Ελλάδα – Μπαχάμες 102-75: Θετική πρόβα με ορεξάτο Γιάννη (Videos)

Ελλάδα – Μπαχάμες 102-75: Θετική πρόβα με ορεξάτο Γιάννη (Videos)

H πρώτη φετινή παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο έφερε κοσμοπλημμύρα στο ΣΕΦ, του οποίου οι κερκίδες γέμισαν από 10.000 θεατές. Εξαιρετική και πλήρης η Εθνική ομάδα, νίκησε τις Μπαχάμες με 102-75 στην πρόβα τζενεράλε της εν όψει του Προολυμπιακού τουρνουά.

Ο Γιάννης, που προέρχεται από σοβαρό τραυματισμό και έχει ελάχιστες δυνατές προπονήσεις στα πόδια του, έπαιξε 15 λεπτά, με απολογισμό 14 πόντους και 5 ριμπάουντ. Το κοινό στο Φάληρο τον αποθέωσε, στην πρώτη εμφάνισή του μετά από 2,5 μήνες.

Η ελληνική ομάδα αποσπάστηκε στο σκορ από νωρίς, με ενορχηστρωτή τον Νικ Καλάθη και αιχμή τον Ντίνο Μήτογλου: 28-15 στο δεκάλεπτο, 46-34 ημίχρονο, 67-45, 85-55. Ο μικροτραυματισμός του Γιαννούλη Λαρεντζάκη λίγο πριν το τέλος μετρίασε τα χαμόγελα.

Ο Καλάθης τελείωσε τον αγώνα με 7 πόντους και 11 ασίστ. Ο Μήτογλου πέτυχε 18 πόντους και ο αρχηγός Κώστας Παπανικολάου 14, ενώ ο Τόμας Γουόκαπ είχε 6 πόντους και 9 ασίστ. Ο Βασίλης Σπανούλης χρησιμοποίησε και τους Μωραΐτη 3, Καλαϊτζάκη 6, Τολιόπουλο 9, Λαρεντζάκη 8, Χαραλαμπόπουλο 3, Παπαγιάννη 11, Κ. Αντετοκούνμπο 3.

Οι παραπάνω παίκτες θα αποτελέσουν εκτός απροόπτου τη δωδεκάδα για το Προολυμπιακό τουρνουά, που αρχίζει την επόμενη εβδομάδα. Εκτός αποστολής έμειναν οι Λούντζης, Χουγκάζ, Κουζέλογλου, Μαντζούκας. 

Με τις Μπαχάμες, που προετοιμάζονται για το Προολυμπιακό τουρνουά της Βαλένθια, δεν αγωνίστηκαν οι αστέρες του ΝΒΑ NτεΆντρε Έιτον και Έρικ Γκόρντον. Ο Μπάντι Χιλντ πέτυχε 9 πόντους, ο Χάντερ 12, ο Έτζκομπ 13 και ο Στορ 14.

Με τον αποψινό αγώνα, η Εθνική μας ολοκλήρωσε την προετοιμασία της για το Προολυμπιακό τουρνουά, το οποίο θα διεξαχθεί στο ΣΕΦ στις 2-7 Ιουλίου, με έπαθλο ένα εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Η ελληνική ομάδα, που μετράει 16 χρόνια εκτός Ολυμπιάδων, θα αντιμετωπίσει κατά σειρά τη Δομινικανή Δημοκρατία (3/7), την Αίγυπτο (4/7) και στην τελική φάση δύο από τις Κροατία, Σλοβενία, Νέα Ζηλανδία (6-7/7).

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση σε πλήρη αντίθεση με τον κανονισμό δεν συζητά τις προτάσεις μας στη Βουλή

Ενοχλεί το Μαξίμου το «μπλόκο» βουλευτών σε Σακελλαροπούλου: «Πρέπει να κλείσει αυτή η συζήτηση»

Μητσοτάκης: «Ευελπιστώ ότι θα εγκριθούν οι υποψηφιότητες Φον ντερ Λάιεν, Κόστα και Κάλλας»

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter