Εκρηκτική η κατάσταση στα νοσοκομεία – Επίταξη ιδιωτικών κλινικών ζητούν οι γιατροί

Δραματική συνεχίζει να είναι η εικόνα στα νοσοκομεία που θυμίζει περισσότερο πολεμική κατάσταση και όπως φαίνεται θα συνεχιστεί για πολύ καιρό ακόμα, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Παρά την επιστράτευση των 206 ιδιωτών γιατρών, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη επισήμανε πως απαιτείται και η επίταξη νέων κλινικών και θεραπευτηρίων

«Όταν έχουμε 3.500 νοσηλευόμενους ασθενείς Covid δεν υπάρχει περίπτωση το 10% να μη διασωληνωθεί» ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε πως οι διασωληνομένοι μπορεί να φτάσουν τις επόμενες ημέρες ακόμα και τους 1000.

«Μετά από 15-20 μέρες θα δούμε μια μείωση» ανέφερε χαρακτηριστικά το πρωί στον ΣΚΑΪ.

Διαβάστε επίσης: Άμεση επίταξη κλινών και μαζικές προσλήψεις στην υγεία ζητούν οι γιατροί του ΕΣΥ

Παράλληλα, έκανε έκκληση στους νέους να προσέχουν, καθώς όπως έχει αποδειχτεί ο ιός δεν κάνει διακρίσεις στις ηλικίες.

Για την επίτευξη της ανοσίας η κυρία Παγώνη είπε ότι «χωρίς εμβολιασμούς δε θα μπορούμε να βγούμε από αυτή την ιστορία και να κάνουμε καλοκαίρι. Ορόσημο ο Ιούλιος για την ανοσία.»

Αδειάζουν και ξαναγεμίζουν οι κλίνες στο «Σωτηρία»

Από την πλευρά τη η πνευμονολόγος και Εντατικολόγος Σοφία Πουρίκη από το Νοσοκομείο «Σωτηρία» είπε ότι οι μονάδες είναι γεμάτες και οι κλίνες αδειάζουν και ξαναγεμίζουν.

Όπως είπε έχουν γίνει διασωληνώσεις ασθενών 50-68 ετών χωρίς υποκείμενα.

Πρόσθεσε πως οι εισαγωγές είναι πολλές, ωστόσο παρατηρείται μια σταθεροποίηση τις τελευταίες μέρες. «Υπάρχουν ασθενείς που αρνούνται την κατάστασή τους και έρχονται στο παρά 5», είπε χαρακτηριστικά.

Για την επιστράτευση ιατρών είπε: «Χρειαζόμαστε χέρια. Είμαστε στο κόκκινο. Δουλεύουμε τουλάχιστον 36 ώρες στις εφημερίες.»

«Γονάτισε» το Θρίασιο

Παράλληλα, το Θριάσιο νοσοκομείο «φράκαρε» και σταμάτησε να δέχεται ασθενείς το βράδυ της Δευτέρας, καθώς ξεκίνησε εφημερία το πρωί της Δευτέρας χωρίς κενές κλίνες ΜΕΘ Covid και με μόλις 15 κενές απλές κλίνες που γέμισαν. Περισσότεροι από 100 ασθενείς Covid νοσηλεύονται σε επικίνδυνες συνθήκες στους θαλάμους τεσσάρων κλινικών (σε δύο διαφορετικούς ορόφους) που έχουν μετατραπεί σε κλινικές Covid χωρίς να τηρούνται οι προδιαγραφές.