Έμπειρη η πιλότος που εγκατέλειψε το Mirage 2000 στην προσγείωση – Το πρόβλημα στους τροχούς

Έμπειρη η πιλότος που εγκατέλειψε το Mirage 2000 στην προσγείωση – Το πρόβλημα στους τροχούς

Ιδιαίτερα έμπειρη θεωρείται η πιλότος που εγκατέλειψε το Mirage 2000 στο αεροδρόμιο της Τανάγρας μετά από βλάβη.

Σύμφωνα με όσα είπε ο αντιπτέραρχος εν αποστρατεία, Κωνσταντίνος Ιατρίδης, στο MEGA, κατά τη διάρκεια της προσγείωσης, κόλλησαν τα φρένα του τροχού, με αποτέλεσμα να εκτραπεί το αεροσκάφος. Οταν το αεροπλάνο βγαίνει έξω από τον διάδρομο, η εκτόξευση του καθίσματος είναι η προβλεπόμενη ενέργεια.

Η πιλότος, 30 ετών, έχει διακριθεί σε Νατοϊκή άσκηση στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, έχει πραγματοποιήσει με επιτυχία αναχαιτίσεις τουρκικών αεροπλάνων και έχει πολλές εικονικές καταρρίψεις. Μάλιστα σε παλαιότερη συνέντευξή της στο MEGA είχε πει ότι «η αγάπη μου για τα αεροπλάνα δημιουργήθηκε από την παιδική μου ηλικία, όταν έβλεπα τα μαχητικά να πετάνε πάνω από το χωριό μου. Μεγαλώνοντας, θαύμαζα πολύ το επάγγελμα και όταν έμαθα για τη Σχολή Ικάρων αποφάσισα ότι θέλω να γίνω ιπτάμενη».

Τα Mirage 2000 έχουν εκτινασσόμενο κάθισμα μηδενικού ύψους, δηλαδή ενώ βρίσκονται στο έδαφος, μπορούν να εκτινάξουν τον πιλότο τους σε ικανό ύψος, ώστε να ανοίξει το αλεξίπτωτο και να προσγειωθεί με ασφάλεια. Σε αυτή τη διαδικασία η δύναμη της επιτάχυνσης, τα λεγόμενα G, είναι τόσο μεγάλη που ο πιλότος είναι πολύ πιθανόν να λιποθυμήσει. Αυτός είναι ο λόγος που η πιλότος οδηγήθηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις ενώ δεν έχει τραυματιστεί.

Το αεροσκάφος έχει μικρές ζημιές, που θα επισκευαστούν στη μονάδα.

Διαβάστε επίσης:

Φιάσκο στην Υδρα: «Οι ελληνικές Αρχές μας άφησαν να φύγουμε ανενόχλητους», λέει ο ολιγάρχης από το Καζακστάν

Προαστιακός: Φωτιά σε βαγόνι στην Ακράτα (Video)

Φυλακές Ιωαννίνων: Κρατούνται ο υποδιευθυντής και υπάλληλοι μετά την έφοδο – Συνεχίζεται η έρευνα για ναρκωτικά, όπλα

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter