Ένωση Πλοιάρχων: SOS από τα 102 λιμάνια της χώρας – Αναλυτικά οι κακές υποδομές και οι δύσκολες προσεγγίσεις

EUROKINISSI

Τα 102 λιμάνια της χώρας εκπέμπουν SOS σύμφωνα με την Ετήσια Έκθεση Λιμένων που συνέταξε η Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ). Προβλήματα υποδομών, αναγκαίες εκβαθύνσεις σε πολλά σημεία, αναγκαίες επιδιορθώσεις και ελλείψεις σε προσκρουστήρες συνθέτουν ένα μωσαϊκό των ελλείψεων που υπάρχουν στις υποδομές των ελληνικών λιμανιών.

Στην έκθεση της ΠΕΝΕΝ συμπεριλαμβάνονται χάρτες και φωτογραφίες από το εκάστοτε λιμένα τις οποίες έχουν τραβήξει πλοίαρχοι όλων των ακτοπλοϊκών εταιριών. Πρόκειται για σημεία τα οποία οι ίδιοι χαρακτηρίζουν ως «εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις» που αντιμετωπίζουν στην προσπάθειά τους να προσεγγίσουν τα λιμάνια αυτά.

Η έκθεση χωρίζεται σε 5 μέρη με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να παρουσιάζει το τέταρτο μέρος που αφορά το λιμάνι του Πειραιά. Επισημαίνει τα πολλαπλά προβλήματα και ελλείψεις που υπάρχουν σε όλες τις πύλες του μεγαλύτερου λιμανιού της Ανατολικής Μεσογείου. Μέσα σε 10 σελίδες αναλύονται όλα τα προβλήματα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να παρουσιάζουν οι πύλες Ε6 έως Ε8, δηλαδή αυτές των Κυκλάδων που είναι σε χρήση ανελλιπώς την τουριστική περίοδο.

Συγκεκριμένα για στην Ετήσια Έκθεση για την Πύλη Ε6/Ακτή Καλλιμασιώτη (Δρομολογιακές Γραμμές Κυκλάδων/Σταθμός ΗΣΑΠ) αναφέρονται οι παρακάτω ελλείψεις:

1. Τοποθέτηση κατάλληλων προσκρουστήρων σε όλο το μέτωπο καθώς και στις γωνίες των κρηπιδωμάτων εξυπηρέτησης δρομολογημένων πλοίων.

2. Βελτίωση σήμανσης και κατεύθυνσης προς τις πύλες εισόδου/εξόδου.

3. Τοποθέτηση στεγάστρων αναμονής επιβατών.

4. Ηλεκτρονικοί πίνακες πληροφοριών και κατεύθυνσης επιβατών που εξέρχονται από το μετρό (πεζογέφυρα)

Για τις Πύλες Ε7-Ε8/Ακτή Τζελέπη (Δρομολογιακές Γραμμές Κυκλάδων):

1. Τοποθέτηση κατάλληλων προσκρουστήρων σε όλο το μέτωπο καθώς και στις γωνίες των κρηπιδωμάτων εξυπηρέτησης δρομολογημένων πλοίων.

2. Βελτίωση σήμανσης και κατεύθυνσης προς τις πύλες εισόδου/εξόδου.

3. Αποκατάσταση μπιντών οι οποίες έχουν αποκοπεί.

Δείτε εδώ ολόκληρη την Ετήσια Έκθεση Λιμένων της ΠΕΝΕΝ.

Διαβάστε επίσης:

Ρέθυμνο: Τεράστιες διαστάσεις με πολλά μέτωπα έχει η πυρκαγιά – Νέες ενισχύσεις πυροσβεστών από Αθήνα και Ρόδο (Photos – Video)

Συναυλία Ρουβά στη Μεταμόρφωση με 50.000 ευρώ για δύο ώρες – Πόσα είχε πληρώσει ο Μπακογιάννης για… 20 λεπτά

Τόμι Ρόμπινσον: Ο ακροδεξιός καθοδηγητής των πογκρόμ της Βρετανίας κρύβεται στην Αθήνα

Ετικέτες