«Εμφυλιοπολεμικό κλίμα» Μαξίμου με Καραμανλή – Σαμαρά: «Μην επιστρέψουμε στην εποχή του διχασμού και της ταμπέλας»

«Εμφυλιοπολεμικό κλίμα» Μαξίμου με Καραμανλή – Σαμαρά: «Μην επιστρέψουμε στην εποχή του διχασμού και της ταμπέλας»

Στα άκρα φαίνεται να είναι η σχέση του Μαξίμου με τους Κώστα Καραμανλή και κυρίως με τον Αντώνη Σαμαρά, μετά τις ομιλίες των δύο πρώην πρωθυπουργών στο Πολεμικό Μουσείο (1/7), όπου κατακεραύνωσαν τις πολιτικές επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δέχτηκε πολλές ερωτήσεις για τις ομιλίες των πρώην προέδρων της Νέας Δημοκρατίας, αφήνοντας βαρύτατες αιχμές για τα όσα ακούστηκαν την περασμένη Δευτέρα, καθώς είπε να «μην επιστρέψουμε στην εποχή του διχασμού και της ταμπέλας», ενώ μίλησε για αναπαραγωγή fake news, σχετικά με την εκδίωξη βοσκού από βραχονησίδα στην Αστυπάλαια. Το συγκεκριμένο συμβάν το είχε σχολιάσει ο Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του, όπου είπε στο πολεμικό μουσείο ότι «τι περίεργα πράγματα είναι αυτά που διαβάζω, για εκδίωξη ενός βοσκού από τη βραχονησίδα Σύρνα στην Αστυπάλαια για …οικολογικούς λόγους; Αν δεν έχει παρέμβει ήδη, οφείλει να παρέμβει άμεσα η κυβέρνηση. Γιατί οικονομική δραστηριότητα σε βραχονησίδες σημαίνει ΑΟΖ. Ελπίζω να καταλαβαινόμαστε».

«Δεν παρεκκλίνουμε σπιθαμή από το πρόγραμμά μας»

Ο Παύλος Μαρινάκης έδειξε ότι η κυβέρνηση θα ακολουθήσει την γραμμή που είχε και πριν τις παρεμβάσεις των Καραμανλή-Σαμαρά λέγοντας ότι «η κυβέρνηση οφείλει να τρέξει με τη μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα το πρόγραμμα για το οποίο εξελέγη το 2023, με μία ιδιαιτέρως τιμητική εντολή από τους πολίτες, η οποία σε καμία περίπτωση δεν συνιστούσε «λευκή επιταγή». Οφείλει να αυξήσει όλο και πιο γρήγορα τα εισοδήματα των πολιτών. Αυτή είναι η κορυφαία συζήτηση για εμάς, αυτό είναι το ιερό καθήκον. Ο στόχος είναι η εφαρμογή του προγράμματος και δεν παρεκκλίνουμε ούτε σπιθαμή από στόχο αυτό».

«Ο πρωθυπουργός έχει βαρύ πρόγραμμα»

Σε ερώτηση του Documentonews για την απουσία του πρωθυπουργού από την κοινή εκδήλωση των δύο πρώην προέδρων της ΝΔ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «εκπροσωπήθηκε ο πρωθυπουργός από τον υποφαινόμενο. Η παρουσία μου εκεί ήταν ως εκπρόσωπος του πρωθυπουργού και μάλιστα έτσι προσφωνήθηκα κιόλας. Ο πρωθυπουργός έχει ένα βαρύ πρόγραμμα όπως κάθε πρωθυπουργός και νομίζω ότι η παρουσία του σε ένα δημόσιο νοσοκομείο στην εφημερία για να δει ο ίδιος πόσο γρήγορα τρέχει το πρόγραμμα για το ΕΣΥ, το οποίο έχει περάσει τόσα πολλά τα τελευταία χρόνια στην χώρα είναι ξεχωριστής σημασία για το σύνολο των Ελλήνων πολιτών. Ξεπερνάει όλα τα υπόλοιπα. Και αυτό θα συνεχίσουμε να το βλέπουμε κάθε μέρα, κάθε εβδομάδα, κάθε μήνα.

Αιχμές για fake news του Αντώνη Σαμαρά και ο υπεύθυνος πατριωτισμός

Μάλιστα, στην ερώτηση του Documentonews για το εάν ένιωσε άβολα για τα όσα ακούστηκαν στο Πολεμικό Μουσείο, καθώς αποδομήθηκαν όλες οι στρατηγικές επιλογές της κυβέρνησης, ο Παύλος Μαρινάκης σημείωσσε ότι «δεν ένιωσα καθόλου άβολα γιατί έχω την τιμή να εκπροσωπώ μία κυβέρνηση η οποία βρίσκεται σταθερά και ειδικά αυτή την περίοδο στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Και παρά τα πολλά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε για την καθημερινότητα των πολιτών, θέλουμε κάθε μέρα να είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Ξέρετε επειδή έχει γίνει πολύ μεγάλη συζήτηση και για τα εθνικά θέματα και για την εξωτερική πολιτική εμείς απαντάμε ανά κατηγορία θεμάτων, ανά επισήμανση και είναι και η δουλειά μας. Να σας πω ότι σε όλα όσα έχουν ακουστεί το τελευταίο καιρό η κυβέρνηση ακολουθεί τη διαχρονική στρατηγική που ακολουθεί κάθε κυβέρνηση της χώρας στη Μεταπολίτευση. Παράδειγμα πότε δεν πρόκειται να συζητήσουμε για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, κανένας Έλληνας πρωθυπουργός δεν το έκανε αυτό, ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το κάνει. Έχουμε διαψεύσει μία σειρά από fake news τα οποία έχουν γραφτεί σε μέρος του Τύπου, όπως παράδειγμα ο ψαράς στην Αστυπάλαια. Το έχει διαψεύσει ο δήμαρχος Αστυπάλαιας. Σε αυτή εδώ την αίθουσα το έχω διαψεύσει, επικαλούμενος την δήλωση, όχι ενός κομματικού στελέχους ή ενός κυβερνητικού στελέχους. Έχουμε πει πάρα πολλές φορές εμείς οι ίδιοι, ο υπουργός Εξωτερικών, εγώ ως κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο πρωθυπουργός σε πολλές δηλώσεις του, ότι ο δρόμος της Αλβανίας και της Βόρειας Μακεδονίας για την Ευρώπη περνάει από την Ελλάδα. Σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε, του υπεύθυνου πατριωτισμού, χωρίς κορόνες».

«Μην επιστρέψουμε στην εποχή του διχασμού»

Σε άλλη ερώτηση του Documentonews για το εάν μετά τις παρεμβάσεις των Καραμανλή-Σαμαρά η κυβέρνηση θα γυρίσει το τιμόνι προς τα δεξιά ή θα κινηθεί στο κέντρο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «σας είπα μία σειρά από πολιτικές σε προηγούμενη απάντηση σε συνάδελφό σας. Τα 900 καινούργια λεωφορεία, οι ανακαινίσεις νοσοκομείων και κέντρων υγείας, οι μειώσεις σε αρκετά προϊόντα, οι 400.000 θέσεις εργασίας, οι 10.000 προσλήψεις για την παιδεία. Αυτό τι είναι δεξιά ή κεντρώα πολιτική. Όχι αυτό είναι μια πολιτική που έχει ανάγκη η Ελλάδα. Αυτή είναι η δική μας πολιτική. Παραμένουμε προσηλωμένοι σε αυτό που λέει η ιδρυτική μας διακήρυξη, του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Και προφανώς έχουμε επιλέξει να συντηρούμε αυτά τα οποία αντέχουν στο χρόνο και όσα έλεγε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Όμως, προς θεού, μην επιστρέψουμε στην εποχή του διχασμού και της ταμπέλας, οι οποίες δεν έλυσαν κανένα πρόβλημα».

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία εξπρές με καταιγίδες και κεραυνούς: Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες – Ήχησε το 112 στην Αττική (LIVE)

Euro 2024: Διπλωματικό επεισόδιο Τουρκίας – Γερμανίας για τον πανηγυρισμό του Ντεμιράλ – Τι συνέβη (Video)

Επιχείρηση συγκάλυψης και για τα νταηλίκια Αυγενάκη; «Η Αστυνομία δεν κατέγραψε τη βιαιοπραγία στο βιβλίο συμβάντων» (Video)

Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: Πληροφορίες για πρόταση για εσωκομματικό δημοψήφισμα – Διαψεύδεται επίσημα

Ρεζίλι και στο Politico o Αυγενάκης: Έλληνας βουλευτής διαγράφηκε από το κυβερνών κόμμα μετά από επίθεση σε υπάλληλο αεροδρομίου

Ο Κασσελάκης συνάντησε on camera τους εργαζόμενους της Αυγής: «Mea culpa που δε σας συνάντησα – Δεν θα απολυθεί κανείς» (Video)

Ο Κύρτσος εκθέτει Μελόνι και φον ντερ Λάιεν: Επιθετικός εθνικισμός για μετανάστες και κοσμοπολίτικα συμφέροντα

«Ο Αυγενάκης ήταν εκτός εαυτού – Με εξύβρισε και με απείλησε» – Τι είπε ο υπάλληλος για την επίθεση στο αεροδρόμιο (Video)

Εκτέλεση στο Ψυχικό: Πάνω από 35 τραύματα στο κεφάλι και το σώμα του θύματος – Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter