El Pais: «Το Ισραήλ επεκτείνει τον πόλεμο με τη μεγαλύτερη επίθεση εναντίον του Λιβάνου»

Στη Γαλλίαη Le Figaro γράφει: «Στο Μέγαρο των Ηλυσίων, πρόεδρος και πρωθυπουργός εγκαινιάζουν τη “συνύπαρξή» τους”. Συνεδρίασε τη Δευτέρα 23/9 το πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο της νέας κυβέρνησης. Στη Liberation διαβάζουμε: «Τα χτυπήματα εντείνονται, ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται». Οι ισραηλινές επιδρομές ανάγκασαν τους Λιβανέζους να εγκαταλείψουν μαζικά τις περιοχές κοντά στα σύνορα με το εβραϊκό κράτος.

Στη Γερμανία, η Die Welt γράφει: «Νέο κύμα διαμαρτυριών για το κλίμα». Η «νέα γενιά» θέλει να ξεκινήσει μια διαμαρτυρία και να κάνει την πόλη Κάσσελ της Έσσης το «προπύργιο της δημοκρατίας της Γερμανίας». Η Tagesspiegel αναφέρει: «Μετά τον εκλογικό σεισμό». Τι ακολουθεί στο Βρανδεμβούργο;.

Στις ΗΠΑ, η Washington Post έχει σήμερα τίτλο: «Tο Ισραήλ σφυροκοπά τον Λίβανο καθώς διευρύνεται η σύγκρουση». Τουλάχιστον 492 άνθρωποι σκοτώθηκαν τη Δευτέρα 23/9, sτην πιο θανατηφόρα ημέρα από τότε που η Χεζμπολάχ και το Ισραήλ ενέτειναν τις διασυνοριακές τους επιθέσεις πριν από σχεδόν ένα χρόνο. Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: «Τεράστιος ο αριθμός των νεκρών από τις ισραηλινές επιδρομές στο Λίβανο». Τα ισραηλινά χτυπήματα σε στόχους της Χεζμπολάχ στο Λίβανο σκότωσαν σχεδόν 500 άτομα.

Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει: «Οι Εργατικοί προσπαθούν να άρουν τους περιορισμούς στις δαπάνες». Η Ρέιτσελ Ριβς θα αναφέρει στην πρώτη της ομιλία ως υπουργός Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου ότι είναι απαραίτητες οι «σκληρές αποφάσεις» για τις δαπάνες και τους φόρους για την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης.

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera αναφέρει: «Μπαράζ βομβαρδισμών στον Λίβανο». Σχεδόν 500 νεκροί, ανάμεσά τους 35 παιδιά.

Στην Ισπανία, η El Pais γράφει: «Το Ισραήλ επεκτείνει τον πόλεμο με τη μεγαλύτερη επίθεση εναντίον του Λιβάνου». Οι βομβαρδισμοί προκάλεσαν τουλάχιστον 492 θανάτους.

Ετικέτες