ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: «Αφεντικό» στην Πλατεία Νερού ο Ροβάνπερα

ΤΟ ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023 ξεκίνησε με την εντυπωσιακή Υπερειδική Διαδρομή στο φαληρικό Δέλτα, στην πλατεία Νερού, στην οποία ταχύτερος όλων ήταν ο Κάλε Ροβάνπερα. Ο Φινλανδός οδηγός της Toyota έτρεξε τελευταίος ανάμεσα σε όλες τις συμμετοχές της κατηγορίας του και σημείωσε το ταχύτερο πέρασμα με χρόνο 1:32.9.

Η αυλαία του 10ου φετινού αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ άνοιξε με την εκκίνηση κάτω από την Ακρόπολη. Από εκεί τα πληρώματα κατευθύνθηκαν στο Φάληρο για την πρώτη αγωνιστική δοκιμασία του τετραημέρου, την ασφάλτινη Υπερειδική της πλατείας Νερού, μπροστά σε αρκετές χιλιάδες θεατές.

Τον Ροβάνπερα ακολούθησαν τρία αυτοκίνητα της Hyundai, με τους Εσαπέκα Λάπι, Τιερί Νεβίλ και Ντάνι Σόρδο να πλασάρονται στις θέσεις 2,3 και 4. Για την M-Sport Ford ταχύτερος όλων ήταν ο Οτ Τάνακ που κατέλαβε την πέμπτη θέση, ενώ από τα ελληνικά πληρώματα κορυφαίος ήταν ο Λάμπρος Αθανασούλας, με συνοδηγό τον Νίκο Ζακχαίο, με Hyundai κατηγορίας Rally2.

Η πρώτη πλήρης ημέρα του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023, η σημερινή (8/9), περιλαμβάνει δύο περάσματα από την ΕΔ Λουτράκι και ένα από τα Πίσσια ενδιάμεσα, και το μεσημέρι τις ΕΔ Λιβαδειά και Ελάτεια καθώς οι αγωνιζόμενοι θα κινηθούν βόρεια προς το κέντρο του αγώνα, στην πόλη της Λαμίας.