El Pais: «Ισραηλινοί που θέλουν να αποικίσουν τη Γάζα, κατασκηνώνουν ήδη στις πύλες της»

El Pais: «Ισραηλινοί που θέλουν να αποικίσουν τη Γάζα, κατασκηνώνουν ήδη στις πύλες της»

Στη Γαλλίαη Le Figaro γράφει: «Προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ: Ο Τραμπ σε όλα τα μέτωπα για να διευρύνει το χάσμα». Καθώς ο Τραμπ φαίνεται να κρατάει τα σκοινιά σε βασικές πολιτείες, άφησε για λίγο το σακάκι για να σερβίρει πατάτες στα Mcdonald’s. Στη Liberation διαβάζουμε: «Σχέδιο ειρήνης στη Γάζα: ή τώρα ή ποτέ;». Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός έχει κερδίσει τον πόλεμο, αλλά θα κερδίσει την ειρήνη;.

Στη Γερμανία, η Die Welt γράφει: «Οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες χρειάζονται περισσότερες εξουσίες». Ακόμα κι αν οι γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών θέλουν επίσημα να τονίσουν την καλή συνεργασία με το εξωτερικό και κυρίως τις ΗΠΑ, η εξάρτηση είναι ξεκάθαρη. Η Tagesspiegel αναφέρει: «Βορειοκορεάτικα στρατεύματα για τη Ρωσία;». Το ΝΑΤΟ φοβάται για κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία.

Στις ΗΠΑ, η Washington Post έχει σήμερα τίτλο: «Τραμπ – Χάρις ισόπαλοι σε νέα δημοσκόπηση». Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τα πάει καλύτερα στην Αριζόνα, ενώ η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις είναι πιο δυνατή στη Γεωργία, σύμφωνα με έρευνα του Post-Schar School. Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: «Η Κούβα αγωνίζεται να αποκαταστήσει την ηλεκτροδότηση μετά το μπλακ άουτ». Οι διακοπές ρεύματος έχουν παραλύσει μια ήδη ακρωτηριασμένη οικονομία, οδηγώντας σε ελλείψεις, από μετρητά μέχρι τρεχούμενο νερό.

Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει: «Αστυνομικός που είχε πυροβολήσει έναν άοπλο οδηγό στο κεφάλι απαλλάχθηκε από την κατηγορία της δολοφονίας». Ο Μάρτιν Μπλέικ, ένας αστυνομικός που πυροβόλησε στο κεφάλι έναν άνδρα στο νότιο Λονδίνο πριν από δύο χρόνια απαλλάχθηκε από την κατηγορία της δολοφονίας.

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera αναφέρει: «Ο Τραμπ σέρβιρε στα Mcdonald’s (αλλά οι πελάτες ήταν ψεύτικοι)». Ο Ντόναλντ Τραμπ φόρεσε ποδιά (και γραβάτα) και έκανε τον σερβιτόρο σε ένα Mcdonald’s.

Στην Ισπανία, η El Pais γράφει: «Ισραηλινοί που θέλουν να αποικίσουν τη Γάζα, κατασκηνώνουν ήδη στις πύλες της». Ένα κίνημα υπεροχής, με την υποστήριξη ορισμένων υπουργών της κυβέρνησης Νετανιάχου, σχεδιάζει να εγκατασταθεί στη Λωρίδα της Γάζας και προωθεί την απέλαση των Παλαιστινίων.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter