El Pais: «Το Λονδίνο περιορίζει τις πωλήσεις όπλων στο Ισραήλ»

El Pais: «Το Λονδίνο περιορίζει τις πωλήσεις όπλων στο Ισραήλ»

Στη Γαλλίαη Le Figaro γράφει: «Τα δημοκρατικά κράτη ανεβάζουν τους τόνους απέναντι στα κοινωνικά δίκτυα». Στη Γαλλία, ο διευθύνων σύμβουλος της Telegram έχει τεθεί υπό δικαστική εποπτεία, με την αιτιολογία ότι η πλατφόρμα του επιτρέπει παράνομες δραστηριότητες και αρνείται οποιαδήποτε συνεργασία με το δικαστικό σύστημα. Στη Liberation διαβάζουμε: «Θυμός απέναντι στον Νετανιάχου». Μετά τον θάνατο έξι ομήρων στη Γάζα, ένα άνευ προηγουμένου κύμα διαμαρτυρίας συγκλονίζει το εβραϊκό κράτος.

Στη Γερμανία, η Die Welt γράφει: «Κρατικές εκλογές στη Θουριγγία». Το ακροδεξιό AfD έγινε η ισχυρότερη δύναμη στη Θουριγγία. Η Tagesspiegel αναφέρει: «”Η Δύση παρατείνει τον χρόνο του Πούτιν στην εξουσία”». Ο πρώην ολιγάρχης και επικριτής του Κρεμλίνου Μιχαήλ Κοντορκόφσκι μιλά για τις πιθανότητες μιας δημοκρατικής Ρωσίας.

Στις ΗΠΑ, η Washington Post έχει σήμερα τίτλο: «Οι Ισραηλινοί οργανώνουν μαζικές διαδηλώσεις πιέζοντας για συμφωνία για τους ομήρους». Οι Ισραηλινοί διαδηλώνουν και προχωρούν σε γενική απεργία μετά τον θάνατο έξι αιχμαλώτων στη Γάζα. Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: «Θλίψη στην κηδεία ομήρων: «Χερς, σε απογοητεύσαμε» λέει ο πατέρας ενός από τους νεκρούς». Ρίγη συγκίνησης στην κηδεία του Ισραηλινο-αμερικανού ομήρου στην Ιερουσαλήμ.

Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει: «Το Ηνωμένο Βασίλειο αναστέλλει 30 άδειες εξαγωγής όπλων στο Ισραήλ μετά από έλεγχο». Οι 30 άδειες, σε σύνολο περίπου 350, περιλαμβάνουν εξαρτήματα για στρατιωτικά αεροσκάφη, ελικόπτερα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και είδη που διευκολύνουν τη στόχευση στο έδαφος.

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera αναφέρει: «Η Ουκρανία και οι ιταλικές αμφιβολίες». Αβεβαιότητα έχει δημιουργηθεί στην ιταλική κυβέρνηση σχετικά με τη θέση της για την Ουκρανία.

Στην Ισπανία, η El Pais γράφει: «Το Λονδίνο περιορίζει τις πωλήσεις όπλων στο Ισραήλ». Η απόφαση αφορά 30 άδειες και αποτελεί διπλωματικό πλήγμα για τον Νετανιάχου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter