Εκτενή ρεπορτάζ για την πύρινη λαίλαπα που καίει κατοικημένες περιοχές στην Αττική φιλοξενούν τα διεθνή ΜΜΕ

Εκτενή ρεπορτάζ για την πύρινη λαίλαπα που καίει κατοικημένες περιοχές στην Αττική φιλοξενούν τα διεθνή ΜΜΕ

Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες από την τεράστια καταστροφή που προκαλεί η πυρκαγιά που κατακαίει την βρειοανατολική Αττική, ενώ τα διεθνή μέσα και τα ξένα πρακτορεία ειδήσεων φιλοξενούν εκτενή και λεπτομερή ρεπορτάζ και ανταποκρίσεις από την κατάσταση.

Τα περισσότερα ρεπορτάζ, κάνουν εκτενείς αναφορές στο μέγεθος του πύρινου μετώπου, τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν αλλά και στο γεγονός ότι η φωτιά καίει προάστια της Αθήνας και κατοικημένες περιοχές. Στα live blog που φιλοξενούν μέσα όπως ο Guardian ή ο Independent γίνονται αναφορές στις συνεχείς εντολές εκκένωσης που στέλνει συνέχεια το 112 στους κατοίκους περιοχών που βρίσκονται στο διάβα της φωτιάς. Μάλιστα ο Independent στον τίτλο του ρεπορτάζ που φιλοξενεί από την Αθήνα αναφέρει χαρακτηριστικά: «Οι πυρκαγιές στην Ελλάδα αναγκάζουν χιλιάδες ανθρώπους να εκκενώσουν τις εστίες τους ενώ υπάρχει προειδοποίηση προς τους τουρίστες». Στο ρεπορτάζ γίνεται αναφορά στις προειδοποιήσεις προς όλους όσοι βρίσκονται σε περιοχές της Αθήνας που επηρεάζονται από την πυρκαγιά να κρατήσουν κλειστά τα παράθυρα των καταλυμάτων τους. Το βρετανικό μέσο στο ίδιο ρεπορτάζ δεν παραλείπει να αναφερθεί και στην ξηρασία που πλήττει την χώρα, αλλά και την εκτενή λειψυδρία που πλήττει τις τουριστικές περιοχές και τα νησιά.

Στην ανταπόκριση του από την Αθήνα το Associated Press έχει τίτλο «Πυρκαγιές κοντά στην πρωτεύουσα της Ελλάδας σκοτεινιάζουν τον ουρανό πάνω από την Αθήνα και προχωρούν γρήγορα». Στο κείμενο περιγράφεται λεπτομερώς το πώς οι ισχυροί άνεμοι συμβάλλουν στο να γίνει η πυρκαγιά επικίνδυνη, ενώ γίνεται αναφορά και στις εκκενώσεις νοσοκομείων.

Στο σχετικό ρεπορτάζ του το CNN αφού επαναλαμβάνει τα βασικά στοιχεία σχετικά με την πυρκαγιά, για τους ισχυρούς ανέμους και τις εκκενώσεις, υποστηρίζει πως δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση από την κυβέρνηση σχετικά με το μέγεθος της πυρκαγιάς και επικαλείται πληροφορίες της ΕΡΤ για εκτιμήσεις ότι το μέτωπο είναι 30 χιλιόμετρα. Και το αμερικανικό δίκτυο στο ρεπορτάζ του υπογραμμίζει τον αντίκτυπο που έχει η ακραία ζέστη στον ελληνικό τουρισμό.

Από την πλευρά τους οι Times της Νέας Υόρκης στο δικό τους ρεπορτάζ θέλοντας να δώσουν ένα στοιχείο που να χαρακτηρίζει την καταστροφή στον τίτλο τους τονίζουν: «Πυρκαγιά με φλόγες 25 μέτρα εξαπλώνεται κοντά στην Αθήνα». Και οι NYT υπογραμμίζουν την έλλειψη επίσημης ενημέρωσης σχετικά με την έκταση της πυρκαγιάς, ενώ στο ρεπορτάζ τους κάνουν λόγο για τις ζημιές σε σπίτια και στις εντολές εκκένωσης.

Η Liberation φιλοξενεί φωτορεπορτάζ από την Αθήνα και στις κειμενολεζάντες που το ακολουθούν αναφέρει πως «μετά την εκκένωση του Μαραθώνα, οι φωτιές πλησιάζουν ακόμη περισσότερο και απειλούν την Αθήνα». Η γαλλική εφημερίδα κάνει λόγο για ιστορική πυρκαγιά και στέκεται επίσης στις πολλές εκκενώσεις που διατάχθηκαν.

Σε λεπτομερές ρεπορτάζ της από τα μέτωπα η Le Figaro έχει βάλει τίτλο: «Καπνοί πάνω από την Αθήνα, εντολές εκκένωσης σε πολλές περιοχές: Η Ελλάδα μάχεται ενάντια στις φλογές». Από την πλευρά της η ισπανική El Pais επέλεξε να βάλει στο σχετικό της ρεπορτάζ τίτλο: «Δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι απομακρύνθηκαν λόγω τεράστιας δασικής πυρκαγιάς έξω από την Αθήνα».

Διαβάστε επίσης:

Ανεξέλεγκτη κόλαση στην Αττική: Η φωτιά καίει σπίτια σε Χαλάνδρι, Βριλήσσια και μπήκε στο ρέμα του Βριλησσού – Εκκενώνεται και το Αμαλία Φλέμινγκ 

Η Αττική ξανά στην φλεγόμενη κόλαση, δύο μήνες μετά τη… διαφήμιση του «δορυφορικού συστήματος ανίχνευσης πυρκαγιών»

Φωτιά στην Αττική: Ξεπερνά τα 20χλμ. το μέτωπο της πυρκαγιάς – Σοκάρει ο χάρτης της NASA (Photos)

Πύρινος εφιάλτης στην Αττική: Πέρασε στην Πεντέλη η φωτιά από τον Βαρνάβα – Εκκενώνονται οικισμοί και νοσοκομεία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter