El Pais: «Βραζιλία και Κολομβία προτείνουν στον Μαδούρο να επαναλάβει τις εκλογές»

Στις ΗΠΑ, η Washington Post έχει σήμερα τίτλο: «Το Ισραήλ παγιώνει τον έλεγχο του στην Δυτική Όχθη- και στο μέλλον της». Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρεται με στοιχεία όλη η πολιτική της ισραηλινής κυβέρνησης και του ακροδεξιού υπουργού Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριχ, στην Δυτική Όχθη που όπως σημειώνει το δημοσίευμα: «Οι τελευταίες κινήσεις του συνασπισμού Νετανιάχου απομακρύνουν την λύση των δύο κρατών».

Η USA Today έχει τίτλο: «Οι ένοπλες δυνάμεις είναι ο κύριος υπεύθυνος για τα παντοτινά χημικά (PFAS)». Το ρεπορτάζ της εφημερίδας βασίζεται σε έκθεση του Υπουργείου Περιβάλλοντος των ΗΠΑ που συντάχθηκε έπειτα από έναν χρόνο μετρήσεων στην χώρα για μόλυνση των υδάτων με PFAS.

Στην Ισπανία η El Pais έχει κεντρικό τίτλο: «Βραζιλία και Κολομβία προτείνουν στον Μαδούρο να επαναλάβει τις εκλογές». Όπως σημειώνει η εφημερίδα: «Οι Λούλα και Πέτρο, προτείνουν την δημιουργία μεταβατικής κυβέρνησης συνασπισμού, μέχρι την διενέργεια νέων εκλογών- Ο πρόεδρος της Κολομβίας προτείνει την άρση των κυρώσεων και «γενική αμνηστία».

Η La Vanguardia κυκλοφόρησε με τίτλο: «Νέα πρωτοβουλία για εκεχειρία στην Γάζα την ημέρα που ο αριθμός των νεκρών ξεπερνά τις 40.000». Στο άρθρο το ρεπορτάζ αναφέρει ότι υπάρχει έντονος πεσιμισμός για το αποτέλεσμα των συνομιλιών.

 Στην Βρετανία, ο Guardian έχει χτύπημα στην πρώτη θέμα για την Γάζα με τον τίτλο: «Ο απολογισμός των 40.000 νεκρών στην Γάζα δεν αποτυπώνει το πραγματικό εύρος των απωλειών».

Από την πλευρά του ο Independent έχει κεντρικό θέμα: «Βρετανικά άρμα μάχης εντός της Ρωσίας κάνουν τις δυνάμεις του Πούτιν να υποχωρούν». Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα: «Τα άρματα μάχης Challenger 2 που στάλθηκαν στο Κίεβο έχουν ρόλο στην παράτολμη εισβολή καθώς τα στρατεύματα του Ζελένσκι στήνουν κέντρο διοίκηση εντός της κατειλημμένης περιοχής και ενώ οι δύο πλευρές κάνουν λόγο για αιχμαλώτους εκατέρωθεν».

 Στην Γαλλία η Liberation κυκλοφορεί με ολοσέλιδη φωτογραφία της εκλιπούσας Τζίνα Ρόουλαντς στο εξώφυλλο και τίτλο: «Τζίνα Ρόουλαντς: Ένας χείμαρρος αγάπης».

Διαβάστε επίσης:

Γάζα: Κατηγορίες πως ο ισραηλινός στρατός χρησιμοποιεί αμάχους Παλαιστίνιους ως «ασπίδα προστασίας» στα τούνελ της Χαμάς

Η Μόσχα εμπλέκει τη Δύση και το ΝΑΤΟ στο σχεδιασμό της επίθεσης της Ουκρανίας στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ

Νορβηγία: Ο προγονός του διαδόχου του θρόνου ομολόγησε ότι χτύπησε τη σύντροφό του και ότι παίρνει ναρκωτικά

Ισπανία: Στη Σεβίλλη κόβουν το νερό σε κατοικίες που νοικιάζονται παράνομα σε τουρίστες

Πολυμέτωπη επίθεση της Ουκρανίας στη Ρωσία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Μπέλγκοροντ – Τι λένε Μόσχα και Κίεβο