Από σήμερα πολλές περιφέρειες της χώρας μπήκαν σε ένα ιδιότυπο lockdown, με απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12:30 μετά τα μεσάνυχτα έως τις 5 τα ξημερώματα.
Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει που αποσκοπεί αυτή η απαγόρευση που φέρνει στο μυαλό των παλαιότερων μνήμες ανώμαλων εποχών.
Δεν μπορεί να το καταλάβει κανείς γιατί να απαγορεύσεις την κυκλοφορία μετά τα μεσάνυχτα όταν μετά τις 6 το πρωί εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες στοιβάζονται σε μετρό, λεωφορεία και τρόλεϊ για να μεταβούν στην εργασία τους, κάτι που επαναλαμβάνεται και το μεσημέρι πέντε τουλάχιστον φορές την εβδομάδα.
Όπως επίσης όταν στοιβάζονται στις σχολικές αίθουσες 27 μαθητές, αλλά δεν επιτρέπεται να εισέρχονται στα τραπεζικά υποκαταστήματα πάνω από δέκα άτομα, όταν στα πλοία κολλάει ο κορονοϊός αλλά στα αεροπλάνα δεν κολλάει. Όταν οι πλατείες είναι επικίνδυνες για τη νεολαία λόγω υποτιθέμενου συνωστισμού, αλλά όταν παραβρίσκονται σε άλλες πλατείες και συναυλίες κυβερνητικά πρόσωπα δεν υπάρχει κίνδυνος.
Όταν για ακόμη μια φορά στην ιστορία αυτής της χώρας την ευθύνη της διάδοσης του κορονοϊού την φέρουν, σύμφωνα με την κυβέρνηση, οι νέοι.
Όλα τα παραπάνω δεν μπορεί παρά να οδηγήσουν τους σκεπτόμενους πολίτες σε «περίεργες» σκέψεις.
Μήπως η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τα τερτίπια και τις αλλαγές στα επίπεδα συναγερμού ανά περιφερειακή ενότητα και τα περίπλοκα στατιστικά στοιχεία θέλει να στρέψει τη συζήτηση στον κορονοϊό για να ξεχαστεί το Oruc Reis που οργώνει το Αιγαίο στην περιοχή των Δωδεκανήσων και του Καστελλόριζου, την ψήφιση του νέου πτωχευτικού κώδικα και νόμους που θα φτωχοποιήσουν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα τα ελληνικά νοικοκυριά, τη μείωση των μισθών, την αύξηση της ανεργίας, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, την πώληση μπιτ παρά και των τελευταίων κρατικών ασημικών, τα σκόιλ ελικίκου, τη συνεκμετάλλευση των φυσικών πόρων του αρχιπελάγους με την Τουρκία.
Μήπως τα μέτρα που λαμβάνονται είναι τέτοια που προβάρουν ένα πειραματικό τρόπο διακυβέρνησης χωρίς διαμαρτυρίες για την έλλειψη ιατρικού προσωπικού στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, την έλλειψη σχολικών αιθουσών, τα ελάχιστα δρομολόγια στις ώρες αιχμής.
Μήπως τελικά όλο αυτό το υπερεπικοινωνιακό μοντέλο που παίζεται από τους «άριστους» του Κυριάκου προσβλέπει στον υποβιβασμό του κινδύνου του κορονοϊού μέσα από τον φόβο του κορονοϊού;
Μήπως αυτή, η χειρότερη μεταπολεμική κυβέρνηση, θέλει να μας οδηγήσει σε ένα μοντέλο γερμανικής πειθαρχίας, που τόσο αγαπάει ο πρωθυπουργός, για να καλυφτεί το απόλυτο πλιάτσικο που γίνεται στη χώρα;
Γιατί κανείς δεν μπορεί να σκεφτεί ότι υπάρχει τέτοια έλλειψη σκέψης που να μην υπάρχει η δυνατότητα να παρθούν ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης αυτής της πανδημίας και κάθε μέτρο που λαμβάνεται να στέλνει την οικονομία και την κοινωνία πιο κοντά στην καταστροφή.
documentonews.gr