Ελαιόλαδο: Τρεις τόνοι ελιές έγιναν «καπνός» στην Καβάλα – Χιλιάδες ευρώ η ζημιά

Ελαιόλαδο: Τρεις τόνοι ελιές έγιναν «καπνός» στην Καβάλα – Χιλιάδες ευρώ η ζημιά

Με την τιμή του ελαιόλαδου να βρίσκεται στα ύψη, όλο και πιο συχνά είναι τα φαινόμενα κλοπής καρπών. Συγκεκριμένα, τρείς τόνοι ελιές έγιναν καπνός, σε κτήμα έξω από την Καβάλα, σε περιοχή του δήμου Παγγαίου, μεταξύ Πλατανοτόπου και Ποδοχωρίου.

Διαβάστε επίσης: Ελαιόλαδο: Πώς ξεχωρίζει το νοθευμένο – Ελαιοπαραγωγός εξηγεί (Video)

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι άγνωστοι δράστες εκτιμάται ότι εισέβαλαν στο κτήμα το απόγευμα της Τρίτης και μάζεψαν καρπούς από 55 ελαιόδεντρα.

Η περιοχή βρίσκεται σε απόσταση ενός χιλιομέτρου περίπου από την παλιά εθνική οδό Καβάλας-Θεσσαλονίκης.

Ο ιδιοκτήτης έχει ενημερώσει τα ελαιοτριβεία της περιοχής, σε περίπτωση που έχουν καταλήξει εκεί οι ποσότητες, ενώ θα καταθέσει μήνυση κατ’ αγνώστων. Ο ίδιος υπολογίζει τη ζημιά σε 400-450 κιλά λάδι, που θα μπορούσαν να αποφέρουν 2.500 με 3.000 ευρώ.

Πως να ξεχωρίσετε το νοθευμένο λάδι

Μετά την εμφάνιση των… GPS στα ελαιόδεντρα, έχουν ήδη καταγραφεί τα πρώτα κρούσματα νοθείας με άλλα έλαια όπως το σπορέλαιο και το ηλιέλαιο.

Όπως εξήγησε ελαιοπαραγωγός, το πρωί της Τετάρτης στο Open, πώς μπορεί να γίνει η παράνομη πρόσμειξη.

Πρωτίστως, όπως είπε μπορεί να γίνει αντιληπτή η νοθεία από τη γεύση και τη μυρωδιά που πρέπει να παραπέμπουν στην ελιά.

Ωστόσο, είπε και έναν ακόμα τρόπο. Όπως επισήμανε ο πιο απτός τρόπος για να το καταλάβει κάποιος είναι να βάλει ένα μπουκαλάκι ελαιολάδου στο ψυγείο. Το φυσικό ελαιόλαδο γίνεται σαν βούτυρο. Είπε επίσης, ότι τα νοθευμένα λάδια δεν παγώνουν.

Διαβάστε επίσης:  

Απίθανος διαγωνισμός για το «χρυσό» λάδι: Πόσες ελιές μάζεψαν σε 45 λεπτά; (Video)

Νέα κλοπή ελαιολάδου: Τρύπωσαν σε αποθήκη και έκλεψαν 200 λίτρα από ηλικιωμένο στη Φθιώτιδα

Μεσσήνη: Έκλεψαν 100 λίτρα λάδι και εργαλεία από ελαιοτριβείο (Photos)

Κρήτη: Ελιές με GPS… παγίδα για τους κλέφτες φέρνει η «χρυσή» τιμή του ελαιολάδου – Πώς δουλεύει

Άρχισαν να κλέβουν τις ελιές: Οι «χρυσές» τιμές στο λάδι άνοιξαν την «όρεξη» των επιτήδειων στην Κρήτη

Documento Newsletter