Ελληνικό #metoo – Σωτήρης Τσαφούλιας: «Στα πόσα χρόνια παραγράφονται τα τραύματα των θυμάτων;» (Video)

Ξεκάθαρη θέση για τις καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις αλλά και βιασμούς στον χώρο του θεάτρου,πήρε σήμερα ο σκηνοθέτης του «Έτερος Εγώ», Σωτήρης Τσαφούλιας, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Το Πρωινό».

Αποστρεφόμενος τους δράστες τέτοιων εγκλημάτων ο καταξιωμένος σκηνοθέτης είπε χαρακτηριστικά:

«Ακούω να μιλάμε για ανθρώπους που φέρονται να έχουν κάνει τις πράξεις αυτές, και αποκαλούνται μεγάλοι καλλιτέχνες. Ποιος είναι ο μεγάλος καλλιτέχνης; Δεν υπάρχει μεγάλος καλλιτέχνης, αν δεν έχεις γίνει πρώτα σπουδαίος άνθρωπος».

Ενώ αναφερόμενος στις διαμαρτυρίες εμπλεκόμενων σε βρωμερές ιστορίες σεξουαλικής παρενόχλησης γυναικών,οι οποίοι μιλάνε για τηλεδίκες, αλλά και στην “υπόθεση Μοθωναίου” , ο κ. Τσαφούλιας, τόνισε :

«Εάν, λοιπόν, ανθρωποφαγία λέγεται αυτό που κάνετε εσείς τώρα και τηλεδίκη, το να ικανοποιείς τον εαυτό του, να αυτοϊκανοποιείσαι μπροστά σε μία έντρομη γυναίκα που με κλάματα στα μάτια προσπαθεί να βγει από πόρτες που έχεις κλειδώσει και εσύ μπροστά σε αυτό το θέαμα όχι μόνο διατηρείς τη στύση σου αλλά φτάνεις και σε κορύφωση, αυτό πώς ονομάζεται; Όταν βλέπεις ένα παιδί έξι ετών και λέμε ότι παραγράφηκε το αδίκημα, αλλά δεν έχει παραγραφεί το δικαίωμα του δράστη να μηνύσει για συκοφαντική δυσφήμιση, το τραύμα στην ψυχή του Μοθωναίου στα πόσα χρόνια παραγράφεται;».

Σωτήρης Τσαφούλιας: Ο σκηνοθέτης του Έτερος Εγώ αποστομώνει με όσα λέει για τις καταγγελίες