Έλον Μασκ: Έδωσε 75 εκατομμύρια δολάρια σε οργάνωση υπέρ του Τραμπ

Έλον Μασκ: Έδωσε 75 εκατομμύρια δολάρια σε οργάνωση υπέρ του Τραμπ
Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία, πρώην Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, αριστερά, δίνει τα χέρια με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Tesla και της SpaceX, Έλον Μασκ, αφού ο Μασκ μιλάει στη σκηνή σε εκδήλωση εκστρατείας στο Butler Farm Show, Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024, στο Μπάτλερ της Πενσιόν (AP Photo /Άλεξ Μπράντον)

Σε μέγα δωρητή του Ντόναλντ Τραμπ έχει αναδειχθεί ο Έλον Μασκ, με τον δισεκατομμυριούχο να δίνει μέσα σε τρεις μήνες περίπου 75 εκατομμύρια δολάρια στην οργάνωση που ίδρυσε για να υποστηρίξει την προεδρική υποψηφιότητα του Ρεπουμπλικάνου, όπως φάνηκε την Τρίτη 15/10 από τη δημοσιοποίηση στοιχείων σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Το γεγονός αυτό υπογραμμίζει τον υπερμεγέθη ρόλο του ιδιοκτήτη του X, της Tesla και της SpaceX στις προσπάθειες του 78χρονου να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Η οργάνωση America PAC (Political Action Committee, Επιτροπή Πολιτικής Δράσης), η οποία επικεντρώνεται στο να παροτρύνει τους ψηφοφόρους να συμμετάσχουν στις εκλογές σε διαφιλονικούμενες πολιτείες που μπορεί να κρίνουν το αποτέλεσμα, δαπάνησε γύρω στα 72 εκατομμύρια δολάρια από το ποσό αυτό στο διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που κατατέθηκαν στην Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή.

Το ποσό αυτό είναι μεγαλύτερο απ’ ό,τι έχει δαπανήσει οποιασδήποτε άλλη τέτοια οργάνωση υπέρ του Τραμπ η οποία επικεντρώνει στη συμμετοχή των ψηφοφόρων. Η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ βασίζεται ευρέως για την ψηφοθηρία σε εξωτερικές οργανώσεις, πράγμα που σημαίνει ότι η οργάνωση που ιδρύθηκε από τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο. Ο Μασκ ήταν ο μοναδικός χρηματοδότης της America PAC κατά την περίοδο αυτή.

Ο Μασκ, ο οποίος έχει ισχυριστεί πως ψήφιζε στο παρελθόν δημοκρατικούς υποψηφίους για την προεδρία, έκανε στις εκλογές αυτές απότομη στροφή προς τα δεξιά. Τον Ιούλιο εξέφρασε την υποστήριξή του στον Τραμπ και νωρίτερα αυτό το μήνα εμφανίσθηκε μαζί του σε συγκέντρωση στην Πενσιλβάνια.

Ο Μασκ είπε πως, για να παρακολουθήσει κανείς τις ομιλίες του από «αύριο βράδυ μέχρι τη Δευτέρα», χρειάζεται απλώς να υπογράψει μια αίτηση στον ιστότοπο της America PAC

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Μασκ σχεδιάζει να κάνει περαιτέρω προεκλογική εκστρατεία υπέρ του Τραμπ στην Πενσιλβάνια, η οποία θεωρείται κρίσιμης σημασίας πολιτεία τόσο για τον Τραμπ όσο και για τη Δημοκρατική αντίπαλό του Καμάλα Χάρις στην κούρσα για το Λευκό Οίκο.

Οι δωρεές του Μασκ στην America PAC τον προώθησαν στην αποκλειστική λέσχη των μεγάλων δωρητών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, στον κατάλογο των οποίων περιλαμβάνονται ο κληρονόμος οικογένειας τραπεζιτών Τίμοθι Μέλον και η δισεκατομμυριούχος των καζίνο Μίριαμ Άντελσον.

Διαβάστε επίσης:

El Pais: «Οι Βρυξέλλες εξετάζουν το ενδεχόμενο δημιουργίας κέντρων απέλασης εκτός ΕΕ»

ΗΠΑ: Έσκισε ελληνικές σημαίες σε εστιατόριο γιατί… νόμιζε ότι ήταν του Ισραήλ (Video)

«Παιδιά του Χίτλερ και του διαβόλου» Νετανιάχου και Ζελένσκι – «Πυρά» από τον Ντανιέλ Ορτέγκα (Video)

Μέση Ανατολή: «Έτοιμο το σχέδιο του Ισραήλ για αντίποινα στο Ιράν»

Εκλογές ΗΠΑ: Ρεκόρ προσέλευσης σε πολιτεία κλειδί για τον Τραμπ – Ξεκίνησε η πρόωρη ψηφοφορία

Νέο ευρωπαϊκό ράπισμα για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα του Μητσοτάκη

Ανοχύρωτοι και νομικά ακάλυπτοι οι «ήρωες» εθελοντές πυροσβέστες – Ο άδικος χαμός των δύο νέων ανέδειξε τις μαύρες τρύπες στο φτηνό δόγμα Κικίλια

Το Ισραήλ σφυροκοπά τον Λίβανο – Τουλάχιστον 10 νεκροί και 15 τραυματίες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter