El Pais: «Η ομάδα BRICS+ αγκαλιάζει τον Πούτιν και αμφισβητεί την G7»

Στη Γαλλίαη Le Figaro γράφει: «Μακρόν-Μπαρνιέ, η παρασκηνιακή μάχη των στρατηγικών ραντεβού». Στα πρακτικά του Υπουργικού Συμβουλίου της Τετάρτης 23 Οκτωβρίου υπάρχουν έξι διορισμοί νομαρχών, που προμηνύουν άλλους τις επόμενες εβδομάδες. Στη Liberation διαβάζουμε: «Ζιζέλ Πελικό: “Ούτε θυμός ούτε μίσος, μόνο η απόφαση να αλλάξω αυτή την κοινωνία”». Οι δηλώσεις της Ζιζέλ Πελικό, η οποία μίλησε την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου στη δίκη για τους βιασμούς της.

Στη Γερμανία, η Die Welt γράφει: «”Περισσότερη ασφάλεια στην Ευρώπη”». Η Γερμανία και η Μεγάλη Βρετανία υπέγραψαν συμφωνία για την ενίσχυση της συνεργασίας τους στον τομέα της άμυνας. Η Tagesspiegel αναφέρει: «Οι πολεμιστές του Κιμ για τη Ρωσία». Η Βόρεια Κορέα μπαίνει όλο και πιο βαθιά στον πόλεμο του Πούτιν. Χιλιάδες στρατιώτες πιθανότατα βρίσκονται ήδη στη Ρωσία.

Στις ΗΠΑ, η Washington Post έχει σήμερα τίτλο: «Οι ΗΠΑ λένε ότι στρατεύματα της Βόρειας Κορέας βρίσκονται στη Ρωσία». Οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι χιλιάδες στρατιώτες της Βόρειας Κορέας εκπαιδεύονται στη Ρωσία και ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν στον πόλεμο στην Ουκρανίας. Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: «Ο Τραμπ παίρνει ελαφρύ προβάδισμα έναντι της Χάρις σε νέα δημοσκόπηση». Οι ψηφοφόροι έχουν υιοθετήσει μια πιο θετική άποψη για την ατζέντα και τις προηγούμενες επιδόσεις του πρώην προέδρου, καθώς και μια πιο αρνητική άποψη για την Κάμαλα Χάρις, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Wall Street Journal.

Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει: «Ζιζέλ Πελικό στη δίκη για τους βιασμούς: “πρέπει να αλλάξουμε αυτή την κοινωνία”». «Ήθελα όλες οι γυναίκες που είναι θύματα βιασμού να λένε η κυρία Πελικό το έκανε, μπορούμε να το κάνουμε και εμείς. Δεν θέλω να ντρέπονται πλέον».

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera αναφέρει: «Ένοπλη επίθεση στην Τουρκία: 5 θύματα, νεκροί οι τρομοκράτες». Τρομοκρατική επίθεση κατά της αεροδιαστημικής βιομηχανίας Tusas στην Άγκυρα, όπου εργάζονται και Ιταλοί τεχνικοί.

Στην Ισπανία, η El Pais γράφει: «Η ομάδα BRICS+ αγκαλιάζει τον Πούτιν και αμφισβητεί την G7». Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δέχθηκε την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου στο Καζάν τους ηγέτες της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι, καθώς και τους υπόλοιπους ηγέτες των αναδυόμενων χωρών που αποτελούν τη συμμαχία των BRICS+, η οποία επιδιώκει μια νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων.

Διαβάστε επίσης

Κίμωλος: Μετέφεραν με ιδιωτικό σκάφος πυροσβέστες από τη Μήλο για να σβήσουν τη φωτιά

Ηγουμενίτσα: Ανατροπή βυτιοφόρου στην Εθνική Οδό – Διαρροή καυσίμων, διεκόπη η κυκλοφορία

Βαθαίνει το ρήγμα Μητσοτάκη – Σαμαρά: Από την αιχμή μέσω Βουλής στα «καρφιά» για τα εθνικά θέματα

Η Τουρκία βομβάρδισε θέσεις του PKK – «Επιχειρήσεις κατά 32 στόχων σε Ιράκ και Συρία»

Ξανά με… λάθη και παραλείψεις πάει σε δίκη η Greek mafia – Ηχηρά ονόματα μένουν εντός κάδρου με πρόταση εισαγγελέα

Εκλογές ΗΠΑ: Οριακή η διαφορά Τραμπ – Χάρις – Τι έδειξε νέα δημοσκόπηση της Wall Street Journal

Ποδοσφαιρική βραδιά: Που θα δείτε τα ματς Παναθηναϊκός – Τσέλσι, ΠΑΟΚ – Πλζεν και Μάλμε – Ολυμπιακός

Νέες ταινίες: Μια αυστηρώς