El Pais: «Το Ηνωμένο Βασίλειο αποφασίζει σήμερα εάν θα ανοίξει ένα νέο κύκλο με τους Εργατικούς»

El Pais: «Το Ηνωμένο Βασίλειο αποφασίζει σήμερα εάν θα ανοίξει ένα νέο κύκλο με τους Εργατικούς»
Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Κιρ Στάρμερ και η σύζυγός του Βικτόρια φτάνουν σε εκλογικό κέντρο για να ψηφίσουν στο Λονδίνο, Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024. Οι ψηφοφόροι στο Ηνωμένο Βασίλειο ρίχνουν τις ψήφους τους στις εθνικές εκλογές για να επιλέξουν τους 650 νομοθέτες που θα καθίσουν στο Κοινοβούλιο για τα επόμενα πέντε χρόνια. Ο απερχόμενος πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ αιφνιδίασε το ίδιο του το κόμμα στις 22 Μαΐου, όταν προκήρυξε τις εκλογές. (AP Photo/Vadim Ghirda)

Στη Γαλλίαη Le Figaro γράφει: «Απέναντι στο RN, ο Μακρόν ποντάρει στην πλειοψηφία του συνασπισμού». Μια πλειοψηφία του «ρεπουμπλικανικού μετώπου» που σχηματίστηκε στο ενδιάμεσο των γύρων των βουλευτικών εκλογών, θα μπορούσε τελικά να στερήσει από τη Μαρίν Λεπέν και τον Τζόρνταν Μπαρντέλα την απόλυτη πλειοψηφία την Κυριακή. Στη Liberation διαβάζουμε: «Ο IDF αντιμέτωπος με έναν “αιώνιο πόλεμο”». Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου φαίνεται αποφασισμένος να δεσμεύσει τον ισραηλινό στρατό σε έναν ατελείωτο πόλεμο, συμπεριλαμβανομένου του λιβανικού μετώπου.

Στη Γερμανία, η Die Welt γράφει: «Το μεγαλύτερο ηλιακό πάρκο της Ευρώπης στη Σαξονία». Οι διαστάσεις του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής κοντά στη Λειψία είναι γιγάντιες. Οι ειδικοί προειδοποιούν για υπερφόρτωση των υποδομών. Η Tagesspiegel αναφέρει: «Αναφορές για σκέψεις απόσυρσης του Μπάιντεν». Ο Τζο Μπάιντεν πρέπει να αγωνιστεί για την υποψηφιότητα.

Στις ΗΠΑ, η Washington Post έχει σήμερα τίτλο: «Η πίεση αυξάνεται στον Μπάιντεν για να αποδείξει την καταλληλότητά του να παραμείνει στο αξίωμα». Οι ερωτήσεις σχετικά με την ηλικία και τη φυσική κατάσταση του Μπάιντεν θυμίζουν μια άλλη εκστρατεία: εκείνη του Ρίγκαν το 1984.

Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει: «Ο Στάρμερ χαιρετίζει τη “νέα εποχή ελπίδας” καθώς η Βρετανία ψηφίζει σε ιστορικές εκλογές». Οι τελικές δημοσκοπήσεις προβλέπουν μια άνευ προηγουμένου νίκη των Εργατικών, με τον Στάρμερ να δηλώνει ότι η Βρετανία είναι ένα «μεγάλο έθνος, με απεριόριστες δυνατότητες».

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera αναφέρει: ««Ο Μπάιντεν σκέφτεται να αποσυρθεί», ανέφερε συνεργάτης του στους New York Times». Τις τελευταίες ημέρες, ο Λευκός Οίκος έχει επανειλημμένα τονίσει ότι ο Μπάιντεν θα προχωρήσει μέχρι το τέλος, περιγράφοντας το ντιμπέιτ ως κάτι που σύντομα θα ξεχαστεί.

Στην Ισπανία, η El Pais γράφει: «Το Ηνωμένο Βασίλειο αποφασίζει σήμερα εάν θα ανοίξει ένα νέο κύκλο με τους Εργατικούς». Ο βρετανικός λαός έχει σήμερα την ευκαιρία να κάνει έναν απολογισμό των επί 14 ετών συντηρητικών κυβερνήσεων.

Διαβάστε επίσης:

Η Μόσχα στηρίζει ανοικτά τον ακροδεξιό Εθνικό Συναγερμό της Λεπέν – Η ανάρτηση του ρωσικού ΥΠΕΞ

Εκλογές στη Βρετανία: Το τέλος του ονείρου του Brexit

Ντόναλντ Τραμπ: «Είναι διαλυμένος, γέρικος σωρός και αυτή αξιολύπητη» – Ύβρεις κατά Μπάιντεν και Κάμαλα ενώ παίζει γκολφ (Video)

Η Κίνα αντιμετωπίζει πιο έντονους και μεγαλύτερης διάρκειας καύσωνες

Η Μόσχα ετοιμάζεται σήμερα για καύσωνα – Καταρρίπτει το ρεκόρ του 1917!

Ο Κύρτσος εκθέτει Μελόνι και φον ντερ Λάιεν: Επιθετικός εθνικισμός για μετανάστες και κοσμοπολίτικα συμφέροντα

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter