Ελλάδα – Κροατία 80-69: Η «επίσημη αγαπημένη» πάει Παρίσι

Ελλάδα – Κροατία 80-69: Η «επίσημη αγαπημένη» πάει Παρίσι

Η «επίσημη αγαπημένη» πηγαίνει στην Πόλη του Φωτός! Η Εθνική μπάσκετ νίκησε την Κροατία με 80-69 στον τελικό του Προολυμπιακού τουρνουά και προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια. Περίπου 12.000 διεθνείς αποθέωσαν τους διεθνείς στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Η Εθνική ξεκίνησε το παιχνίδι διστακτικά, αλλά η ευστοχία της στα τρίποντα (4/5) της έδωσε προβάδισμα: 22-20 στα τέλη της α’ περιόδου και αργότερα 37-29 με 13 πόντους του Γιώργου Παπαγιάννη και καλάθια των Τολιόπουλου, Γουόκαπ. Ο Παπαγιάννης έγραψε το 40-33 με το τέταρτο τρίποντό του, αλλά ο Ματέο Ντρέζνιακ κράτησε τους Κροάτες στο παιχνίδι. Στην ανάπαυλα, το σκορ ήταν 45-39 με τρίποντο του Κώστα Παπανικολάου, που απόψε συμπλήρωσε 150 εμφανίσεις με την Εθνική ανδρών. Ο Νικ Καλάθης πέτυχε το 60-50 και η διαφορά έφτασε τους 14 πόντους, 64-50, με ελληνικό σερί 9-0. Η ύστατη αντεπίθεση των Κροατών μείωσε το σκορ στο 70-60, αλλά ποτέ σε μονοψήφιο νούμερο, αφού ο Παπαγιάννης έγραψε το 75-62 με νέο τρίποντο τρία λεπτά πριν το φινάλε.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έβαλε 23 πόντους για την Εθνική μας και μάζεψε 8 ριμπάουντ. Ο Γιώργος Παπαγιάννης έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της καριέρας του, με 19 πόντους και 5/8 τρίποντα. Ο Νικ Καλάθης τελείωσε το ματς με 14 πόντους και 10 ασίστ. Ο αρχηγός Κώστας Παπανικολάου πρόσθεσε 8 πόντους.

Ο Βασίλης Σπανούλης χρησιμοποίησε και τους Γουόκαπ 6, Λαρεντζάκη 3, Τολιόπουλο 5, Καλαϊτζάκη, Χαραλαμπόπουλο, Μήτογλου 2. Δεν αγωνίστηκε ο τραυματισμένος στο γόνατο Κ. Αντετοκούνμπο, που θεωρείται αμφίβολος για το Ολυμπιακό τουρνουά.

Ο Μάριο Χεζόνια πέτυχε 15 πόντους για την Κροατία και ο Ίβιτσα Ζούμπατς 19. Ο άγνωστος Ματέο Ντρέζνιακ πρόσθεσε 15 και ο Ντάριο Σάριτς 14.

Η προετοιμασία της Εθνικής εν όψει Παρισιού θα ξεκινήσει την ερχόμενη Πέμπτη. Οι αγώνες της α’ φάσης του Ολυμπιακού τουρνουά θα διεξαχθούν στο στάδιο «Πιερ Μωρουά» της Λιλ. Η Εθνική μας θα παίξει κατά σειρά με τον Καναδά στις 27 Ιουλίου (22.00) με την Ισπανία στις 30 Ιουλίου (12.00) και με την Αυστραλία στις 2 Αυγούστου (14.30).

Οι δύο πρώτοι του Ομίλου, και πιθανόν ο τρίτος, θα προχωρήσουν στην τελική φάση, η οποία θα διεξαχθεί στο Μπερσί του Παρισιού στις 6, 8 και 10 Αυγούστου (προημιτελικά, ημιτελικά και τελικά αντίστοιχα).

Απόψε εξασφάλισε τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες και η Βραζιλία, που συνέτριψε στη Ρίγα τη Λετονία με 94-69. Τα ξημερώματα θα διεξαχθεί ο τελικός του Προολυμπιακού τουρνουά του Σαν Χουάν, ανάμεσα στο Πουέρτο Ρίκο και τη Λιθουανία.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Καταψηφίστηκαν από την Κεντρική Επιτροπή οι προτάσεις για τα δημοψηφίσματα – Αυτή είναι η νέα Οικονομική Επιτροπή

Προειδοποίηση Κασσελάκη σε όσους «αντιφάσκουν» με τις αποφάσεις του κόμματος δημόσια: «Δεν είναι απειλή, είναι απλή λογική»

Η μαφία της Μυκόνου, δύο δολοφονίες και το χαμένο ηχητικό – Την Κυριακή στο Documento

Οργή στην αγορά για τον εμπαιγμό με τα τεκμήρια – Η κυβέρνηση φορτώνει τους ελεύθερους επαγγελματίες με φόρους χιλιάδων ευρώ

Άνοιξε τις πύλες του το 43ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter