Έκθετοι στη ΝΔ για Τζανακόπουλο – Πολάκη

Έκθετοι στη ΝΔ για Τζανακόπουλο – Πολάκη

Ούτε νομικά, ούτε ηθικά δεν προκύπτει κάποιος ισχυρός λόγος ώστε ΚΙΝΑΛ και ΝΔ να φτάσουν στην εξαίρεση από την προανακριτική των δύο κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και υπουργών της προηγούμενης Κυβέρνησης. 

Το αντίθετο, προκύπτει μέγα ηθικό θέμα ενώ είναι ανοιχτή η έρευνα στην εισαγγελία για το σκάνδαλο Novartis για δύο ακόμη πολιτικά πρόσωπα και εκατοντάδες, λένε οι πληροφορίες, γιατρούς ενώ έχει ζητηθεί η άρση της ασυλίας πρώην υπουργού, εδώ να συζητάμε σε ειδική Επιτροπή της Βουλής το ενδεχόμενο της «σκευωρίας»! Αλλά αυτό είναι άλλης τάξεως θέμα.

Γιατί θα ήταν πρόβλημα, για παράδειγμα, οι Τζανακόπουλος και Πολάκης να συμμετέχουν στην Επιτροπή; Μήπως ο κ. Πολάκης ήταν ο μόνος πολιτικός που έκανε δημόσιες δηλώσεις για το σκάνδαλο; Αν αυτό αποτελεί κριτήριο η Επιτροπή θα έπρεπε να αναζητήσει τα μέλη της στο εξωτερικό όπως ο Περέιρα τους διαιτητές για τα ντέρμπι της Α΄Εθνικής.

Και γιατί η επίσκεψη του κ. Τζανακόπουλου στην εισαγγελία (ως κυβερνητικός εκπρόσωπος) για να ενημερωθεί για την πορεία της υπόθεσης τον καθιστά αυτομάτως «σκευωρώ» και συνεπώς απαραίτητο μάρτυρα; Αν αυτό είναι το θέμα για τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ ας μας εξηγήσουν γιατί δεν κάλεσαν τον εμπνευστή της, κατά τη γνώμη τους «σκευωρίας», Αλέξη Τσίπρα. Εκτός αν θεωρούν ότι ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ξύπνησε ένα πρωί, ήπιε τον καφέ του, πήρε τηλέφωνο τον Τσίπρα και του είπε ότι θα αργήσει λίγο και πήγε στην εισαγγελία να στήσει την υπόθεση!

Να το γράψω πιο απλά, δηλαδή ο κ. Πλεύρης που έβγαζε φωτογραφίες με τον Μανιαδάκη, ως σύμβουλος του Άδωνη Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας, πόσο πιο αξιόπιστος θα είναι ώστε να εξετάσει την Τρίτη τον κ. Φρουζή για παράδειγμα.

Συνεπώς, προκαλεί απορία γιατί η ΝΔ πατάει τη μπανανόφλουδα που από ιδεοληψία πετάει το ΚΙΝΑΛ στον πολιτικό στίβο; Γιατί διακινδυνεύει την ερχόμενη Τρίτη είτε να αφήσει τους Τζανακόπουλο και Πολάκη, εντός τη Επιτροπής (με ό,τι σημαίνει αυτό για την ίδια), είτε να φωνάξει το γνωστό «φρουρά» και να την κυνηγά επικοινωνιακά η εικόνα, επί των ημερών της, δύο πρώην υπουργοί της σημερινής Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να οδηγούνται σηκωτοί εκτός του Κοινοβουλίου που τους έστειλε με την ψήφο του ο Ελληνικός λαός.

Όσο κι αν η προστασία της μιντιακής διαπλοκής στο εσωτερικό προκαλεί στην Πειραιώς ένα αίσθημα ασφάλειας η παραπάνω εικόνα στο εξωτερικό (όπου το σκάνδαλο Novartis είναι σκανδαλάρα και όχι σκευωρία) θα τη στοιχειώνει και δεν αποκλείεται να το πληρώσει ακριβά από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ θα σηκώσει ψηλά το θέμα και εντός της Ε.Ε. και να είστε σίγουροι ότι θα το πράξει.

Τώρα με νομικίστικης εμπνεύσεως επιχειρήματα η ΝΔ σπεύδει να κρυφτεί πίσω από μια γνωμοδότηση του επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής το 2010 για το Βατοπέδι. Και σε αυτήν την περίπτωση η ΝΔ αποκρύβει το γεγονός ότι η τότε εξαίρεση αφορούσε μέλη της επιτροπής τα οποία πολύ πριν προταθούν από το κόμμα τους είχαν την ιδιότητα του μάρτυρα. Δεν έγινε το αντίθετο όπως στις περιπτώσεις Τζανακοπουλου – Πολάκη.   

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter