Εκτεθειμένο το Μαξίμου για το «βατερλώ» Μεϊμαράκη: «Επιθυμία ήταν η εκλογή του» – «Ωμό» άδειασμα του πρωθυπουργού

Εκτεθειμένο το Μαξίμου για το «βατερλώ» Μεϊμαράκη: «Επιθυμία ήταν η εκλογή του» – «Ωμό» άδειασμα του πρωθυπουργού

«Στριμωγμένος» εμφανίστηκε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μετά το «βατερλώ» του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος όχι μόνο δεν εξελέγη αντιπρόεδρος στο ΕΛΚ, αλλά ήρθε και τελευταίος στην σχετική ψηφοφορία με 85 ψήφους.

Συγκεκριμένα σε ερώτηση του Documentonews o Παύλος Μαρινάκης είπε ότι «προφανώς το αποτέλεσμα αυτό δεν μας ευχαριστεί. Η επιθυμία ήταν η εκλογή του κ. Μεϊμαράκη αλλά το να απομονώνουμε μία ψηφοφορία για να πούμε ότι δεν είναι ισχυρή η Ελλάδα ή δεν είναι ισχυρός ο πρωθυπουργός, είναι μία μηδενιστική λογική που δεν έχει καμία βάση. Η χώρα μας σε όλα τα επίπεδα ισχυροποιείται. Αυτή τη στιγμή επίκεινται συζητήσεις για την ηγεσία της ευρωπαϊκής επιτροπής και τα χαρτοφυλακίων και των θέσεων ευθύνης για τα επόμενα 5 χρόνια. Ήταν μία ψηφοφορία, μία μυστική διαδικασία. Εμείς θεωρούμε τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ένα από τα πιο εμβληματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και έναν από τους πιο κομβικής σημασίας ευρωβουλευτές μας. Ήταν πρώην πρόεδρος του κόμματος, πρώην πρόεδρος της Βουλής».

Ο πρωθυπουργός «άδειασε» τον Μεϊμαράκη εκθέτοντάς τον

Από τα χθεσινά αποτελέσματα για την εκλογή των αντιπροέδρων του ΕΛΚ, είναι σαφές ότι Κυριάκος Μητσοτάκης δεν στήριξε την υποψηφιότητα του πρώην προέδρου και ευρωβουλευτή του κυβερνώντος κόμματος, με αποτέλεσμα να έρθει αυτό το πολύ κακό αποτέλεσμα. Υπενθυμίζεται, ότι λίγες μέρες μετά τις ευρωεκλογές (11/6) ο πρωθυπουργός επέλεξε ως νέα επικεφαλής της ευρωομάδας της Νέας Δημοκρατίας την Ελίζα Βόζεμπεργκ, θέση που προηγουμένως κατείχε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Μάλιστα, σε σχετική ερώτηση σε προηγούμενη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών (13/6) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «ο κ. Μεϊμαράκης θα είναι η πρόταση της ΝΔ για αντιπρόεδρος του ΕΛΚ μετά από απόφαση του πρωθυπουργού. Η κυρία Βόζεμπεργκ θα έχει μια τρίτη θητεία και θα έχει και μια ακόμα σημαντική αρμοδιότητα. Εμείς θέλουμε στην επόμενη θητεία ακόμα περισσότερες παρεμβάσεις υπέρ της χώρας».

Διαβάστε επίσης:

«Βατερλώ» Μεϊμαράκη: Δεν εξελέγη αντιπρόεδρος του ΕΛΚ και βγήκε τελευταίος – Άδειασμα από Μητσοτάκη

Μαξίμου: «Κόντυνε» τον Μεϊμαράκη – Νέα επικεφαλής της ευρωομάδας της ΝΔ η Βόζεμπεργκ

Κασσελάκης για δηλώσεις Μεϊμαράκη: «Σας κοροϊδεύουν και υποτιμούν τη νοημοσύνη σας»

Κύρτσος: Αυτός είναι ο Μητσοτάκης!

Αυξάνουν τις κοινές εμφανίσεις τους Καραμανλής και Σαμαράς

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter