Ενωση Γονέων Πεντέλης: «Λίγο φιλότιμο, λίγο δούλεμα, λίγο ανικανότητα και πολύ θράσος»

Ενωση Γονέων Πεντέλης: «Λίγο φιλότιμο, λίγο δούλεμα, λίγο ανικανότητα και πολύ θράσος»

Με μία καυστική ανακοίνωση τοποθετείται η Ένωση Γονέων Δήμου Πεντέλης για την επικοινωνιακή φιέστα που δόθηκε χτες από τοπικούς και κυβερνητικούς παράγοντες, στον απόηχο της καταστροφής που άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα στη βορειοανατολική Αττική. Ο πρόεδρος της Ένωσης κάνει λόγο για κομματική ταύτιση των υπεύθυνων για την μεγάλη καταστροφή, στηλιτεύοντας την «πολιτική της μη διαχείρισης»

Η χθεσινή επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο δήμο Πεντέλης περιορίστηκε στα γνωστά επικοινωνιακά τεχνάσματα, που θέλουν μοναδικούς φταίχτες και υπαίτιους του κακού τους ίδιους τους πληγέντες. Εξάλλου η κυβέρνηση τα έχει όλα καλώς καμωμένα.

Η Ένωση Γονέων Δήμου Πεντέλης εκπροσωπώντας θεσμικά γονείς και μαθητές του δήμου Πεντέλης, μέσα από ανακοίνωσή της, αναδεικνύει την ανικανότητα των υπευθύνων να προστατεύσουν ανθρώπους, ζώα, περιουσίες και φυσικό περιβάλλον.

«Το Λίγο και οι Λίγοι. Λίγο κάηκε η Πεντέλη. Λίγο κάηκαν τα σχολεία μας. Λίγοι συμπολίτες μας επλήγησαν από την πυρκαγιά, ελάχιστα σπίτια έπαθαν κάτι, δεν είχε πολλά ψηλά δέντρα, αυτά που είχε δεν ήταν σωστά, λίγα ζωάκια κάηκαν, δεν έγινε κ κάτι σπουδαίο, ένας που κάηκε, δεν έφυγε γι’ αυτό, βασικά δεν μπορεί να γίνει και τίποτα άλλο, ήταν κ οι χαοτικές κηλιδωσεις, είχαμε κ τους Ρωμαίους που βαζαν παντού πεύκα, δείξτε ψυχική ανθεκτικότητα, άμα το εξετάσουμε μακροσκοπικα, πάλι καλά κιόλας, θα καιγόταν που θα καιγόταν κάποια στιγμή, καλύτερα τώρα… Λίγο φιλότιμο, λίγο δούλεμα, λίγο ανικανότητα και πολύ θράσος…».

Η πολιτική της μη διαχείρισης

Παράλληλα ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων, Κώστας Χριστόπουλος σχολιάζοντας την κατάσταση στο Documento κάνει λόγο για κομματική ταύτιση των πολιτικά υπεύθυνων που απέτυχαν και άφησαν σχολεία, υποδομές, σπίτια και περιβάλλον στο έλεος της φωτιάς.

«Ο συνδετικός κρίκος, το κοινό στοιχείο όλων των πολιτικά και διαχειριστικά υπευθύνων είναι η κομματική ταύτιση. Πρωθυπουργός, Υπουργός Πολιτικής προστασίας, Περιφερειάρχης, Δήμαρχος (πρώην και νυν), πρόεδρος ΣΠΑΠ (πρώην και νυν). Προωθούν την πολιτική μη διαχείρισης, ουσιαστικά εκκένωσης και απλά ενημέρωσης μέσω 112, μηδενικής πρόληψης και φυσικά ατομικής ευθύνης» σχολιάζει ο κ. Χριστόπουλος.

Διαβάστε επίσης:

Πεντέλη: Με γιουχαΐσματα υποδέχτηκαν οι πυρόπληκτοι τον Κυριάκο Μητσοτάκη (Video)

Για τον Άδωνη φταίνε οι πολίτες που κάηκαν τα σπίτια τους – Σε βέρτιγκο η κυβέρνηση

Όταν ο Μητσοτάκης «έκλαιγε» πάνω από τα καμένα της Πεντέλης το… 2007 (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter