El Pais: «Η Μελόνι στέλνει ανήλικους μετανάστες σε κλειστά κέντρα στην Αλβανία»

El Pais: «Η Μελόνι στέλνει ανήλικους μετανάστες σε κλειστά κέντρα στην Αλβανία»
(AP Photo/Omar Havana)

Στη Γαλλίαη Le Figaro γράφει: «Μετανάστευση: Οι Ευρωπαίοι στο δρόμο προς τη σταθερότητα». Η σκλήρυνση της στάσης της Γερμανίας άλλαξε την ευρωπαϊκή δυναμική. Μετά από αίτημα της πλειοψηφίας των κρατών μελών, οι Βρυξέλλες εξετάζουν το ενδεχόμενο να ανοίξουν «κόμβους επιστροφών» σε τρίτες χώρες. Στη Liberation διαβάζουμε: «Μαζική έξοδος αμάχων από την Μπεκάα». Δεκάδες χιλιάδες Λιβανέζοι έχουν ήδη εγκαταλείψει το Μπααλμπέκ, μια μεγάλη πόλη στην κοιλάδα Μπεκάα και προπύργιο της Χεζμπολάχ, για να γλιτώσουν από τις σφοδρές ισραηλινές επιδρομές.

Στη Γερμανία, η Die Welt γράφει: «Υπάρχουν μόνο δύο τρόποι για τον περιορισμό της μετανάστευσης». Τα μέτρα θα «διευκολύνουν τις απελάσεις και θα ενισχύσουν τον αγώνα κατά του βίαιου ισλαμισμού και το δικαίωμα στην οπλοφορία», υποστηρίζει η κυβέρνηση.. Η Tagesspiegel αναφέρει: «Η Ουκρανία παρουσιάζει το “Σχέδιο Νίκης”». Ο Ζελένσκι θέλει να φέρει τον πόλεμο στη Ρωσία.

Στις ΗΠΑ, η Washington Post έχει σήμερα τίτλο: «Η Ιταλία απαγορεύει την αναζήτηση παρένθετης μητρότητας στο εξωτερικό». Η Ιταλία της Τζόρτζια Μελόνι ψήφισε την Τετάρτη τον πιο περιοριστικό νόμο στη Δύση κατά της παρένθετης μητρότητας. Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: «Φορτηγά ανθρωπιστικής βοήθειας εισέρχονται στη Γάζα εν μέσω επισιτιστικής κρίσης». Το Ισραήλ επέτρεψε σε 50 φορτηγά ανθρωπιστικής βοήθειας να εισέλθουν στη βόρεια Γάζα την Τετάρτη 16/10, μια μέρα μετά τις απειλές των ΗΠΑ για για εμπάργκο όπλων, εάν το Ισραήλ δεν αυξήσει τη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει: «Υποψίες για ανάμειξη της Ρωσίας πίσω από τη συσκευή που τοποθετήθηκε σε αεροπλάνο και προκάλεσε φωτιά σε αποθήκη στο Ηνωμένο Βασίλειο». Η αστυνομία ερευνά αν Ρώσοι  κατάσκοποι τοποθέτησαν εμπρηστικό μηχανισμό σε αεροπλάνο με προορισμό τη Βρετανία που αργότερα προκάλεσε φωτιά σε αποθήκη της DHL στο Μπέρμιγχαμ.

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera αναφέρει: «Πλημμύρες ποταμών και κατολισθήσεις – Συναγερμός στη Λιγυρία». Η Λιγουρία είναι η πιο πληγείσα από την κακοκαιρία περιοχή.

Στην Ισπανία, η El Pais γράφει: «Η Μελόνι στέλνει ανήλικους μετανάστες σε κλειστά κέντρα στην Αλβανία». Από τους 16 απελαθέντες στην Αλβανία, δύο είναι ανήλικοι και δύο βρίσκονται σε ευάλωτη κατάσταση, οπότε θα επιστραφούν στην Ιταλία με το ίδιο πλοίο.

Διαβάστε επίσης:

Ο Βίκτορ Όρμπαν οδηγεί τη Λατινοπούλου σε σκληρό χειρισμό της μετανάστευσης

Ανάλυση CNN: Μήνυμα των ΗΠΑ στο Ιράν η επίθεση με βομβαρδιστικό stealth B-2 κατά των Χούθι

Νόμοι κατά ΛΟΑΤΚΙ: Απαγορεύει η Ιταλία την αναζήτηση «παρένθετης μητρότητας» στο εξωτερικό

Ακονίζει τα μαχαίρια του διχασμού ο Τραμπ – Την ώρα που οι μετρήσεις προβλέπουν εκλογικό θρίλερ

Σοκ με τον θάνατο του Λίαμ Πέιν των One Direction – «Συμπεριφερόταν περίεργα» (Photos)

Υεμένη: Ο αμερικανικός στρατός έπληξε με βομβαρδιστικά «Β-2» εγκαταστάσεις αποθήκευσης όπλων των Χούθι

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter