El Pais: «Ο Σάντσεθ υποστηρίζει το σχέδιο Ντράγκι και ποντάρει στα ευρωομόλογα»

Στη Γαλλίαη Le Figaro γράφει: «Το Ισραήλ επιλέγει στρατιωτική κλιμάκωση ενάντια στη Χεζμπολάχ». Περισσότεροι από 500 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων περίπου 50 παιδιά, σκοτώθηκαν στα νότια της χώρας από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές. Στη Liberation διαβάζουμε: «Οι κάτοικοι του νότιου Λιβάνου καταφεύγουν μαζικά προς τη Βηρυτό, ενώ η κλιμάκωση συνεχίζεται». Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό πόσοι άνθρωποι έχουν φτάσει στην πρωτεύουσα τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Στη Γερμανία, η Die Welt γράφει: «Το Ισραήλ συνεχίζει τις αεροπορικές επιδρομές στον Λίβανο». Οι αρχές αναφέρουν περισσότερους από 550 θανάτους. Χιλιάδες έχουν καταφύγει στα βόρεια της χώρας. Η Tagesspiegel αναφέρει: «Ο αγώνας για την εξουσία στο SPD». Ο επικεφαλής του SPD Λαρς Κλίνγκμπεϊλ προσπαθεί να αποστασιοποιηθεί από τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς.

Στις ΗΠΑ, η Washington Post έχει σήμερα τίτλο: «Μια τελευταία προσπάθεια για ειρήνη στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ». Στην τελευταία του ομιλία στα Ηνωμένα Έθνη ως πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Μπάιντεν απηύθυνε κάλεσμα για ειρήνη. Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: « Tα μάτια του κόσμου στραμμένα στη Σύνοδο του ΟΗΕ ». Η τελευταία ομιλία του Τζο Μπάιντεν στον ΟΗΕ, εν μέσω χαοτικής παγκόσμιας σύγκρουσης.

Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει: «”Διατηρήστε την πίστη και η Βρετανία θα ευημερήσει”, τόνισε ο Στάρμερ». Ο Βρετανός πρωθυπουργός ανέφερε στο συνέδριο των Εργατικών ότι δεν θα εξαπατήσει τους πολίτες με ψεύτικες ελπίδες. Στη Daily Telegraph διαβάζουμε «”To κράτος θα πάρει και πάλι τον έλεγχο”, υποστήριξε ο Στάρμερ». Οι τομείς που ισχυρίστηκε ότι θα επωφεληθούν από τον κυβερνητικό έλεγχο περιλαμβάνουν το NHS, την ενέργεια, τη δικαιοσύνη, την εκπαίδευση και την οικονομία.

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera αναφέρει: «Νέες επιδρομές, απόδραση από τον Λίβανο». Άλλη μια μέρα ισραηλινών επιδρομών στον Λίβανο. Η φυγή του πληθυσμού από τα Νότια της χώρας συνεχίζεται.

Στην Ισπανία, η El Pais γράφει: «Ο Σάντσεθ υποστηρίζει το σχέδιο Ντράγκι και ποντάρει στα ευρωομόλογα». Ο Ισπανός πρόεδρος Πέδρο Σάντσεθ υποστήριξε την πρόταση του Μάριο Ντράγκι, πρώην προέδρου της ΕΚΤ, για αμοιβαιοποίηση του χρέους για τη χρηματοδότηση μεγάλων επενδύσεων στην ΕΕ.

Διαβάστε επίσης

Χεζμπολάχ: Εκτόξευσε πύραυλο με στόχο το γενικό αρχηγείο της Μοσάντ – Ήχησαν σειρήνες στο Τελ Αβίβ

Κόντρες Άδωνη – Μαξίμου με φόντο τα ερείπια του ΕΣΥ

Debate ΠΑΣΟΚ: Τα χαμόγελα, οι συμμαχίες και… οι ατάκες «φαρμάκι»

Γιατί ο Ζελένσκι ποντάρει στην Ινδία για ειρηνευτική συμφωνία με τον Πούτιν – «Η μεγάλη ελπίδα του Κιέβου»

Σοκ στην Ερμιόνη: Επιτέθηκαν σε 12χρονο και τον ξύρισαν με φαλτσέτα μέσα σε προαύλιο σχολείου