Ελλάδα – ΗΠΑ 13-11: Προχωρά αήττητη η Εθνική, τσέκαρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά (Videos)

Ελλάδα – ΗΠΑ 13-11. Τρίτη νίκη σε ισάριθμους αγώνες πέτυχε η εκπληκτική Εθνική Ανδρών στο πόλο, με «θύμα» αυτή τη φορά την αξιόλογη ομάδα των ΗΠΑ με 13-11. Η πρόκριση στα προημιτελικά είναι πλέον εξασφαλισμένη.

Ο αγώνας κρίθηκε στο δεύτερο ημίχρονο, όταν η Εθνική μας πέτυχε 4 αναπάντητα γκολ μετά το 8-9 των Αμερικανών, με πρωταγωνιστές τον αρχηγό Γιάννη Φουντούλη και τον Στέλιο Αργυρόπουλο-Κανακάκη. Ο Μάνος Ζερδεβάς έκανε σωρεία σπουδαίων επεμβάσεων στο ίδιο διάστημα.

Η διακύμανση του σκορ ανά οκτάλεπτο: 4-4, 3-2, 4-3, 2-2.

Τα ελληνικά γκολ πέτυχαν οι Γεννηδουνιάς 2, Βλαχόπουλος, Καλογερόπουλος, Νικολαΐδης, Παπανικολάου, Αργυρόπουλος 4, Φουντούλης 3.

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου έχει να αντιμετωπίσει ακόμη τις Κροατία (Σάββατο) και Ιταλία (Δευτέρα), με ελπίδες ακόμα και για την πρωτιά του Ομίλου. Η αντίστοιχη Εθνική Γυναικών της Ελλάδας ηττήθηκε την Τετάρτη από την Ισπανία με 8-10 και μετράει δύο ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις, εν όψει του αυριανού αγώνα με τις Ιταλίδες.

Τα οκτάλεπτα: 4-4, 7-6, 11-9, 13-11

Ελλάδα (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης, Καλογερόπουλος 1, Φουντούλης 3, Παπαναστασίου, Γκίλλας, Αργυρόπουλος 4, Παπανικολάου 1, Κάκαρης, Νικολαΐδης 1, Βλαχόπουλος 1, Τζωρτζάτος.

ΗΠΑ (Ουντόβισιτς): Γουέινμπεργκ 1, Χούπερ, Βάβιτς 1, Ομπερτ, Ντάουμπε 1, Κουπίντο 1, Χάλοκ, Γούντχεντ 1, Μπόουεν 2, Τσ. Ντοντ 1, Ρ. Ντοντ, Ιρβινγκ 2, Χόλαντ.