Έκπτωση σοβαρότητας – Στο Documento που κυκλοφορεί – Μαζί το Docville

Έκπτωση σοβαρότητας – Στο Documento που κυκλοφορεί – Μαζί το Docville
Σκηνές απείρου χάους στην Κουμουνδούρου, υπόγειος πόλεμος στη Χαριλάου Τρικούπη
* Ξένος στο ίδιο του το κόμμα ο Κασσελάκης. Αρένα ο ΣΥΡΙΖΑ, οι 70 ημέρες που καθορίζουν το μέλλον του. Η κρυφή μέτρηση, οι υποψηφιότητες και οι εκπλήξεις
* Τρικλοποδιές και χτυπήματα κάτω από τη ζώνη από το σύστημα Ανδρουλάκη στο ΠΑΣΟΚ στην τελική ευθεία για τις κάλπες. Ντέρμπι για δύο δείχνουν οι δημοσκοπήσεις
Αποκάλυψη. Στο φως το κόλπο με τα πλαστά ποινικά μητρώα. Πώς λειτουργεί το κύκλωμα. Αλλη μια κραυγαλέα περίπτωση πειραγμένου εγγράφου σε δίκη γνωστού ιατροδικαστή. Ένοχη σιωπή Φλωρίδη – Αδειλίνη για την τρύπα διαπλοκής και διαφθοράς
18 Σεπτεμβρίου. Στο σκαμνί o Πάτσης για τα διάτρητα πόθεν έσχες. Στο εδώλιο μαζί με τον πρώην βουλευτή της ΝΔ θα καθίσουν η νυν και η πρώην σύζυγός του
Νοσοκομεία. Οργή γιατρών για τα ψίχουλα του Άδωνη. Ανοίγουν τις πόρτες στους ιδιώτες για τον προσωπικό γιατρό
Ουκρανία. Πυρηνικός τρόμος πάνω από την Ευρώπη. Ο Πούτιν απειλεί ευθέως τη Δύση για την αποστολή όπλων
Αφιέρωμα. 50 χρόνια Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή». Μνήμες ιστορίας από την κόκκινη γιορτή. Από 18 έως 21 Σεπτεμβρίου στο Πάρκο Τρίτση στο Ίλιον, με σύνθημα «Γράφουμε ιστορία, αλλάζουμε τον κόσμο»
Αποτυχημένη επανεκκίνηση. Βατερλό η ΔΕΘ για τον Μητσοτάκη
Σφαγή. Στη Γάζα δεν χτυπάει το κουδούνι για τους  μαθητές, αλλά οι βόμβες
Γαλλία. Με πολλά πολιτικά ρίσκα το «ταγκό» Μπαρνιέ – Λεπέν. Γράφει η Μαρίνα Ράφενμπεργκ, ανταποκρίτρια της «Le Monde» στην Αθήνα
Νέο φιάσκο. Ανίκανη ή απρόθυμη η ΕΛΑΣ απέναντι στην Greek mafia
ΑΑΔΕ. Ξεπλένουν τους «ημετέρους», στραγγαλίζουν το Documento
Συνέντευξη. Αλεξάνδρα Σταματοπούλου: «Αν μου κλείσεις τη ράμπα, θα πηδήξω σαν τον Τεντόγλου»

Δώρα Χρυσικού: Δεν έχουμε τελειώσει με τον φασισμό

 

Λίγο πριν από την πρεμιέρα της παράστασης «18/9» η Ειρήνη Δρίβα συνομιλεί με τη Δώρα Χρυσικού και τον σκηνοθέτη Κοραή Δαμάτη. Ένας συγκλονιστικός μονόλογος για την αλήθεια και τον φόβο, εμπνευσμένος από τις καθοριστικός καταθέσεις των δύο γενναίων κοριτσιών στη δίκη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ντέιβιντ Σούρκαμπ: «Δεν υπήρχε καμία… «Julia»! Ο frontman των «Pavlov’s Dog» με την μοναδική χροιά φωνής που έγραψε Ιστορία στην ροκ, βρέθηκε για λίγες ημέρες στην Αθήνα και αποκάλυψε στον Αντώνη Μποσκοΐτη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής του.

Η Art Athina, το μεγαλύτερο ετήσιο εικαστικό γεγονός στην Ελλάδα που φιλοξενεί κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες, ανοίγει τις πόρτες της στις 19 Σεπτεμβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο. Γράφει η Κατερίνα Αγγελιδάκη.

Ο τελευταίος αυτοκράτορας Ακίρα Κουροσάβα. Το φεστιβάλ της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας» κλείνει φέτος τα 30 χρόνια ζωής και τα γιορτάζει με ένα πλούσιο αφιέρωμα στον κορυφαίο Ιάπωνα δημιουργό. Το παρουσιάζει ο Κωνσταντίνος Καΐμάκης.

Ο σκηνοθέτης Βασίλης Βαφέας σε συνέντευξη του στον Αντώνη Μποσκοΐτη με αφορμή το Φεστιβάλ Μεσογειακού Κινηματογράφου στη Σάμο, μεταξύ άλλων θυμάται τα παιδικά του χρόνια στην Αίγυπτο κι αναφέρεται στις σχέσεις του με τον Κώστα Βουτσά και τον Άκη Πάνου.

Η Μαριάννα Κάλμπαρη σκηνοθέτησε τις «Ικέτιδες» του Αισχύλου με έμφαση στο χορό και στη Μαρίνα Σάττι, που έστρεψε πάνω της το ενδιαφέρον του κοινού. Κριτική από τον Ηρακλή Λογοθέτη.

Ήττα του πολιτισμού στη Σαντορίνη. Έξωση εκατό μαθητών από το κτίριο του παραρτήματος του Εθνικού Ωδείου Θήρας. Το “βαρύ” όνομα του ιδρυτή Μανώλη Καλομοίρη δεν μπόρεσε να τα βάλει με τον υπερτουρισμό. Ρεπορτάζ  της Κατερίνας Αγγελιδάκη.

Το «Ξανά μαζί» του Στεφάν Μπριζέ με τους Γκιγιόμ Κανέ και Άλμπα Ρορβάκερ είναι ίσως η πιο αισθηματική ταινία της χρονιάς. Κριτική για όλες τις νέες ταινίες της εβδομάδας από τον Κωνσταντίνο Καϊμάκη.

Ένα μουσικό ταξίδι στη Μεσαιωνική Κρήτη. Το σημαντικότερο κείμενο της πρώιμης Κρητικής λογοτεχνίας, ο «Απόκοπος» του Μπεργαδή μελοποιήθηκε με πειραματική διάθεση από τη Ναταλία Κωτσάνη και τον Τάσο Κοφοδήμο. Το άκουσε και γράφει για αυτό ο Αντώνης Μποσκοΐτης.

Έγκυρο ή ηθικό; Ακόμα κι αν είναι έγκυρη η απόφαση της επιτροπής για τα Οσκαρ, και είχε εγκαίρως υπογραφή υπουργού πριν τις παραιτήσεις, σίγουρα δεν είναι ηθικά αποδεκτή. Γράφει η Χρυσούλα Παπαΐωάννου

Διαβάστε επίσης

Γονάτισαν και οι βιομηχανίες με τις τιμές στο ρεύμα

Παππάς: «Καλούμε τις προοδευτικές δυνάμεις να συμπράξουν στη στήριξη νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων»

Hellenic Train: Χωρίς τέλος τα προβλήματα – Αμαξοστοιχία προσέκρουσε σε πεσμένα δέντρα – Προς ακυρώσεις δρομολογίων

Βραζιλία: Δεκάδες χιλιάδες εστίες πυρκαγιάς μαίνονται στη χώρα (Videos)

«Πυρά» Κίνας κατά Γερμανίας για τα σκάφη στο Στενό της Ταϊβάν – «Αυξάνει τους κινδύνους για την ασφάλεια»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter