El Pais: «Το Ισραήλ προετοιμάζει τον στρατό του για την εισβολή στον Λίβανο»

Στη Γαλλίαη Le Figaro γράφει: «Κίνδυνος για χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ στον Λίβανο». Για πρώτη φορά, πύραυλος της Χεζμπολάχ στόχευσε το Τελ Αβίβ. Στη Liberation διαβάζουμε: «Οι σειρήνες ήχησαν τα ξημερώματα της Τετάρτης στο Τελ Αβίβ, στέλνοντας περισσότερους από ενάμιση εκατομμύριο Ισραηλινούς σε καταφύγια». Η Χεζμπολάχ στόχευσε το αρχηγείο της Μοσάντ για πρώτη φορά στην ιστορία της σύγκρουσης.

Στη Γερμανία, η Die Welt γράφει: «Πύραυλος της Χεζμπολάχ εκτοξεύτηκε στο Τελ Αβίβ για πρώτη φορά». Το Ισραήλ συνεχίζει να επιτίθεται σε στόχους στον Λίβανο. Η Tagesspiegel αναφέρει: «Το κόστος περίθαλψης στο Βερολίνο συνεχίζει να αυξάνεται». Το υψηλό κόστος φροντίδας επιβαρύνει όλους όσους έχουν εξαρτώμενο συγγενή.

Στις ΗΠΑ, η Washington Post έχει σήμερα τίτλο: «Το Ισραήλ ετοιμάζεται για χερσαία επίθεση στον Λίβανο». Το Ισραήλ λέει ότι είναι πιθανή μια χερσαία επίθεση στον Λίβανο. Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: «Το Ισραήλ λέει στα στρατεύματά του να προετοιμαστούν για πιθανή εισβολή στον Λίβανο». Ο αρχηγός του στρατού του Ισραήλ είπε στα στρατεύματα ότι οι αεροπορικές επιδρομές του στον Λίβανο στοχεύουν να καταστρέψουν τις υποδομές της Χεζμπολάχ και να ανοίξουν το δρόμο για μια πιθανή χερσαία εισβολή από τις ισραηλινές δυνάμεις.

Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει: «Το Ισραήλ προειδοποιεί για επίθεση στον Λίβανο καθώς αυξάνονται οι εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός». Οι επιδρομές είναι σχεδιασμένες για να καταστρέψουν τις υποδομές της Χεζμπολάχ πριν από πιθανή εισβολή στρατευμάτων, λέει ο ανώτατος στρατηγός του Ισραήλ.

Στη Daily Telegraph διαβάζουμε «Οι Ισραηλινοί έτοιμοι να χτυπήσουν στο έδαφος του Λιβάνου». Τα αεροσκάφη των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) πραγματοποίησαν σφοδρούς βομβαρδισμούς εναντίον στόχων της Χεζμπολάχ για να ανοίξουν το δρόμο ώστε ο στρατός να «εισέλθει στο εχθρικό έδαφος», είπε ο στρατηγός Χέρζι Χαλέβι.

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera αναφέρει: «Ζελένσκι στον ΟΗΕ: “Η Ρωσία θέλει να χτυπήσει τις πυρηνικές μας εγκαταστάσεις”». Πούτιν: «Θα χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά όπλα σε περίπτωση επίθεσης».

Στην Ισπανία, η El Pais γράφει: «Το Ισραήλ προετοιμάζει τον στρατό του για την εισβολή στον Λίβανο». Το Ισραήλ εξαπέλυσε σφοδρές επιδρομές στον Λίβανο για τρίτη συνεχή μέρα με στόχο «να προετοιμάσει το έδαφος για μια πιθανή είσοδο και να αποδυναμώσει περαιτέρω τη Χεζμπολάχ».

Ετικέτες