El Pais: «Η καταστροφή στη Γάζα συνεχίζεται ένα χρόνο μετά την 7η Οκτωβρίου»

Στη Γαλλίαη Le Figaro γράφει: «7 Οκτωβρίου 2023: ένα χρόνο μετά, μνημόσυνα και θλίψη». Τελετές μνήμης διοργανώθηκαν τη Δευτέρα σε πολλά σημεία. Στη Liberation διαβάζουμε: «”Κύριε Νετανιάχου, οι Ιρανοί δεν σας χρειάζονται για να απελευθερωθούν”». Σε μια ανοιχτή επιστολή προς τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, η Ιρανή σκηνοθέτης Σεπίντε Φαρσί τον προτρέπει να σταματήσει τον πόλεμο στον Λίβανο και τη Γάζα και να μην επέμβει στο Ιράν.

Στη Γερμανία, η Die Welt γράφει: «Οι Γερμανοί ζητούν τη μεταρρύθμιση της UNRWA». Η Υπηρεσία Αρωγής και Έργων του ΟΗΕ για τους Παλαιστινίους Πρόσφυγες έχει δεχθεί κριτική για την εμπλοκή της με τη Χαμάς. Η Tagesspiegel αναφέρει: «Κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων για την πρώτη επέτειο της επίθεσης της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023, συνολικά 14 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στο Βερολίνο την Κυριακή». Μια αστυνομικός που τραυματίστηκε σοβαρά στο πρόσωπο, εισήχθη στο νοσοκομείο.

Στις ΗΠΑ, η Washington Post έχει σήμερα τίτλο: «Ακόμα σε πόλεμο οι Ισραηλινοί παίρνουν χρόνο για να θρηνήσουν». Οι ισραηλινές κοινότητες κοντά στη Λωρίδα της Γάζας ξύπνησαν τη Δευτέρα με σειρήνες αεροπορικής επιδρομής, όπως και στις 7 Οκτωβρίου 2023, κατά την αιφνιδιαστική επίθεση των μαχητών της Χαμάς. Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: «Ρουκέτες της Χαμάς στο Τελ Αβίβ στην επέτειο της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου». Οι επιθέσεις στο Τελ Αβίβ σημειώθηκαν καθώς το Ισραήλ εξαπέλυσε επιδρομές στη Γάζα και αύξησε τα στρατεύματα στον Λίβανο.

Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει: «Ο πόνος δεν θα φύγει ποτέ: Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ». «Αυτός είναι ο πόλεμος της ύπαρξής μας – ο πόλεμος της ανάστασης», είπε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου στο υπουργικό συμβούλιο.

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera αναφέρει: «Ρουκέτες κατά την Ημέρα Μνήμης». Η Χαμάς εκτόξευσε ρουκέτες στο Ισραήλ την ημέρα που ήταν αφιερωμένη στη μνήμη της σφαγής της 7ης Οκτωβρίου. Ο Νετανάχου συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη ενώ συνεχίζονται οι επιδρομές του Ισραήλ στον Λίβανο.

Στην Ισπανία, η El Pais γράφει: «Η καταστροφή συνεχίζεται ένα χρόνο μετά την 7η Οκτωβρίου». Το Ισραήλ ενέτεινε τις επιθέσεις του στη Γάζα και τον Λίβανο στην επέτειο της σφαγής της Χαμάς.

Ετικέτες