Ένταση στα Εξάρχεια: Προσήγαγαν γονέα που διαμαρτυρήθηκε για την περίφραξη – «Αν γίνει σεισμός πού θα πάνε τα παιδιά μας;» (Video)

Ένταση και προσαγωγές στην πλατεία των Εξαρχείων. Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας, παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων πραγματοποιούνται αιφνιδιαστικές εργασίες για την επέκταση της περίφραξης για την κατασκευή του σταθμού του μετρό.

Στο σημείο, έσπευσαν άμεσα κάτοικοι, για να διαμαρτυρηθούν γιατί με τη νέα περίφραξη παραβιάζονται οι προϋποθέσεις ασφαλείας, καθώς ο χώρος που αφήνεται ελεύθερος είναι λιγότερος από τα 3,5 μέτρα που προβλέπει ο νόμος για περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ώστε να μπορεί να περάσει ασθενοφόρο ή πυροσβεστικό όχημα. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα συνεργεία ετοιμάζονται να αποκλείσουν τη μισή οδό Στουρνάρη.

Ανάμεσά τους ήταν και ένας γονέας που το παιδί του πηγαίνει στον γειτονικό παιδικό σταθμό. «Το παιδί μου είναι εδώ πάνω. Μπορείς να μου εγγυηθείς ότι δεν θα γίνει σεισμός για το επόμενο διάστημα;» ακούγεται να λέει στο βίντεο. Ο πατέρας εξέφρασε την αγωνία των γονέων των μικρών παιδιών, καθώς με τον αποκλεισμό της πλατείας, δεν υπάρχει πλέον ελεύθερος χώρος για να συγκεντρωθούν τα παιδάκια σε έναν ενδεχόμενο σεισμό.

Ο πατέρας, αφού αρνήθηκε να απομακρυνθεί, τον πλησίασαν αστυνομικοί και προχώρησαν στην προσαγωγή του, με τους κατοίκους που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο να φωνάζουν: «Αφήστε τον άνθρωπο!». 

Ετικέτες