Ένα σύντομο ανέκδοτο

Ένα σύντομο ανέκδοτο

Ο πληθωρισμός σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο αλλά η προπαγάνδα της κυβέρνησης Μητσοτάκη διαμέσου των ΜΜΕ της λίστας Πέτσα καλά κρατεί. Ειδικά η κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού του 2023 που συντάχθηκε με βασικό πληθωρισμό 3%.

Τρόφιμα και ενέργεια βάζουν φωτιά στην ακρίβεια με την Ελλάδα να έχει πρωτιά στο ακριβό ρεύμα το πρώτο εξάμηνο της φετινής χρονιάς.

Το κυβερνητικό παραμύθι περί σταθερής ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας καταρρίπτουν καθημερινά η μία μετά την άλλη οι διεθνείς χρηματοοικονομικοί οίκοι. Μετά την ING και τη Fitch που την προηγούμενη εβδομάδα είχαν υποβαθμίσει σημαντικά την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας για την επόμενη χρονιά ήρθε και η DZ Βank να δώσει τη χαριστική βολή.

Η DZ Bank προβλέπει ύφεση 0,7% για την ελληνική οικονομία το 2023 με πληθωρισμό 6,5% σε ετήσια βάση.

Μισθοί και συντάξεις εξαερώνονται στο πρώτο δεκαπενθήμερο, καταθέσεις μειώνονται, οι ασφαλιστικές εισφορές αυξάνουν λόγω του πληθωρισμού, τα δάνεια γίνονται ακριβότερα , το κόστος των οικοδομικών υλικών και τα ενοίκια πετάνε στα ύψη, η ιδιωτική κατανάλωση μειώνεται δραματικά και οι προβλέψεις για αύξηση της ανεργίας κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη όμως τα βλέπει όλα ρόδινα και μέσω των παραμορφωτικών φακών των φιλικών της ΜΜΕ σερβίρει ότι «τα πάντα βαίνουν καλώς» και τα εισοδήματα θα προστατευτούν.

Τώρα πως θα γίνει αυτό με την βενζίνη και το πετρέλαιο κίνησης πάνω από τα 2 ευρώ, το πετρέλαιο θέρμανσης στο 1,55 ευρώ το λίτρο με την επιδότηση των 0,25 ευρώ και τις αυξήσεις στα βασικά είδη διατροφής να τρέχουν με πάνω από 30% μόνο ως σύντομο ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί από τους πολίτες.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter