Εκλογές στη Γαλλία: Αυξάνονται τα αστυνομικά μέτρα – Δεν εξασφαλίζει πλειοψηφία η Λεπέν σύμφωνα με δημοσκόπηση

Εκλογές στη Γαλλία: Αυξάνονται τα αστυνομικά μέτρα – Δεν εξασφαλίζει πλειοψηφία η Λεπέν σύμφωνα με δημοσκόπηση

Περίπου 30.000 αστυνομικοί θα αναπτυχθούν στη Γαλλία αργά το βράδυ της Κυριακής, έπειτα από τον κρίσιμο δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών, για να διασφαλιστεί ότι δεν θα προκληθούν επεισόδια, ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός, καθώς δύο υποψήφιοι κατήγγειλαν ότι έπεσαν θύματα επιθέσεων στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

Περίπου 5.000 από τους 30.000 αστυνομικούς που θα αναπτυχθούν το απόγευμα της Κυριακής θα βρίσκονται στο Παρίσι και στα περίχωρά του για να “διασφαλίσουν ότι η άκρα δεξιά και η άκρα αριστερά δεν θα επωφεληθούν από την κατάσταση για να προκαλέσουν επεισόδια“, όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν στο δίκτυο France 2 TV.

Ο Νταρμανέν είπε ότι το βράδυ της Κυριακής, όταν θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εκλογών, θα είναι “πολύ προσεκτικός” ως προς την ασφάλεια.

Προς το παρόν, οι υπηρεσίες πληροφοριών δεν έχουν εντοπίσει συγκεκριμένους κινδύνους, σύμφωνα με αστυνομική πηγή, ελλείψει “πραγματικού καλέσματος για διαδηλώσεις μετά τον δεύτερο γύρο”.

Ο δεύτερος γύρος την Κυριακή θα καθορίσει αν ο ακροδεξιός Εθνικός Συναγερμός της Μαρίν Λεπέν θα εξασφαλίσει πλειοψηφία στη βουλή για πρώτη φορά στην ιστορία του και θα σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση της χώρας, δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στην ευρωζώνη.

Ωστόσο σύμφωνα με δημοσκόπηση του Harris Interactive, το ακροδεξιό κόμμα Εθνικός Συναγερμός (RN) δεν θα εξασφαλίσει μια πλειοψηφία εδρών στη γαλλική εθνοσυνέλευση, μετά τον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών την προσεχή Κυριακή.

Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου Harris Interactive, η οποία διεξήχθη για λογαριασμό των Challenges, M6 TV και RTL, αναφέρει πως

  • ο ακροδεξιός Εθνικός Συναγερμός και οι σύμμαχοί του θα συγκεντρώσουν 190-220 έδρες. Ο αριθμός αυτός απέχει πολύ από τις 289 έδρες που απαιτούνται για την εξασφάλιση της πλειοψηφίας,
  • ο αριστερός συνασπισμός Νέο Λαϊκό Μέτωπο εμφανίζεται να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση, με 159-183 έδρες,
  • ενώ το κεντρώο στρατόπεδο του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν καταλαμβάνει την τρίτη θέση με 110-135 έδρες.

Διαβάστε επίσης:

Εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το «γαλλικό Εξκάλιμπερ» – Ήταν καρφωμένο σε βράχο για πάνω από 1.300 χρόνια (Video)

Η Μόσχα στηρίζει ανοικτά τον ακροδεξιό Εθνικό Συναγερμό της Λεπέν – Η ανάρτηση του ρωσικού ΥΠΕΞ

Εκλογές στη Βρετανία: Το τέλος του ονείρου του Brexit

El Pais: «Το Ηνωμένο Βασίλειο αποφασίζει σήμερα εάν θα ανοίξει ένα νέο κύκλο με τους Εργατικούς»

Ντόναλντ Τραμπ: «Είναι διαλυμένος, γέρικος σωρός και αυτή αξιολύπητη» – Ύβρεις κατά Μπάιντεν και Κάμαλα ενώ παίζει γκολφ (Video)

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter