«Έκθεση ιδεών» η απάντηση της φον ντερ Λάιεν στην επιστολή Μητσοτάκη για την ακρίβεια στην ενέργεια

«Έκθεση ιδεών» η απάντηση της φον ντερ Λάιεν στην επιστολή Μητσοτάκη για την ακρίβεια στην ενέργεια

Με μια περιορισμένη έκθεση ιδεών, προωθώντας παράλληλα τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, απάντησε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην επιστολή-πυροτέχνημα του Έλληνα Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη για την ακρίβεια στον τομέα της ενέργειας.

Στην επιστολή αυτή ο πρωθυπουργός έκανε αυτό που συνήθως κάνει ρίχνοντας αλλού τις ευθύνες, αφού – σύμφωνα με τους Financial Times- ζητούσε ευρωπαϊκή παρέμβαση  για την αντιμετώπιση των στρεβλώσεων και του κατακερματισμού στην ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας.

Διαβάστε επίσης:  Επικοινωνιακά «τρικ» Μητσοτάκη για την ακρίβεια – Έστειλε επιστολή στη φον ντερ Λάιεν

Σε συνέντευξή της σήμερα με τον εκτελεστικό διευθυντή του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (IEA), Φατίχ Μπιρόλ ανέφερε ότι στόχος της νέας Επιτροπής είναι να χαμηλώσει τις τιμές της ενέργειας στην Ευρώπη, αφού διαπίστωσε ότι «είναι υψηλότερες σε σύγκριση με τον υπόλοιπο κόσμο».

Σε σχετική ερώτηση η πρόεδρος της Κομισιόν απάντησε ότι, πράγματι, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν τις τιμές της ενέργειας, όπως για παράδειγμα, η πίεση της κλιματικής αλλαγής στα ενεργειακά συστήματά μας, καθώς και η ανάγκη μίας καλύτερης διασύνδεσης εντός της ΕΕ και των γειτόνων της. Σημείωσε, ωστόσο, ότι οι ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία, όντως, διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο, αλλά «μικρό».

Η ίδια έθεσε ως στόχο της νέας Επιτροπής «να χαμηλώσει διαρθρωτικά τις τιμές της ενέργειας» κάνοντας λόγο για μείγμα μέτρων που μπορούν να ληφθούν όπως «η διαφοροποίηση ενέργειας και οι τεράστιες επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας»

Η πρόεδρος της Επιτροπής δεν απέφυγε να αναφερθεί και στο ρόλο της εξοικονόμησης ενέργειας και της ενεργειακής απόδοσης. Ανέφερε, επίσης, τη σημασία να εξοπλιστεί η αγορά με προσφορά ενέργειας, διότι, όπως είπε, η ΕΕ εξαρτάται πολύ από την παγκόσμια αγορά. «Όσο περισσότερο έχουμε εγχώρια ενέργεια, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, τόσο πιο ανεξάρτητοι είμαστε και τόσο χαμηλότερες είναι οι τιμές χωρίς καμία αμφιβολία», τόνισε.

Διαβάστε επίσης:

Όλγα Κεφαλογιάννη: Προκλητική απάντηση για τα χαλιά των 17.980 ευρώ – «Αναγκαία η άριστη φιλοξενία των επισκεπτών»

Όλγα Κεφαλογιάννη: Πάρτι απευθείας αναθέσεων για χαλιά, ταπετσαρίες, κουρτίνες και… coffee table

Από… μαλλί και μετάξι! Με δύο χαλιά της Μοιραράκη αξίας 18.000 ευρώ η διακόσμηση του γραφείου της Όλγας Κεφαλογιάννη

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter