Ελλείψεις στα βρετανικά σούπερ μάρκετ λόγω της… ε-πινγκ-δημίας

Ελλείψεις στα βρετανικά σούπερ μάρκετ λόγω της… ε-πινγκ-δημίας

Τα βρετανικά σούπερ μάρκετ δήλωσαν την Πέμπτη ότι έχουν έλλειψη σε ορισμένα προϊόντα ενώ και τα πρατήρια βενζίνης αναγκάστηκαν να κλείσουν αφού η επίσημη εφαρμογή του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) ανάγκασε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους να απομονωθούν μετά από επαφή με κάποιον με κρούσμα κορονοϊού.

Στον βρετανικό Τύπο φιγούραραν τα κενά ράφια στα σούπερ μάρκετ, αποκαλώντας την κατάσταση «ε-πινγκ-δημία».

Με τα κρούσματα να αυξάνονται σε σχεδόν 50.000  την ημέρα στο Ηνωμένο Βασίλειο, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι ενημερώθηκαν για απομόνωση για 10 ημέρες – με έναν χαρακτηριστικό ήχο “πινγκ” – από την εφαρμογή ανίχνευσης επαφών του NHS.

Η δραστική μείωση του προσωπικού που προέκυψε προκάλεσε χάος σε τομείς όπως οι προμήθειες τροφίμων, οι μεταφορές, τα σούπερ μάρκετ, η φιλοξενία, η μεταποίηση και τα μέσα ενημέρωσης. Για να αποφευχθεί η αναστάτωση, πολλά άτομα έχουν διαγράψει την εφαρμογή από τα τηλέφωνά τους.

Η Sainsbury’s , η δεύτερη μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Βρετανίας, δήλωσε ότι οι πελάτες ενδέχεται να μην μπορούν να βρουν το ακριβές προϊόν που θέλουν.

Η έτερη αλυσίδα καταστημάτων λιανική πώλησης Iceland είπε ότι έκλεισε ορισμένα καταστήματα λόγω έλλειψης προσωπικού. Η BP δήλωσε ότι έπρεπε να κλείσει προσωρινά μερικά πρατήρια καυσίμων λόγω έλλειψης καυσίμου, με την έλλειψη οδηγών να επιδεινώνεται από την απομόνωση.

Ένας οργανισμός της βιομηχανίας κρέατος δήλωσε την Τετάρτη ότι οι αλυσίδες εφοδιασμού τροφίμων βρίσκονται στο χείλος της αποτυχίας, καθώς οι απουσίες που σχετίζονται με τον κορονοϊό έχουν επιδεινώσει την ήδη ελλειμματική στελέχωση. 

Τα επίσημα στοιχεία έδειξαν ότι η εφαρμογή είχε πει σε περίπου 620.000 άτομα να απομονωθούν στην Αγγλία και την Ουαλία την εβδομάδα έως τις 14 Ιουλίου.

Οι υπουργοί της κυβέρνησης λένε ότι παίζει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ιού, ο οποίος σκότωσε περίπου 129.000 ανθρώπους στη Βρετανία – ο έβδομος υψηλότερος απολογισμός στον κόσμο. Έχουν επιτρέψει σε ορισμένους εργαζομένους με κρίσιμο ρόλο να συνεχίσουν να εργάζονται, ακόμη και όταν έχουν ειδοποιηθεί.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter