Ένταση μεταξύ Κωνσταντοπούλου και Τασούλα: «Κάνεις πολιτικό αλισβερίσι με τους ακροδεξιούς» – «Φαιδρότητες»

Ανέβηκαν οι τόνοι ανάμεσα στη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Κώστα Τασούλα κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης των Προέδρων της λόγω της εκπροσώπησης που θα έχουν στη Διάσκεψη οι 14 ανεξάρτητοι βουλευτές από τον Μιχάλη Χουρδάκη μετά τις επιστολές οκτώ εξ αυτών (κ.κ. Σαλμάς, Λινού, Χουρδάκης, Παπαϊωάννου και Δημητροκάλης, Φλώρος, Μανούσος και Σαλτογιάννης) στον πρόεδρο της Βουλής.

Αμέσως μετά το πέρας της κλειστής συνεδρίασης, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, η οποία παρουσιάστηκε βραχνιασμένη στα γραφεία των κοινοβουλευτικών συντακτών, τόνισε πως ο Κώστας Τασούλας αρνήθηκε να της προσκομίσει τις οκτώ επιστολές, ενώ ερμήνευσε την εκπροσώπηση των ανεξάρτητων ως υπόγεια μεθόδευση της πλειοψηφίας που σκοπό έχει να «φέρει από το παράθυρο τους πρώην “Σπαρτιάτες”» και να αλλάξει τον συσχετισμό στη Διάσκεψη για να «περνά» με 3/5 η ΝΔ τους εκλεκτούς της σε ανεξάρτητες Αρχές, όπως ο Συνήγορος του Πολίτη.

Ειρήσθω εν παρόδω, πρόσφατα ο κ. Τασούλας προσπάθησε να δρομολογήσει την αλλαγή του επικεφαλής του Συνηγόρου του Πολίτη, αλλά η προσπάθεια του έπεσε στο κενό, καθώς δεν σχηματίζονταν 3/5 εξαιτίας της ανοιχτής έρευνας για το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου.

Η κ. Κωνσταντοπούλου είπε, επίσης, ότι με τον πρόσφατο νόμο Φλωρίδη προέκυψε η αναρμοδιότητα του δικαστηρίου στην εκδίκαση της υπόθεσης των «Σπαρτιατών», συμπεραίνοντας πως πρόκειται για «πολιτικό αλισβερίσι» της κυβέρνησης με τους ανεξάρτητους βουλευτές που έχουν εκλεγεί με το μόρφωμα. Μάλιστα, περιέγραψε την εκπροσώπηση των ανεξάρτητων ως «πατερίτσα» σε μια κυβέρνηση που «διαγράφει βουλευτές και καταρρέει».

«Φαιδρότητες»

Στον αντίποδα, ο κ. Τασούλας αποκάλεσε φαιδρότητες όσα μετέφερε η κ. Κωνσταντοπούλου στους δημοσιογράφους, εξηγώντας πως η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο διότι αν οι 14 ανεξάρτητοι βουλευτές συγκροτήσουν ΚΟ, τότε ο επικεφαλής τους θα μιλά πριν από εκείνη, καθώς το κόμμα της έχει μόλις έξι βουλευτές.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της Βουλής δεν αρνήθηκε πως η συμμετοχή του κ. Χουρδάκη αλλάζει τους συσχετισμούς στη Διάσκεψη των Προέδρων και συμπλήρωσε πως λόγω αυτής της μεταβολής θα προστεθούν κι άλλα μέλη από την ΝΔ για να διατηρηθεί η πλειοψηφία.

«Δεν θα γίνει ΚΟ»

Εν συνεχεία, τα γραφεία των κοινοβουλευτικών συντακτών επισκέφτηκε και ο Μ. Χουρδάκης, ο οποίος απέρριψε το ενδεχόμενο συγκρότησης ΚΟ ανεξάρτητων. «Δεν υπάρχει πολιτική κόλλα» είπε και συμπλήρωσε πως για τα επίδικα ζητήματα στη Διάσκεψη θα πρέπει πρώτα να συζητούν οι 14 βουλευτές για να βρεθεί consensus. Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι μετά από ερώτηση του documentonews.gr αναφορικά με την άποψή του για τους πρώην Σπαρτιάτες, αντέτεινε πως σε κάποια ζητήματα συμφωνεί και σε κάποια διαφωνεί μαζί τους, αποφεύγοντας να επικρίνει τις ακροδεξιές ιδεολογικές τους αναφορές.

Διαβάστε επίσης:

Ο κύβος ερρίφθη: Τασούλας για Πρόεδρος της Δημοκρατίας

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν μπορέσαμε να μπούμε σε επί της ουσίας συζήτηση, λέει ο Πολάκης – Έρευνα για τη διαρροή ζητά ο Κασσελάκης

Κύριε Κικίλια, τελικά ποιος σας έδωσε τα μισά λεφτά του νέου σπιτιού;

Αλαφούζος: «Τα ΜΜΕ να δείξουν τον δέοντα σεβασμό στη μνήμη του Τζορτζ Μπάλντοκ»

Μεγάλη Βρετανία: Και πέραν των Harrods οι καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις του Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ