Αυτό βέβαια το ερώτημα δεν είναι λόγω περιέργειας, αλλά έχει πολύ πρακτική σημασία. Πώς θα ξέρετε για παράδειγμα αν τα τρόφιμα στο ψυγείο ήταν συνεχώς στην επιθυμητή χαμηλή θερμοκρασία;
Και ακόμα πιο σημαντικό: Πώς θα ξέρετε αν αυτά που ήταν στην κατάψυξη δεν αλλοιώθηκαν και ψύχθηκαν εκ νέου, ξεγελώντας σας;
Και βέβαια οι λόγοι για την υγεία είναι πασιφανείς…
Πριν φύγετε λοιπόν για διακοπές ή για μια εξόρμηση έστω διημέρου κάντε τρεις απλές κινήσεις:
1. Γεμίζετε ένα δοχείο ή ένα μικρό ποτήρι με νερό και το βάζετε στην κατάψυξη.
2. Μόλις το νερό γίνει πάγος, βάζετε στην επιφάνειά του ένα κέρμα: ένα δίευρω για παράδειγμα…
3. Το αφήνετε στην κατάψυξη και πηγαίνετε όπου θέλετε…
Στην επιστροφή:
* Αν το κέρμα έχει παραμείνει στην επιφάνεια, σημαίνει πως δεν έγινε απόψυξη και πως μπορείτε άφοβα να καταναλώσετε ό,τι βρίσκεται στο ψυγείο…
* Αν το κέρμα βρίσκεται στον πάτο… τότε απλά δεν είναι προς κατανάλωση και πρέπει να τα πετάξετε.
Απλό δεν είναι;