Εν μέρει αθώωση Αμβρόσιου για ομοφοβική ανάρτηση ζητά ο εισαγγελέας

Εν μέρει αθώωση Αμβρόσιου για ομοφοβική ανάρτηση ζητά ο εισαγγελέας

Την εν μέρει αθώωση του Μητροπολίτη Καλαβρύτων, Αμβρόσιου, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε δεύτερο βαθμό σε φυλάκιση 7 μηνών, καθώς είχε καθίσει στο εδώλιο για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος, μετά από την… περίφημη ομοφοβική ανάρτηση το προσωπικό του ιστολόγιο, όπου είχε γράψει το ασύλληπτο «φτύστε τους», εισηγήθηκε στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου ο εισαγγελέας, Παναγιώτης Μπρακουμάτσος.

Όπως υποστήριξε στην αγόρευση του ο κ. Μπρακουμάτσος:

«Με τον ισχύοντα Ποινικό Κώδικα καταργήθηκε το άρθρο του προϊσχύσαντος για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος. Ενόψει αυτών πρέπει να εφαρμοστεί η επιεικέστερη διάταξη ,να αναιρεθεί η προσβαλλόμενη απόφαση και κατά το μέρος αυτό να κηρυχθεί αθώος ο αναιρεσείων (δηλαδή ο Αμβρόσιος) και να αφαιρεθεί η ποινή των 5 μηνών και από τη συνολική ποινή η συντρέχουσα ποινή των 2 μηνών».

Παράλληλα ο κ. Μπρακουμάτσος ζήτησε να απορριφθεί η αίτηση αναίρεσης του Αμβρόσιου ως προς το σκέλος της καταδίκης του με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο καθώς και όλοι οι άλλοι προβαλλόμενοι λόγοι αναίρεσης της απόφασης εκ μέρους του Μητροπολίτη.

Από την πλευρά τους οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής αντέτειναν ότι το αδίκημα μετά την κατάργηση του άρθρου τυποποιείται σε άλλο άρθρο του Ποινικού Κώδικα που τιμωρεί τη διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια. Και ως εκ τούτου λόγω του ρατσιστικού υποστρώματος δεν τίθεται ζήτημα αποποινικοποίησης του αδικήματος.

Η απόφαση του Αρείου Πάγου αναμένεται να εκδοθεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

Στο δικαστήριο σήμερα ήταν παρών και ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter