∆εν λέει να σβήσει η φωτιά

Τι υπουργικά «µασάζ» στη Βουλή που καταλήγουν πότε σε φιάσκο και πότε σε «οµοβροντία», τι τραπεζώµατα σε λέσχες ή εστιατόρια, τι συναθροίσεις υπό τον γγ του πρωθυπουργού Θανάση Νέζη και τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Θανάση Κοντογεώργη µακριά από αδιάκριτα βλέµµατα στα νέα γραφεία µε πλούσια θέα στο Μέγαρο του Ιδρύµατος Μποδοσάκη που µίσθωσε και ανακαίνισε πρόσφατα η Βουλή ή κατ’ ιδίαν συναντήσεις βουλευτών µε τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μάταια (µέχρι στιγµής) όλα. ∆υστυχώς για το θυµικό του Κυρ. Μητσοτάκη και των λοιπών ενοίκων του Μεγάρου Μαξίµου, συγκεκριµένα στελέχη της κοινοβουλευτικής οµάδας δεν δείχνουν πρόθυµα όχι να τιθασευτούν, αλλά έστω να εξευµενιστούν. Σε αυτό συµβάλλει η ολική ρήξη που έχει επέλθει ανάµεσα στον πρωθυπουργό και στους δύο πρώην. Πολλοί ερµηνεύουν την κοινή στάση των Αντώνη Σαµαρά και Κώστα Καραµανλή ως σήµα απειθαρχίας που αντανακλάται στις κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες των «γαλάζιων» βουλευτών, οι οποίοι έχουν οχυρωθεί πίσω από το (υπαρκτό) επιχείρηµα του αντιπολιτευτικού κενού.

Το διπλό «χτύπηµα» για τα «κόκκινα» δάνεια στον Κωστή Χατζηδάκη (ή 5046c κατά την ΕΥΠ), η ερώτηση για την επέκταση της απαλλαγής χαµηλοσυνταξιούχων από τη φαρµακευτική δαπάνη, η έτερη ερώτηση για τους «προκλητικούς λογαριασµούς ρεύµατος σε γεωτρήσεις πληµµυροπαθών αγροτών», η πολιτική «κατσάδα» στον Τάκη Θεοδωρικάκο για την ακρίβεια και το ευθύ «χτύπηµα» του Νικήτα Κακλαµάνη στον Θεόδωρο Σκυλακάκη για το Χρηµατιστήριο Ενέργειας και τη ∆ΕΗ φαίνεται πως αποτελούν την αφετηρία και όχι την κατάληξη. Στο ερώτηµα που έθεσα (µε ειλικρινή απορία) σε αντάρτες και µη της «γαλάζιας» ΚΟ για το πού οδηγεί αυτή η κατάσταση, κανείς δεν µπορούσε να δώσει σαφή απάντηση. Κανένας τους, επίσης, δεν παρουσιαζόταν αισιόδοξος για το τι µέλλει γενέσθαι.

Διαβάστε επίσης

Με αγωγές κατά ΜΜΕ επιχειρεί να «σβήσει» την ιστορία ο Αριστείδης Φλώρος της Energa

Επίκαιρη Ερώτηση Σαλμά σε Θεοδωρικάκο για το λαθρεμπόριο καυσίμων: «Κλοπή με τουρκικές αντλίες – Τα είχα πει στον Μητσοτάκη»

ΣΥΡΙΖΑ: Επίκαιρη Επερώτηση στη Βουλή για την κατάρρευση του ΕΣΥ – «Ας έρθουν στη Βουλή να αναλάβουν τις ευθύνες τους», λέει ο Παππάς

Βίος και πολυτέλεια του σερ Πιτσιλή

Οι πρωταγωνιστές της απάτης-καρουζέλ και οι στενοί δεσμοί με την κυβέρνηση

Χανιά: Συναγερμός για κρούσμα νορβηγικής ψώρας σε σχολείο – Mεταδίδεται εύκολα, έχει έντονα συμπτώματα (Video)

Μεγαλώνει το χάσμα στη ΝΔ – «Να μη θεωρηθεί δεδομένη η ψήφος μου ούτε για ΠτΔ», λέει ο Βλάχος

Κλείνει ξανά το ΟΑΚΑ – Εργασίες το καλοκαίρι για τις στέγες Καλατράβα