Ελλάδα – Πουέρτο Ρίκο 67-65: Δεν χάνει με τίποτε η Εθνική (Photos)

Σκληρό καρύδι αποδείχθηκε για την ελλιπή Εθνική Ελλάδας η ομάδα του Πουέρτο Ρίκο. Το φιλικό παιχνίδι ολοκληρώθηκε με ελληνική νίκη χάρη σε αντεπίθεση διαρκείας στο τελευταίο δεκάλεπτο: 67-65, μπροστά σε 8.000 ενθουσιώδεις φιλάθλους στο κατάμεστο κλειστό της Πυλαίας. Τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν μέσα σε μία ώρα.

H «επίσημη αγαπημένη» παρατάχθηκε χωρίς τον ασθενή Γιάννη Αντετοκούνμπο και τους Νικ Καλάθη, Γιαννούλη Λαρεντζάκη, που βρίσκονται στο στάδιο της αποθεραπείας από μικροτραυματισμούς που «κληρονόμησαν» στο Προολυμπιακό τουρνουά του Φαλήρου. Ο Βασίλης Τολιόπουλος έπαιξε μόνο στο α’ ημίχρονο χωρίς να σκοράρει, αφού αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον ώμο. Εκτός αποστολής έμεινε και ο τραυματίας Κώστας Αντετοκούνμπο, του οποίου η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες παραμένει αμφίβολη.

Το φορμαρισμένο Πουέρτο Ρίκο προηγήθηκε με 12-20, 20-32, 32-36 στην ανάπαυλα, 40-48, 48-58 στο τέλος της γ’ περιόδου. Η ελληνική ομάδα αντεπιτέθηκε με πρωταγωνιστή τον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη και έφτασε σε απόσταση αναπνοής (56-58) με σερί 8-0. Ο Ντίνος Μήτογλου έγραψε το 64-65 και ο Κώστας Παπανικολάου έδωσε το πρώτο προβάδισμα με δύσκολο καλάθι 30’’ πριν το φινάλε. Μία καλή άμυνα στον Αλβαράδο και 1/2 βολές του Γιώργου Παπαγιάννη σφράγισαν την ελληνική νίκη.

Ο Ντίνος Μήτογλου ήταν ο κορυφαίος σκόρερ με 18 πόντους και 8 ριμπάουντ. Ο Καλαϊτζάκης τελείωσε τον αγώνα με 7 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ ο Κώστας Παπανικολάου «έγραψε» 10 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Ο Βασίλης Σπανούλης χρησιμοποίησε και τους Γουόκαπ 4, Mωραΐτη 1, Λούντζη 4, Παπανικολάου, Χαραλαμπόπουλο 8, Παπαγιάννη 13, Χουγκάζ, Τανούλη 2, Κουζέλογλου.

Από τους Πορτορικανούς, που έχουν προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες αποκλείοντας μεταξύ άλλων τις Λιθουανία και Ιταλία, ο MVP του Προολυμπιακού τουρνουά του Σαν Χουάν, Χοσέ Αλβαράδο, πέτυχε 11 πόντους. Ξεχώρισαν και οι Πινιέιρο 12, Ορτίς 11, Ρομέρο 10.

Η Εθνική μας θα δώσει άλλο ένα φιλικό παιχνίδι πριν αναχωρήσει για τη Γαλλία, με αντίπαλο τη δευτεραθλήτρια Κόσμου Σερβία του Νίκολα Γιόκιτς, στις 22 Ιουλίου στο Βελιγράδι.

Το Ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ θα ξεκινήσει το Σάββατο 27 Ιουλίου στην πόλη Λιλ της Γαλλίας. Το βράδυ της πρώτης αγωνιστικής η Εθνική μας θα αντιμετωπίσει τον Καναδά, κάτοχο παγκόσμιου μεταλλίου από το περυσινό Μουντομπάσκετ. Στον ίδιο Όμιλο ανήκουν η Ισπανία και η Αυστραλία.

 
 
 
 
 
 

Δείτε επίσης:

Σε καθεστώς «ομηρίας» ο Μητσοτάκης – Πιέσεις «αποπασοκοποίησης» στον ανασχηματισμό γενικών γραμματέων

Ολυμπιακοί Αγώνες: Σοκ με κρούσμα ντόπινγκ Ελληνίδας αθλήτριας στίβου

Δίκη για δολοφονία Καραιβάζ: «Τον σκότωσαν επειδή ήταν δημοσιογράφος» – Ο «μάρτυρας κλειδί» και οι αντιφάσεις

Άννα Διαμαντοπούλου: Ανακοίνωσε και επίσημα την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ (Video)

Πειραιάς: 16χρονη μαχαίρωσε και παράτησε 19χρονη έξω από κλαμπ – Συνελήφθη μαζί με τον 20χρονο συνεργό της

Το Κεντρικό Ισραηλίτικο Συμβούλιο ενοχλήθηκε που όλη η Επίδαυρος φώναζε «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» (Video)

Χάρης Δούκας: Η απόφαση του ΣτΕ για το ύψος των κτιρίων είναι μία μεγάλη νίκη για την Αθήνα

 

Ετικέτες