Εκρηκτικό κοκτέιλ για την ΕΛΑΣ

Εκρηκτικό κοκτέιλ για την ΕΛΑΣ

Το μεγαλύτερο κρας τεστ για την Ελληνική Αστυνομία αλλά και για την κυβέρνηση είναι αυτό που έρχεται από τα μέσα Σεπτεμβρίου και έως τον Δεκέμβριο κι έχει να κάνει με τα μέτρα ασφαλείας των ευρωπαϊκών αγώνων των ελληνικών ομάδων τις Πέμπτες σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ.

Πρόκειται για ένα εκρηκτικό κοκτέιλ στην Αττική, που δημιουργήθηκε μετά τις προκρίσεις ΑΕΚ, Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού στους ομίλους της ίδιας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης (Europa League), οι αγώνες της οποίας διεξάγονται κάθε Πέμπτη. Και σαν να μην έφτανε αυτό, την ίδια μέρα (Πέμπτη) θα υπάρχουν και αγώνες μπάσκετ του Ολυμπιακού ή του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα! Πόσο πιο δύσκολο μπορούσε να γίνει;

Το κακό δε είναι πως ακόμη κι αν θελήσει η ΕΛΑΣ να φέρει ενισχύσεις από τη Θεσσαλονίκη, δεν θα μπορεί γιατί την ίδια μέρα (Πέμπτη) θα έχει ευρωπαϊκό ματς στους ομίλους του Conference League ο ΠΑΟΚ!

Δυστυχώς για την Ελληνική Αστυνομία ο «πονοκέφαλος» θα είναι πλέον πολύ μεγαλύτερος από κάθε άλλη φορά στο παρελθόν με τα μέτρα ασφαλείας στους αγώνες και οι Πέμπτες θα είναι ιδιαίτερα θερμές, όσα μέτρα κι αν πάρει από την πλευρά της η UEFA προκειμένου να κρατήσει όσο γίνεται τις αποστάσεις ασφαλείας.

Με δεδομένη την παρουσία των τριών μεγάλων ομάδων του λεκανοπεδίου στην ίδια ποδοσφαιρική διοργάνωση, η ΕΛΑΣ θα έχει να αντιμετωπίσει την ίδια μέρα τουλάχιστον δύο εντός έδρας αγώνες.

Συν ότι κάποιες από αυτές τις Πέμπτες (έξι συνολικά) που θα έχει αγώνα σε OPAP Arena, Ολυμπιακό Στάδιο ή Καραϊσκάκη θα υπάρχει και αγώνας της Euroleague στο ΟΑΚΑ ή το ΣΕΦ.

Αυτό σημαίνει πως η αστυνομία θα πρέπει να χωριστεί στα τρία τουλάχιστον τις τρεις από τις έξι Πέμπτες (αφού σε αυτές θα είναι γηπεδούχοι οι δύο από τους τρεις στο ποδόσφαιρο). Κι εδώ πρέπει να προσθέσουμε ότι δεν είναι μόνο οι μέρες των αγώνων πιθανές για ραντεβού οπαδών ή ενέδρες οργανωμένων οπαδών στους αντιπάλους τους, αλλά και η παραμονή των αγώνων ή η επόμενη ημέρα. Κι αν τα μέτρα της UEFA, π.χ. με αλλαγή ώρας για να υπάρχει μεγάλη διαφορά στην έναρξη των αγώνων των δύο ομάδων μας που θα παίζουν στο γήπεδό τους ή με το ότι δεν θα αγωνίζονται εντός έδρας την ίδια αγωνιστική ΑΕΚ και Παναθηναϊκός λόγω κοντινής απόστασης των γηπέδων τους, ανακουφίζουν λίγο την Ελληνική Αστυνομία, το παρελθόν της δεν δείχνει ότι μπορεί να τα καταφέρει αναίμακτα. Ειδικά μετά το φιάσκο με την εισβολή των νεοναζί οπαδών από την Κροατία παραμονή του αγώνα της ΑΕΚ με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, όπου αν και ενημερωμένη για την κάθοδο των βαρβάρων που κατέληξε στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή στη Ν. Φιλαδέλφεια, αυτή έδρασε κατόπιν εορτής, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί (και πρώτη από όλες η ΕΛΑΣ) την ασφάλεια των αγώνων. Τι κι αν παίζουν διαφορετικές ώρες τις τρεις αγωνιστικές που θα είναι ο Ολυμπιακός γηπεδούχος, ταυτόχρονα με ΑΕΚ ή Παναθηναϊκό.

Το μόνο καλό νέο για την αστυνομία είναι ότι το σούπερ ντέρμπι του μπάσκετ Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός στην πρεμιέρα της Euroleague είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί Παρασκευή (6 Οκτωβρίου) στο ΟΑΚΑ, την επόμενη μέρα δηλαδή από τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Τέλος, να επισημάνουμε ότι η ΕΛΑΣ είναι τυχερή στην ατυχία της, γιατί την εβδομάδα του εορτασμού του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο (η 17η πέφτει Παρασκευή) δεν έχει αγωνιστική στους ευρωπαϊκούς ομίλους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter