Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαϊας: Εικόνα διάλυσης και εγκατάλειψης στο Καραμανδάνειο

Επιφυλάξεις για τις υποσχέσεις της αναπληρώτριας υπουργού, Μίνας Γκάγκα, για την προκήρυξη των κενών θέσεων παιδο-αναισθησιολόγων, διατηρούν οι γιατροί σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαϊας.

Όπως εξηγούν, «με αποκλειστική ευθύνη του Υπουργείου και της 6ης ΥΠΕ έχει δημιουργηθεί μια εικόνα διάλυσης, εγκατάλειψης και επισφάλειας, απωθητική για την προσέλευση νέων συναδέλφων» και σημειώνουν ότι «αναισθησιολόγοι έχουν παραιτηθεί λόγω των εξαντλητικών ρυθμών εργασίας και των τεράστιων ευθυνών που μετακυλίονται στις πλάτες τους εξαιτίας των κυβερνητικών και διοικητικών χειρισμών. Εκτιμούμε ότι όταν προκηρυχθούν οι θέσεις, αν δεν υπάρξει αλλαγή ρότας από την κυβέρνηση, δεν θα εκδηλωθεί το ίδιο ενδιαφέρον με αυτό της τελευταίας προκήρυξης του 2018. Τότε για μία μόνο θέση, εξέφρασαν ενδιαφέρον 16 παιδο-αναισθησιολόγοι».

Το αδιέξοδο παραμένει λένε οι γιατροί «Η Ελληνική Παιδο-Αναισθησιολογική Εταιρεία ορίζει τα ελάχιστα όρια ασφαλείας και τις προϋποθέσεις για τη λειτουργία των παιδο-αναισθησιολογικών τμημάτων. Με βάση αυτά και υπό τις παρούσες συνθήκες είναι επισφαλής η λειτουργία του Αναισθησιολογικού Τμήματος και κατ’ επέκταση η διενέργεια χειρουργικών επεμβάσεων».

Στην ίδια ανακοίνωση οι γιατροί αναφέρουν οτι «Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να παίζει με την Υγεία και τη Ζωή των παιδιών. Δεν μπορούμε να περιμένουμε την «πολύ καλή» προεκλογική υπόσχεση του πρωθυπουργού για ίδρυση νέου παιδιατρικού νοσοκομείου. Μέχρι τότε, αν και όποτε αυτό γίνει, το Καραμανδάνειο να αργοπεθαίνει;»