Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα: Με εξώδικο απαντούν οι εργαζόμενοι – Καταγγέλλουν στοχευμένες απολύσεις συνδικαλιστών

Οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα απαντούν στις άδικες απολύσεις συναδέλφων τους συνδικαλιστών και στις πρωτοφανείς πρακτικές της διοίκησης με εξώδικο στην εταιρεία «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα Ανώνυμη Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία». Σύμφωνα με την εξώδικη δήλωση μετά την «παράνομη απόλυση του συναδέλφου Γιάννη Σαράντη, γενικού γραμματέα του σωματείου μας και εκπροσώπου των εργαζομένων στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, η διοίκηση προβαίνει σε μια ακόμα πρόκληση, με την επιχειρούμενη αντικατάσταση (!!!) του εκπροσώπου των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο».

Πριν από λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε κατάληψη των γραφείων των ΕΑΣ από τους εργαζόμενους, οι οποίοι ήταν αντίθετοι με την υπογραφή σύμβασης μεταξύ των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) με τη σλοβακική εταιρία MSM, με την υπογραφή της οποίας εκχωρείται επί της ουσίας με απευθείας ανάθεση ένα μεγάλο κομμάτι της γραμμής παραγωγής πυρομαχικών των Ε.Α.Σ. στη σλοβάκικη εταιρεία. Μάλιστα, τότε δεν είχε επιτραπεί η είσοδος στον εκπρόσωπο των εργαζομένων, Γιάννη Σαράντη, στο ΔΣ της εταιρίας, με αποτέλεσμα ο ίδιος να καταθέσει τις θέσεις τους γραπτώς.

Τις επόμενες ημέρες ο γαλάζιος Νίκος Κωστόπουλος, διευθύνων σύμβουλος στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (Ε.Α.Σ.) απέλυσε τέσσερεις θεσμικά εκλεγμένους εκπροσώπους των εργαζομένων, ενώ προσπάθησε να φιμώσει τον απολυμένο εκπρόσωπο των εργαζομένων Γιάννη Σαράντη, «προτείνοντας στο Δ.Σ. της εταιρείας την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου την αντικατάστασή του, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ για κάτι τέτοιο» όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου.

Έπειτα από αυτές τις πρακτικές το σωματείο εργαζομένων προχώρησε σε εξώδικη δήλωση- διαμαρτυρία προς τα ΕΑΣ διαμαρτυρόμενοι για την παράνομη συμπεριφορά, όπως την χαρακτηρίζουν και ζητώντας το εξής:

«να απόσχετε από οποιαδήποτε ενέργεια συνιστά παρακώλυση των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων και να απέχετε από οποιαδήποτε απόφαση ανασυγκρότησης του ΔΣ της εταιρείας, η οποία να αφορά τον εκπρόσωπο των εργαζομένων».

Διαβάστε σχετικά: ΕΑΣ: «Ιδιωτικοποιούν τη μοναδική ελληνική βιομηχανία παραγωγής πυρομαχικών» – Καταγγελία στο documentonews.gr

Αναφέρουν χαρακτηριστικά στο εξώδικο:

«Μετά την παράνομη απόλυση του συναδέλφου Γιάννη Σαράντη, γενικού γραμματέα του σωματείου μας και εκπροσώπου των εργαζομένων στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, η διοίκηση προβαίνει σε μια ακόμα πρόκληση, με την επιχειρούμενη αντικατάσταση (!!!) του εκπροσώπου των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο, όπως αναφέρεται στην από 17.9.2024 πρόσκληση για την με αριθμό 295/20.9.2024 συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Είναι σαφές σε όλους, ότι αφενός καμία απολύτως διάταξη δεν σας παρέχει την οποιαδήποτε δυνατότητα και ότι οι ενέργειές σας είναι παράνομες, όπως παράνομη θα είναι και κάθε απόφαση που θα ληφθεί από το ΔΣ, εάν προβείτε στην επιχειρούμενη αντικατάσταση, αφετέρου αυτές αποσκοπούν στη δημιουργία κλίματος έντασης, ώστε να παραβλέπονται και να αποσιωπούνται τα μείζονα θέματα που δημιουργούνται από την επερχόμενη διακοπή λειτουργίας της εγκατάστασης του Υμηττού.

Είναι δε επίσης σαφές, ότι οι ενέργειές σας αυτές συνιστούν παρακώλυση των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων και παράνομη επέμβαση στη λειτουργία της συνδικαλιστικής μας οργάνωσης, για τα οποία θα κληθείτε να απολογηθείτε στις αρμόδιες αρχές».

Ολόκληρη η εξώδικη δήλωση:

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ

Παρά τις προειδοποιήσεις και διαμαρτυρίες μας, η διοίκηση συνεχίζει να ακολουθεί τον ολισθηρό δρόμο που έχει επιλέξει, παραβιάζοντας κατάφωρα τις διατάξεις του νόμου αλλά και του καταστατικού της εταιρείας. 

Μετά την παράνομη απόλυση του συναδέλφου Γιάννη Σαράντη, γενικού γραμματέα του σωματείου μας και εκπροσώπου των εργαζομένων στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, η διοίκηση προβαίνει σε μια ακόμα πρόκληση, με την επιχειρούμενη αντικατάσταση (!!!) του εκπροσώπου των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο, όπως αναφέρεται στην από 17.9.2024 πρόσκληση για την με αριθμό 295/20.9.2024 συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Είναι σαφές σε όλους, ότι αφενός καμία απολύτως διάταξη δεν σας παρέχει την οποιαδήποτε δυνατότητα και ότι οι ενέργειές σας είναι παράνομες, όπως παράνομη θα είναι και κάθε απόφαση που θα ληφθεί από το ΔΣ, εάν προβείτε στην επιχειρούμενη αντικατάσταση, αφετέρου αυτές αποσκοπούν στη δημιουργία κλίματος έντασης, ώστε να παραβλέπονται και να αποσιωπούνται τα μείζονα θέματα που δημιουργούνται από την επερχόμενη διακοπή λειτουργίας της εγκατάστασης του Υμηττού.

Είναι δε επίσης σαφές, ότι οι ενέργειές σας αυτές συνιστούν παρακώλυση των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων και παράνομη επέμβαση στη λειτουργία της συνδικαλιστικής μας οργάνωσης, για τα οποία θα κληθείτε να απολογηθείτε στις αρμόδιες αρχές.

Κατόπιν των ανωτέρω, και με τη ρητή επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός μας,

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ για την ως άνω παράνομη συμπεριφορά σας.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ να απόσχετε από οποιαδήποτε ενέργεια συνιστά παρακώλυση των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων και να απέχετε από οποιαδήποτε απόφαση ανασυγκρότησης του ΔΣ της εταιρείας, η οποία να αφορά τον εκπρόσωπο των εργαζομένων.

ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι θα προσφύγουμε σε κάθε νόμιμο μέσο για την προάσπιση των δικαιωμάτων της συνδικαλιστικής μας οργάνωσης, και, κυρίως, των εργαζομένων στην επιχείρηση.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα σε αυτόν που απευθύνεται, για να λάβει γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας ολόκληρη την παρούσα στην έκθεση επίδοσής του.

Αθήνα, 18 Σεπτεμβρίου 2024

Για την συνδικαλιστική οργάνωση

Ο Πρόεδρος Βίκτωρας Γεράρδης

Ο Γραμματέας Γιάννης Σαράντης

Η καταγγελία του ΔΣ των Εργαζομένων

Ο κ. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ…

Ο Δ. Σύμβουλος των Ε.Α.Σ. κος. Κωστόπουλος αφού απέλυσε τέσσερεις θεσμικά εκλεγμένους εκπροσώπους των εργαζομένων, τώρα με εισήγησή του φιμώνει τη φωνή του απολυμένου εκπροσώπου των εργαζομένων σ. Γιάννη Σαράντη, προτείνοντας στο Δ.Σ. της εταιρείας την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου την αντικατάστασή του, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ για κάτι τέτοιο.

Δεν είναι τυχαίο…..

Ο συνάδελφος εκπρόσωπος των εργαζομένων, εκλεγμένος νόμιμα, απολύθηκε από το Δ. Σύμβουλο μια ημέρα μετά τη συνέντευξη που παραχώρησε στον καταξιωμένο και έγκυρο διαδικτυακό τόπο «militaire.gr» και τον καθαιρεί παράνομα από τη θέση του εκπροσώ- που δυο ημέρες μετά την παραχώρηση δήλωσής του στην εφημερίδα «Κυριακάτικη Δη-μοκρατία», σε σχετικό άρθρο.

Φοβάται ο κος. Κωστόπουλος την ελεύθερη άποψη και την αντίθετη γνώμη και έχει επι-λέξει να κατρακυλά όλο και περισσότερο σε αντιδημοκρατικές μεθόδους. Όσοι εκ των κυβερνώντων που έχουν σχέση με τα Ε.Α.Σ. δεν τον συνετίζουν, έχουν συνευθύνη. Εκτός της διαμαρτυρίας και της καταγγελίας μας για τις μεθοδεύσεις αυτές, θα κινηθούμε με κάθε νόμιμο μέσο καταφεύγοντας με εμπιστοσύνη στο θεσμό της Δικαιοσύνης.

ΤΟ Δ.Σ.

Διαβάστε επίσης

Ισραηλινά ΜΜΕ: Αυτός είναι ο 73χρονος επιχειρηματίας που σκόπευε να δολοφονήσει τον Νετανιάχου (Photo – Video)

Κενά ασφαλείας και ερωτήματα: Πώς μπήκαν και έφυγαν κύριοι με 30 λάπτοπ από το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας;

Τέμπη: «Στέλνετε μηχανοδηγούς στο έλεος του Θεού, μήπως αποτραπεί το δυστύχημα» – Ξεσπά συγγενής θύματος

Διασυνοριακή απάτη-μαμούθ: Οι 62 εμπλεκόμενοι, η μέθοδος… carousel, και η ζημιά των 30 εκατ. ευρώ για το δημόσιο

Palestine 2: Οι Χούθι αποκάλυψαν τον νέο υπερηχητικό πύραυλο των 16 mach που απειλεί το Ισραήλ (Video)

ΣΥΡΙΖΑ: Νέα επεισόδια στο σίριαλ του bullying – On air κόντρα Τζάκρη – Ραγκούση (Videos)

Βόλος: Στον 40χρονο που επιτέθηκε με ψαροντούφεκο στον πατέρα του ανήκει η σορός που εντοπίστηκε στη θάλασσα

Ετικέτες