Αλμυρός: Εκθετος ο Αδωνης Γεωργιάδης μετά την εισαγγελική παρέμβαση για ασθενή που πέθανε αβοήθητη

Αλμυρός: Εκθετος ο Αδωνης Γεωργιάδης μετά την εισαγγελική παρέμβαση για ασθενή που πέθανε αβοήθητη

Ο θάνατος μιας επισκέπτριας στην Ανάβρα στον Αλμυρό Βόλου την Κυριακή 18 Αυγούστου, έφερε την αντίδραση του δήμου Αλμυρού, για τη μη λειτουργία του αγροτικού ιατρείου, με ην Εισαγγελία Βόλου να ζητά επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για το συμβάν, για να διαπιστωθεί αν υπάρχει κακουργηματικό ενδεχόμενο έκθεσης σε κίνδυνο και παράβαση καθήκοντος!

Όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, η Εισαγγελία ζήτησε από τον αρμόδιο Πταισματοδίκη να εξετάσει όλες τις πτυχές του τραγικού συμβάντος, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει όντως θέμα με τη μη λειτουργία του αγροτικού ιατρείου στην Ανάβρα, με τον δήμο Αλμυρού σε ανακοίνωσή του να υποστηρίζει ότι ο τοποθετημένος εκεί γιατρός εμφανίζεται σπανίως, καθώς μετακινείται στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού, προκειμένου να παρέχει εκεί τις υπηρεσίες του.

Στο πλαίσιο αυτό θα κληθούν τόσο οι οικείοι της άτυχης ηλικιωμένης που κατέληξε, για να παρουσιάσουν τις απόψεις τους, αλλά θα εξεταστεί και ο ιατρικός φάκελος της ηλικιωμένης. Παράλληλα θα διερευνηθεί το καθεστώς λειτουργίας του αγροτικού ιατρείου, για να φανεί αν υπάρχει κάποια ευθύνη της 5ης ΥΠΕ ή του Κέντρου Υγείας Αλμυρού.

O αρμόδιος υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης προέβη μάλιστα σε προκλητικές δηλώσεις σε τηλεοπτική του παρέμβαση υποστηρίζοντας ότι «η ατυχήσασα αυτή κυρία που έφυγε έπαθε ανακοπή σε μία ταβέρνα Κυριακή. Σε περιφερειακό ιατρείο γιατρός Σαββατοκύριακο έχει υπάρξει ποτέ στο ΕΣΥ; Από την ίδρυση του ΕΣΥ το Σάββατοκύριακο δεν προβλέπεται γιατρός. Την περιοχή την καλύπτει το πλησιέστερο κέντρο υγείας. Αυτό ισχύει από τον αείμνηστο Γεννηματά, από την ίδρυση του ΕΣΥ. Η νοσηλεύτρια πήγε στα 3 λεπτά να κάνει ΚΑΡΠΑ, το ασθενοφόρο έφτασε σε 20 λεπτά από τον Δομοκό, η κυρία πέθανε, γιατί πέθανε, δεν μπορούσε να σωθεί, δεν είχε να κάνει με τον γιατρό».

Πρόσθεσε ακόμα ότι «Εάν στην κοινή γνώμη μένει η εικόνα ότι πέθανε μία τουρίστρια γιατί δεν υπήρχε γιατρός, αυτό είναι ψέμα. Δεν πέθανε για αυτό. Αυτό βλάπτει το ΕΣΥ, βλάπτει και την Ελλάδα».

Μετά βέβαια από την παρέμβαση του εισαγγελέα ο υπουργός Υγείας μένει έκθετος, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απομακρύνει τον Άδωνι Γεωργιάδη από την κυβέρνηση. «Κύριε Μητσοτάκη, η δήλωση του ακροδεξιού που κάνατε υπουργό υγείας “η ασθενής έπαθε ανακοπή Κυριακή και τα Σαββατοκύριακα δεν υπάρχουν γιατροί, κανένα κράτος δεν μπορεί να έχει παντού ιατρούς” είναι ακραίο δείγμα κυνισμού» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σε ανάρτησή του.

Διαβάστε επίσης

Επιστολή 184 μελών του ΣΥΡΙΖΑ για παραπομπή της Αθηνάς Λινού στην Επιτροπή Δεοντολογίας – Όλα τα ονόματα

Λινού: Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη – Παρέδωσε στοιχεία στον Κασσελακη

Οι «87» απαντούν στον Κασσελάκη: Εκείνος είναι που εξευτελίζει καθημερινά τον ΣΥΡΙΖΑ

Κασσελάκης για τους «87»: «Υπάρχει σχέδιο για εξευτελισμό του ΣΥΡΙΖΑ» (Video)

Την αποπομπή Άδωνη ζητά ο Κασσελάκης: «Μητσοτάκης και Γεωργιάδης μοιράζονται την ίδια έλλειψη ενσυναίσθησης»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter