Ελέγχουν τους ελεγκτές του μοιραίου λούνα παρκ… τώρα – Τα ερωτήματα για την πιστοποίηση το ’23 και η ιδιωτική βεβαίωση το ’24

Ελέγχουν τους ελεγκτές του μοιραίου λούνα παρκ… τώρα – Τα ερωτήματα για την πιστοποίηση το ’23 και η ιδιωτική βεβαίωση το ’24

Εκ των υστέρων έλεγχο υπό κρατική επίβλεψη πραγματοποιούν τις τελευταίες μέρες σύμφωνα τα «ΝΕΑ» στην εταιρεία που έδινε πιστοποιήσεις στο λούνα παρκ του θανάτου στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής.

Ένα χρόνο πριν τον τραγικό θάνατο του άτυχου νέου, είχε πραγματοποιηθεί έλεγχος στα παιχνίδια από εταιρεία εν ονόματι του Δημοσίου η οποία είχε διαπιστώσει ότι όλα λειτουργούσαν καλώς και δεν είχε φθορές. Ένα χρόνο αργότερα, βρέθηκε από πραγματογνώμονες να είναι σάπιο, κάτι που οδήγησε στην αποκόλληση περιστρεφόμενου καθίσματος με τραγικά αποτελέσματα.

Το γεγονός αυτό, εγείρει σοβαρά ερωτήματα για την εταιρεία πιστοποίησης του μοιραίου λούνα παρκ, και σκοπός των ελέγχων είναι να διαπιστωθεί αν ευθύνη για το τραγικό συμβάν, πέρα από τους ιδιοκτήτες του λούνα παρκ και τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, είχε και η συγκεκριμένη εταιρεία που προχώρησε στην επιθεώρηση τον Αύγουστο του 2023.

Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα ότι ο έλεγχος που πραγματοποιείται τώρα αφορά και τις γνωματεύσεις που συνέταξε ως… απλός ιδιώτης ο τεχνικός διευθυντής του ίδιου φορέα πιστοποίησης τον Μάιο του 2024 και σύμφωνα με τις οποίες δεν υπήρχε κανένα τεχνικό πρόβλημα στο λούνα παρκ.

Δηλαδή, αυτός που συμμετείχε στον – κατ’ εντολή του κράτους – φορέα πιστοποίησης είναι και αυτός που συνέταξε ιδιωτικά βεβαιώσεις ότι όλα είναι ασφαλή, λίγες εβδομάδες προ του δραματικού συμβάντος, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Διαβάστε επίσης

Καιρός: Kαταιγίδες και χαλάζι από Παρασκευή – Πώς θα εξελιχθούν τα φαινόμενα, οι περιοχές που θα επηρεαστούν

Σκάνδαλο Ασημακοπούλου: Ανοίγει ξανά ο φάκελος μετά την παραδοχή για γαλάζια «άνωθεν εντολή»

Αφησαν ανεξέλεγκτο το «πάρτι» με τα εργόσημα – Εξαφάνισαν παράνομα αποφάσεις του ΕΦΚΑ

Ουγκάντα: Κατέληξε η μαραθωνοδρόμος Ρεμπέκα Τσεπτεγκέι – Tης είχε βάλει φωτιά ο σύντροφός της

Νέα Φιλαδέλφεια: Η στιγμή που κολόνα της ΔΕΗ πέφτει στη μέση του δρόμου τραυματίζοντας μια 14χρονη (Video)

Γαλλία: Πρόταση για αποπομπή Μακρόν από 80 βουλευτές του Νέου Λαϊκού Μετώπου

Βόλος: Συνταξιούχος ζει σε κοτέτσι για να μη βλέπει τη γυναίκα και την κόρη του

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter