Εκτελεστικό Γραφείο ΣΥΡΙΖΑ: «Ορόσημο το Συνέδριο του Οκτώβρη» – Στις ΗΠΑ ο Κασσελακης

Εκτελεστικό Γραφείο ΣΥΡΙΖΑ: «Ορόσημο το Συνέδριο του Οκτώβρη» – Στις ΗΠΑ ο Κασσελακης

Μια ακόμα αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος πραγματοποιήθηκε στο Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο διήρκησε αρκετές ώρες το πρωί της Τρίτης.

«Είναι θετική η αποτίμηση διότι αντέξαμε… Το ποσοστό είναι ικανοποιητικό και μας δίνει εξουσιοδότηση να συνεχίσουμε, με ορόσημο το καταστατικό συνέδριο που θα γίνουν αλλαγές» τόνισε μέλος του Οργάνου μετά τη λήξη της συνεδρίασης.

Βεβαίως, συζητήθηκαν και οι εξελίξεις στην ευρύτερη κεντροαριστερά.

Ο Στέφανος Κασσελάκης επανέλαβε ουσιαστικά τα όσα είπε στην πρόσφατη Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος και στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

«Αν θελήσει η κοινωνία να υπάρξει ένα νέο εναλλακτικό κυβερνών σχήμα στη χώρα μας μέσω της συναίρεσης κομμάτων, προφανώς και θα θέσω υποψηφιότητα» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης χτες και το ίδιο επανέλαβε και σήμερα στους συνεργάτες του.

Διαβάστε αναλυτικά: Το σχέδιο Κασσελάκη, το plan B και οι επόμενες κινήσεις – Συνεδριάζει το Εκτελεστικό Γραφείο

Επίσης, στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου επιβεβαιώθηκε ο στόχος της Κουμουνδούρου να χτίσει συμμαχίες με τις προοδευτικές δυνάμεις μέσα στην κοινωνία, σε επιμελητήρια, συνδικάτα, επαγγελματικές ενώσεις και τοπική αυτοδιοίκηση, παρά την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ.

«Στόχος να μιλήσουμε με την κοινωνία» λένε εμφατικά κορυφαία στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ταξίδι στις ΗΠΑ

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναχώρησε για τις ΗΠΑ, όπου θα έχει για επαφές με επιχειρηματίες και ομογενείς και για το υπό συγκρότηση ίδρυμα που θα προωθεί προοδευτικές πολιτικές στην Ευρώπη και θα μάχεται την ακροδεξιά.

Όπως είναι ήδη γνωστό, το Center for European Progress θα έχει γραφεία και στην Αθήνα και στη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με ανθρώπους κοντά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ αναμένονται πρωτοβουλίες και εξελίξεις το επόμενο χρονικό διάστημα…

Ο Στέφανος Κασσελάκης στην άλλη άκρη του Ατλαντικού θα δώσει συνεντεύξεις σε μεγάλα ΜΜΕ, όπως στη World Street Journal.

Όταν επιστρέψει από την Αμερική, θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή, όπου θα συζητηθούν… τα πάντα και πιθανότατα θα κατατεθεί η πρόταση για δημοψήφισμα των Ραγκούση και Θεοχαρόπουλου, για την ενεργή συμμετοχή του κόμματος στην ανασύνθεση της κεντροαριστεράς.

Για τα όσα είπαν πρόσφατα τα δύο μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, από την ηγεσία της Κουμουνδούρου λένε ότι σε όλα απαντά η ανακοίνωση της Γιώτας Πούλου.

Διαβάστε αναλυτικά:

ΣΥΡΙΖΑ: Απομακρύνεται ο Θεοχαρόπουλος από επιστημονικός συνεργάτης – Δήλωση με αιχμές προς την ηγεσία

Ανεβαίνουν οι τόνοι στον ΣΥΡΙΖΑ: Τα πυρά Ραγκούση προς την ηγεσία και η στιχομυθία με τον Αποστολάκη

Γιώτα Πούλου: Τι είπε για τη λύση της σύμβασης Θεοχαρόπουλου

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter