Εκτός ελέγχου η φωτιά στη Χίο, τραυματίστηκαν 4 πυροσβέστες – Μαίνονται τα μέτωπα σε Κρήτη και Κω (Photos – Videos)

Εκτός ελέγχου η φωτιά στη Χίο, τραυματίστηκαν 4 πυροσβέστες – Μαίνονται τα μέτωπα σε Κρήτη και Κω (Photos – Videos)

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε μέτωπα που μαίνονται στη Χίο, στην Κω και στο Κατωφύγι Κρήτης.

Στη Χίο, η πυρκαγιά που ξεκίνησε το πρωί από το Μετόχι Σιδηρούντας μαίνεται εκτός ελέγχου, ενώ στην προσπάθεια της κατάσβεσης τραυματίστηκαν 4 πυροσβέστες και ένας συνταξιούχος πυροσβέστης που συμμετείχε εθελοντικά.

Φέρουν ελαφρά εγκαύματα και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Χίου, όπου μέχρι τις 6.30 μ.μ. βρίσκονταν στα ΤΕΠ για την παροχή πρώτων βοηθειών. Η μεγάλη προσπάθεια γίνεται από αέρος, με τη συμμετοχή 2 ελικοπτέρων, 3 air tractors και 2 canadair, ώστε να κρατηθεί η φωτιά και να μην φτάσει στο πευκοδάσος στην περιοχή Αψηλές προς το Κέντρο του νησιού, αλλά και στο μέτωπο που κινείται προς την παραλία της Ελίντας.

Αυτή την ώρα, επιχειρούν 142 πυροσβέστες με 8 ομάδες δασοκομάντος, συμπεριλαμβανομένων 30 πυροσβεστών που μετέβησαν αεροπορικώς από Αθήνα, 21 οχήματα, 7 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα εκ των οποίων το 1 για το συντονισμό τους και οι δυνάμεις θα ενισχυθούν τις επόμενες ώρες με 66 πυροσβέστες και 12 οχήματα που μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από Λέσβο και Αθήνα.

Σύμφωνα με το chiosnews, η μεγάλη προσπάθεια γίνεται από αέρος ώστε να κρατηθεί η φωτιά προς Πατέλες- Αψηλές, αλλά και στο μέτωπο που κινείται προς Ελίντα. Οι ισχυροί άνεμοι και κυματισμοί αναγκάζουν μάλιστα τα air tractors να πηγαίνουν στις Οινούσσες, όπως φαίνεται από το video, για να εφοδιαστούν νερού.

 

Κως

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, εκτός ελέγχου είναι η φωτιά που εκδηλώθηκε στην Αντιμάχεια της Κω λόγω και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Η κατεύθυνση της πυρκαγιάς είναι προς το χωριό Καρδάμαινα όπου βρίσκονται πολλά ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα.

 

Φωτογραφία kosnews24.gr

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 68 πυροσβέστες με 6 ομάδες δασοκομάντος, συμπεριλαμβανομένων 32 πυροσβεστών που μετέβησαν αεροπορικώς από Αθήνα, 9 οχήματα, 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Όπως επισήμανε ο κ. Βαθρακογιάννης, οι δυνάμεις στο νησί θα ενισχυθούν περαιτέρω με 15 πυροσβέστες και 2 οχήματα που μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από Ρόδο.

Φωτογραφία kosnews24.gr

 

 

Κρήτη

Για την πυρκαγιά στην περιοχή Κατωφύγι Ηρακλείου Κρήτης που έχει ξεσπάσει σε χαμηλή βλάστηση εκδόθηκαν δύο μηνύματα από το 112. Το πρώτο μήνυμα καλούσε τους κατοίκους να παραμείνουν σε ετοιμότητα λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη, ενώ το δεύτερο που εστάλη πριν λίγο καλεί όσους βρίσκονται σε Κατωφύγι και Ξενιάκο Κρήτης να απομακρυνθούν προς Πλατεία Εμπάρου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στο σημείο επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος 13 οχήματα και από αέρος δύο ελικόπτερα

Διαβάστε επίσης:

Γαλλία: 76 βουλευτές εξελέγησαν από τον α΄ γύρο – «Κλειδί» για τον β΄ γύρο οι «συμφωνίες» παραμονής μόνον δύο υποψηφίων

Μόσχα: Το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των γαλλικών εκλογών αντανακλά μια πανευρωπαϊκή τάση

Γαλλία: Ρυθμιστικός παράγοντας στον β’ γύρο την Κυριακή η ψήφος της νεολαία

«Πατριώτες της Ευρώπης» – Ο Όρμπαν δημιουργεί ακροδεξιά ομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο

Γαλλία: «Ο Μακρόν έχει ήδη τελειώσει – Μπορεί κανείς να σταματήσει τη Λεπέν;»

Πανηγυρίζει ο Σαλβίνι για τη νίκη Λεπέν – Επίθεση στον Μακρόν

Γαλλία: Ο κρίσιμος β’ γύρος και τα σενάρια – Η πρωτιά της Λεπέν και το κάλεσμα του Νέου Λαϊκού Μετώπου

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter