Ελλάδα 2.0: Το παιδί μέσα ο γονιός έξω – Ουρές στα γήπεδα από την προβλήματική εφαρμογή του νέου μέτρου εισόδου Βρούτση

Ελλάδα 2.0: Το παιδί μέσα ο γονιός έξω – Ουρές στα γήπεδα από την προβλήματική εφαρμογή του νέου μέτρου εισόδου Βρούτση

Τα προβλήματα είχαν ξεκινήσει από πέρσι όταν η κυβέρνηση ενημέρωνε τους φιλάθλους –στο πλαίσιο των υποτιθέμενων μέτρων κατά της οπαδικής βίας– ότι πλέον δεν αρκεί το ηλεκτρονικό εισιτήριο για να μπαίνει κάποιος στα γήπεδα αλλά θα χρειάζεται και ταυτοποίηση στην πλατφόρμα Gov.gr Wallet που θα πρέπει ο καθένας να κατεβάσει στο κινητό του για να ισχύει το εισιτήριό του. Μάλιστα μέσω του αν. υπουργού Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση οι κυβερνώντες έδωσαν και προθεσμία, επαναλαμβάνοντας σε αυστηρούς τόνους ότι τα ψέματα τελείωσαν και από 1ης Απριλίου θα ισχύσει το νέο μέτρο.

Ποιο μέτρο όμως; Ούτε ταυτοποίηση ούτε Gov.gr Wallet, τίποτε δεν λειτούργησε γιατί υπήρχαν πολλά τεχνικά προβλήματα στην πλατφόρμα. Αλλά για να μη φανεί ότι έπεσαν σε μια ακόμη γκάφα, η προθεσμία άλλαξε και διά στόματος Βρούτση έγινε «μέχρι τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου θα ισχύει για την είσοδο των φιλάθλων και το παλιό μέτρο εισόδου στα γήπεδα», προκειμένου δήθεν να συνηθίσει την ταυτοποίηση κάθε φίλαθλος. Λες και δούλευε το νέο…

Μιλάμε τώρα για την «Ελλάδα 2.0», που… ηγείται της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, για την Ελλάδα που τα πετσωμένα ΜΜΕ έγραφαν πριν από δύο χρόνια ότι οι Ιάπωνες (ποιοι; Οι Ιάπωνες!) «ζητούσαν από τον εξπέρ της τεχνολογίας, τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, την τεχνογνωσία του»!

 

Ταλαιπωρία

Ε, λοιπόν, την προηγούμενη αγωνιστική του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος ο υπογράφων είχε τη φαεινή ιδέα να πάει στο γήπεδο με τον γιο του. Εβγαλα την κάρτα μέλους, έβγαλα τα εισιτήρια, κατέβασα την εφαρμογή Gov.gr Wallet στο κινητό μου, δήλωσα τα εισιτήρια με τα barcodes και τη μέρα του αγώνα ξεκινήσαμε για το γήπεδο. Αν και φτάσαμε μία ώρα πριν από την έναρξη του ματς, έξω από τις θύρες γινόταν χαμός με ουρές φιλάθλων να προσπαθούν να μπουν στο γήπεδο. Γιατί; Γιατί τα σκάνερ δεν διάβαζαν τα barcodes των εισιτηρίων από το Gov.gr Wallet και μπλόκαραν την είσοδο! Πανικός, εκνευρισμός, ύβρεις κατά πάντων με πρώτο αποδέκτη τον Γ. Βρούτση και κατόπιν τον νυν υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου καθώς και λοιπούς «εγκεφάλους» της κυβέρνησης. Πέρασε λοιπόν πρώτα ο γιος μου μέσα, βάζω εγώ το δικό μου εισιτήριο στην οθόνη και δεν το διάβαζε. Μάταια προσπαθούσαν οι σεκιούριτι στις θύρες να βοηθήσουν τον κόσμο. Αλλος μέσα κι άλλος έξω σε οικογένειες και παρέες. Νεύρα, άγχος, σιχτιρίσματα. Στο μεταξύ το παιδί ήταν μέσα κι εγώ απέξω. Οπως και μισές οικογένειες μέσα και οι άλλες μισές έξω. Οι σεκιούριτι με τα πολλά σε έστελναν σε έναν αρχιφύλακα δικό τους, του εξηγούσες το πρόβλημα κι αυτός σε παρέπεμπε στα εκδοτήρια του γηπέδου για βοήθεια. Χαμός κι εκεί, με τεράστια ουρά από κόσμο των οποίων οι κωδικοί δεν περνούσαν από τα σκάνερ. Ξανά στοιχεία, ταυτότητες, έλεγχος του εισιτηρίου σου στο Gov.gr Wallet κ.λπ. και τελικά σου τύπωναν ένα barcode σε χαρτί και μ’ αυτό γυρνούσες ξανά στη μεγάλη ουρά έξω από τη θύρα, με το παιδί να περιμένει μισή ώρα (μαζί με κάποια άλλα πιτσιρίκια αλλά και μεγάλους δίπλα σε έναν αστυνομικό) να επιστρέψει ο δικός του άνθρωπος!

Μέσα σε όλα βέβαια στάθηκα από τους «τυχερούς», γιατί τα εκδοτήρια για τη βοήθεια ήταν στα δέκα μέτρα από τη θύρα. Σκεφτείτε άλλους που έκαναν τον γύρο του γηπέδου για να φτάσουν μέσα στην πολυκοσμία και να ξαναγυρίσουν πίσω; Τι να λέμε; Οτι λόγω της ταλαιπωρίας μέχρι κι ένα τέταρτο από την έναρξη του αγώνα έμπαινε κόσμος; Και πάλι καλά να λέμε που ήταν εκεί οι εξυπηρετικότατοι υπάλληλοι του γηπέδου που προσπαθούσαν να βοηθήσουν όπως όπως.

 

Σε άλλη θύρα

Την επόμενη μέρα μιλώντας με φίλους έμαθα ότι τα ίδια συμβαίνουν σε όλα τα γήπεδα, όπως για παράδειγμα στην ΑΕΚ Arena, όπου πολλοί φίλοι της Ενωσης ταλαιπωρήθηκαν να μπουν στο γήπεδο στο ματς με τη Λαμία. Εκεί μάλιστα υπήρξε και μαρτυρία οπαδού του «δικεφάλου» (Ι.Μ.) ότι αφού ταλαιπωρήθηκαν να μπουν, ο φίλος του δοκίμασε την τύχη του σε διπλανή θύρα και το barcode πέρασε!

Δεν γνωρίζουμε τι θα διορθωθεί, αν θα διορθωθεί και πότε, όμως όλα δείχνουν σαν να θέλουν να απομακρύνουν τον κόσμο από τα γήπεδα υποβάλλοντάς τον σε τόση ταλαιπωρία. Κι όσο κι αν θέλει να παινεύει τον εαυτό του ο κ. Βρούτσης, καλό θα ήταν να μας πει ποια ηλεκτρονική πλατφόρμα άνοιξαν μέχρι σήμερα οι «άριστοι» της κυβέρνησής του και δεν έσπειραν χάος. Να θυμηθούμε τον τραγέλαφο με το Webex και την τηλεκπαίδευση ή τη φαρσοκωμωδία με τις ταυτότητες;

Και κάτι τελευταίο προς τους «εγκεφάλους» της ταυτοποίησης-φιάσκο, μήπως και προβληματιστούν λίγο: αν ένας γονιός θελήσει να πάει στο γήπεδο με το παιδί του που έχει αυτισμό ή σύνδρομο Down ή κάποιος υποφέρει από κρίσεις πανικού και μπει μέσα το παιδί κι αυτός μείνει απ’ έξω, γνωρίζετε τι μπορεί να συμβεί, ποιες μπορεί να είναι οι συνέπειες;

Διαβάστε επίσης

Το house of cards του ΣΥΡΙΖΑ: Ο αποφασισμένος Πολάκης και οι κινήσεις Κασσελάκη – Συνεδριάζουν σήμερα οι «87»

Να μας ζήσουν…

Παπανικολάου κατά Άδωνη: Απαράδεκτο – Η πρώτη διπλή μεταμόσχευση καρδίας πνευμόνων έγινε το 1992

Τιμολόγια ρεύματος: Νέο ηλεκτροσόκ για τους καταναλωτές και τον Σεπτέμβριο – Αναλυτικά οι τιμές για τα «πράσινα»

Διάλογος Documento για την Κεντροαριστερά – Παναγιωτόπουλος: Να μιλήσουμε με την κοινωνία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter