Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Αίτημα σύγκλησης έκτακτου ΔΣ για τα ανοικτά θέματα της Δικαιοσύνης

Τη διενέργεια έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου ζητεί η μειοψηφία του ΔΣ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων με επικεφαλής τον επί τρεις φορές πρώην πρόεδρο της Ένωσης, Εφέτη Χριστόφορο Σεβαστίδη.

Ειδικότερα έξι δικαστές και συγκεκριμένα ο πρώην πρόεδρος της ΕνΔΕ, Χριστόφορος Σεβαστίδης, ο Εφέτης Χαράλαμπος Σεβαστίδης, ο Πρωτοδίκης, Παντελής Μποροδήμος, ο πρόεδρος Πρωτοδικών, Μιχάλης Τσέφας, ο πρωτοδίκης, Ιωάννης Ασπρογέρακας και η Ειρηνοδίκης Έφη Κώστα απευθύνουν αίτημα για τη σύγκληση έκτακτου ΔΣ με αφορμή τα «ανοιχτά θέματα για τη Δικαιοσύνη».

Διαβάστε αναλυτικά:

Αίτημα σύγκλησης έκτακτου ΔΣ

Χριστόφορου Σεβαστίδη, ΔΝ Εφέτη,

Χαράλαμπου Σεβαστίδη, Εφέτη,

Παντελή Μποροδήμου, Πρωτοδίκη,

Μιχάλη Τσέφα, Προέδρου Πρωτοδικών,

Ιωάννη Ασπρογέρακα, Προέδρου Πρωτοδικών,

Έφης Κώστα, Ειρηνοδίκη

Μελών του ΔΣ της Ε.Δ.Ε.

Ενόψει των ανοιχτών θεμάτων για τη Δικαιοσύνη και τους Λειτουργούς της που θα κριθούν το επόμενο διάστημα (μισθολόγιο, καθ ύλην αρμοδιότητα Ειρηνοδικείων, Δικαστικός Καλλικράτης), και προκειμένου να μην βρεθεί το Δικαστικό Σώμα προ τετελεσμένων, ζητούμε σύμφωνα με το άρθρο 15 παρ. 1 του Καταστατικού, την σύγκληση έκτακτου ΔΣ εντός 8 ημερών από σήμερα, ώστε να καθοριστεί σ’ αυτό η ημερομηνία διεξαγωγής έκτακτης ΓΣ, του μόνου αρμόδιου οργάνου που μπορεί να λάβει αποφάσεις σε ζητήματα κομβικά για όλους μας.