Ελλάδα-Αίγυπτος 93-71: Στο ρελαντί και χωρίς Γιάννη η Εθνική

Ελλάδα-Αίγυπτος 93-71: Στο ρελαντί και χωρίς Γιάννη η Εθνική

Με μία εύκολη νίκη επί της Αιγύπτου, 93-71, ολοκλήρωσε η Εθνική μπάσκετ τις υποχρεώσεις της στην πρώτη φάση του Προολυμπιακού τουρνουά. Το ΣΕΦ ήταν και απόψε γεμάτο, παρά την κακοκαιρία της ημέρας, αφού τα τελευταία εισιτήρια πουλήθηκαν λίγες ώρες πριν το τζάμπολ.

Η ελληνική ομάδα έπαιξε σοβαρά εξαρχής, προηγήθηκε 18-4 με ενορχηστρωτή τον Νικ Καλάθη, αλλά στη συνέχεια έδωσε δικαιώματα στους Αιγύπτιους, οι οποίοι μείωσαν τη διαφορά κι έφτασαν σε απόσταση βολής λίγο πριν την ανάπαυλα: 40-38. Ένα ξέσπασμα στις αρχές του δευτέρου μέρους έφερε το σκορ στο 53-41 και απλοποίησε την κατάσταση. Η διαφορά ξεπέρασε τους 20 πόντους με τρίποντα των Λαρεντζάκη, Χαραλαμπόπουλου Μήτογλου (80-56).

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έμεινε εκτός αγώνα, προκειμένου να προφυλαχτεί για τους καθοριστικούς αγώνες του ερχόμενου Σαββατοκύριακου. Στη β’ περίοδο τραυματίστηκε στο γόνατο ο αδελφός του, Κώστας, ο οποίος δεν επέστρεψε στο παιχνίδι.

Ο Γιώργος Παπαγιάννης και Ντίνος Μήτογλου ήταν οι κορυφαίοι σκόρερ της Εθνικής, με 16 πόντους, ενώ ο Κώστας Παπανικολάου πρόσθεσε 15. Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης έβαλε 12 με 4/8 τρίποντα, ενώ ο Νικ Καλάθης τελείωσε τον αγώνα με 5 πόντους, 9 ασίστ και 5 ριμπάουντ.

Ο Βασίλης Σπανούλης χρησιμοποίησε και τους Γουόκαπ 4, Τολιόπουλο 3, Μωραΐτη 2, Καλαϊτζάκη 5, Χαραλαμπόπουλο 13, Κ. Αντετοκούνμπο 2. Στην πρεμιέρα, η Εθνική μας νίκησε τους Δομινικανούς με 109-82.

Από την αδύναμη ομάδα της Αιγύπτου, που αποκλείστηκε με δύο ήττες σε ισάριθμους αγώνες, ο Μετγουάλι πέτυχε 20 πόντους.

H Eθνική μας θα αντιμετωπίσει στον πρώτο ημιτελικό τη Σλοβενία του εκπληκτικού Λούκα Ντόντσιτς, που πέτυχε 36 πόντους στο 104-78 επί των Νεοζηλανδών και προστάτευσε την ομάδα του από πρόωρο αποκλεισμό.

Η Κροατία και η Δομινικανή Δημοκρατία θα διεκδικήσουν το δεύτερο εισιτήριο για τον κυριακάτικο τελικό. Οι δύο ημιτελικοί θα διεξαχθούν το Σάββατο στο ΣΕΦ. Το ματς της Εθνικής μας θα ξεκινήσει στις 5.30 μ.μ. και το άλλο στις 9 μ.μ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter