Ένα καλάθι φτώχειας

Πλήρη αδυναμία αν όχι άρνηση από την κυβέρνηση Μητσοτάκη να παρέμβει στην αγορά για τον περιορισμό της ακρίβειας που κατατρώει τους πενιχρούς οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Στο θέμα της ενέργειας μάλιστα δεν θέλει σε καμία περίπτωση να προβεί σε οποιαδήποτε παρέμβαση καθώς αρνείται προκλητικά να μειώσει τα υπερκέρδη των παραγωγών ενέργειας που όλως τυχαίως είναι και πάροχοι.

Το νέο σύστημα που καθιερώθηκε από τους Μητσοτάκη και Σκρέκα σε αντικατάσταση της ρήτρας αναπροσαρμογής όχι μόνο δεν μείωσε τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος αλλά αντίθετα τους εκτόξευσε ακόμη περισσότερο.

Και από αυτό ακριβώς το σημείο ξεκινάει το γαϊτανάκι της ακρίβειας. Οι «σοφοί» σύμβουλοι του πρωθυπουργού και του ανεκδιήγητου Αδωνη Γεωργιάδη εφεύραν το «καλάθι του νοικοκυριού». Μια ομάδα βασικών προϊόντων που θα προσφέρουν τα σούπερ μάρκετ σε φθηνότερες τιμές για να έχει υποτίθεται τη δυνατότητα κάθε οικογένεια να αγοράζει για να μην πεινάσει.

Μόνο που ακόμη και ο ίδιος ο υπουργός «Ανάπτυξης», ο οποίος προσπάθησε να πείσει ότι το 12% πληθωρισμός είναι τεράστια επιτυχίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη, παραδέχτηκε ότι το περίφημο καλάθι «απευθύνεται στον Ελληνα που πραγματικά δεν βγάζει τον μήνα».

Τι να πει κανείς για μια κυβέρνηση που βλέπει να φτωχοποιούνται καθημερινά οι πολίτες αλλά αυτή πανηγυρίζει για τις επιτυχίες της στην οικονομία και για το ότι περιόρισε τον πληθωρισμό μόνο στο 12%.

Η εφαρμογή της «τεράστιας» ανακάλυψης του καλαθιού του νοικοκυριού από το υπουργείο «Ανάπτυξης» έχει δραματικές επιπτώσεις και στα υπόλοιπα προϊόντα που θα υποστούν σημαντικές αυξήσεις αλλά και στα μικρά μαγαζιά που δεν μπορούν να δημιουργήσουν εκπτωτικά καλάθια.

Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει πράξη μια ακόμη προεκλογικής της υπόσχεση. Να κλείσουν τα μικρά μαγαζιά και να απορροφηθούν από τις μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις.

Τόμπολα!