Ελλάδα – Γιβραλτάρ 5-0: Με Μασούρα και Μαυροπάνο έβγαλε την υποχρέωση και σκέφτεται την Ιρλανδία

Ελλάδα – Γιβραλτάρ 5-0: Με Μασούρα και Μαυροπάνο έβγαλε την υποχρέωση και σκέφτεται την Ιρλανδία

Μετά τις ήττες από Γαλλία και Ολλανδία, η εθνική επέστρεψε στις νίκες στην 6η αγωνιστική των προκριματικών του EURO 2024 με μια καλή προπόνηση επί του Γιβραλτάρ με 5-0 και πλέον σκέπτεται το επόμενο ματς τον Οκτώβριο με την Ιρλανδία στο Δουβλίνο.

Πριν το παιχνίδι κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα στις πλημμύρες στη Θεσσαλία αλλά και για τα θύματα από τον σεισμό στο Μαρόκο.

Όπως ήταν αναμενόμενο η εθνική απέναντι σε έναν αδύναμο αντίπαλο κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και που σίγουρα δεν αποτελεί κριτήριο για την απόδοση της ομάδας του Πογιέτ. Προηγήθηκε στο 9’ με κοντινό σουτ του Πέλκα σε μια φάση που ξεκίνησε από έξοχη μπαλιά του Μπουχαλάκη στον Φούντα. Η εθνική άρχισε να παράγει φάσεις κι ευκαιρίες και στο 23’ από κόρνερ του Πέλκα ο Μαυροπάνος με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 2-0, ενώ στο 33’ χάθηκε τριπλή ευκαιρία για το 3-0 από τους Παυλίδη και Ρότα, τα σουτ των οποίων εξουδετέρωσε ο αντίπαλος γκολκίπερ ενώ το 3ο σουτ του Μασούρα έδιωξαν οι αμυντικοί.  Στο 37’ από καταπληκτικό τακουνάκι του Μασούρα, ο Παυλίδης νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Κόλινγκ αλλά ο Φούντας με γυριστό εναέριο βολέ πέτυχε γκολ που ακυρώθηκε από το VAR για οριακό οφσάιντ του Παυλίδη!

Στο β’ μέρος η εθνική ξεκίνησε με δοκάρι από απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Πέλκα (51’) σε μια φάση που είχαμε πεντάλεπτη διακοπή καθώς σκίστηκαν τα δίχτυα από την προσπάθεια του Κόλινγκ να διώξει τη μπάλα. Στο 69’ ο Γιώργος Μασούρας εκμεταλλεύτηκε λάθος των φιλοξενούμενων στη μεσαία γραμμή και με ωραίο πλασέ έκανε το 3-0.

Η εθνική έριξε τον ρυθμό μετά το 3-0 αλλά στο 83’ από σέντρα του Μπακασέτα ο Μαυροπάνος με το δεύτερο δικό του γκολ πάλι με κεφαλιά έκανε το 4-0. Και στις καθυστερήσεις (91’) από κάθετη του Γιακουμάκη ο Μασούρας πέτυχε το 5-0 με το δικό του δεύτερο προσωπικό γκολ.

Ο Λιθουανός Λουκχανσούκας «κιτρίνισε» τον Πόζο.

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Ρότα (83’ Χατζηγιοβάνης), Γιαννούλης, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Μπουχαλάκης (68’ Παπανικολάου), Πέλκας (83’ Αλεξανδρόπουλος), Μπακασέτας, Μασούρας, Φούντας (68’ Γιακουμάκης), Παυλίδης (68’ Ιωαννίδης)

ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ: Κόλινγκ, Μουέλχι (90’ Σάντος), Τσιπολίνα, Μπρίτο, Χάρτμαν (83’ Μπατρ), Πόζο (90’ Κασκιάρο), Σέργκεντ, Τζόλεϊ, Γουόκερ, Ρόναν, Ντε Μπαρ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter