Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πολιτική πλατφόρμα Νάντιας Γιαννακοπούλου – Μακριά από ΣΥΡΙΖΑ και Δημοκρατική Αριστερά

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πολιτική πλατφόρμα Νάντιας Γιαννακοπούλου – Μακριά από ΣΥΡΙΖΑ και Δημοκρατική Αριστερά

Τη συμμετοχή του κόσμου του ΠΑΣΟΚ στη διαμόρφωση της πολιτικής της πλατφόρμας επιδιώκει η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νάντια Γιαννακοπούλου. Το πρόπλασμα του πολιτικού της σχεδίου για την ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ και για την ανασυγκρότηση της χώρας , εν είδει διακήρυξης της υποψηφιότητάς της για την προεδρία του κόμματος, δόθηκε στη δημοσιότητα, το απόγευμα της Τετάρτης 31 Ιουλίου 2024. Όμως, το κείμενο θα λάβει την τελική του μορφή , ύστερα από διαβούλευση ενός μηνός, με βάση σχόλια, παρεμβάσεις και ιδέες για εφαρμοσμένη πολιτική. Αρχές Σεπτεμβρίου θα δημοσιοποιηθεί το κείμενο θέσεων της υποψήφιας προέδρου ενόψει των εσωκομματικών εκλογών της 6ης Οκτώβρη 2024 για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Εχει ενδιαφέρον ότι στη Διακήρυξη της υποψηφιότητάς της που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση στον ιστότοπο της βουλευτή Β2 Δυτικού τομέα , ώστε να υπάρξουν παρατηρήσεις, προσθήκες και αλλαγές από τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ, υπάρχει μια γενική θέση: οι λύσεις που θα προτείνει το ΠΑΣΟΚ για τα προβλήματα των πολιτών πρέπει να εντάσσονται « στο υπεύθυνο πάντα πλαίσιο της διασφάλισης της κοινωνικής συνοχής και της εθνικής προοπτικής και ευημερίας»….

Η Βουλευτής Β’2 Δυτικού Τομέα Αθήνας – Δικηγόρος – Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑ.ΣΟ.Κ. Νάντια Γιαννακοπούλου προσδιορίζει το ΠΑΣΟΚ ως «ένα κόμμα πατριωτικό, προοδευτικό και μεταρρυθμιστικό, ιδεολογικός φορέας του Κεντρώου χώρου και της Σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα». Επισημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ «υπήρξε για δεκαετίες και παραμένει το κόμμα της Κεντροαριστεράς στον τόπο μας και πορεύεται στην πολιτική ζωή με λόγο καθαρό, λογικό, πειστικό και υπεύθυνο, αντίθετο προς κάθε είδους λαϊκισμό και μακριά από κάθε ετεροπροδιορισμό. Απευθύνεται και εκφράζει αυθεντικά όλους τους πολίτες από τις παρυφές της Νέας Δημοκρατίας μέχρι τον ΣΥΡΙΖΑ».

Μάλιστα, σκιαγραφεί τα στοιχεία που συνθέτουν το ΠΑΣΟΚ με τα εξής χαρακτηριστικά :

-είναι ένας αυτόφωτος πολιτικός χώρος, που δεν καθορίζει τη στάση του από τους συγκυριακούς κομματικούς συσχετισμούς.

-Πιστεύει στις συγκλίσεις, στις συναινέσεις και στις συνεργασίες που προκύπτουν ως εθνικές και κοινωνικές αναγκαιότητες και όχι ως σημαία ευκαιρίας για κομματική επιβίωση.

-Πρέπει να πορευτεί με αυτονομία, με καθαρό ορίζοντα, ξεκάθαρο πολιτικό στίγμα και προοπτική, «χωρίς να αναζητά “σωτηρία” μέσα από νεφελώδεις, φαντασιακές προτάσεις συνύπαρξης με κόμματα που ανήκουν σε άλλους ιδεολογικούς, πολιτικούς και αξιακούς χώρους, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και η Δημοκρατική Αριστερά».

Η Νάντια Γιαννακοπούλου προτάσσει ότι το ΠΑΣΟΚ, ανεξάρτητα από τη θέση του στον πολιτικό χάρτη, οφείλει να επιδιώκει την εφαρμογή του πολιτικού του προγράμματος, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες, κινητοποιώντας κοινωνικές δυνάμεις και διαμορφώνοντας συγκλίσεις, συνεργασίες και συναινέσεις. Επίσης, θεωρεί ως κρίσιμο να προωθείται η ώσμωση των ιδεών και του δυναμικού του κόμματος με τον χώρο της εφαρμοσμένης πολιτικής, ενισχύοντας το ΑΠΣΟΚ τα διαχειριστικά και κυβερνητικά χαρακτηριστικά του.

Θέτει σε προτεραιότητα για το ΠΑΣΟΚ μεταξύ άλλων τα εξής ζητήματα:

– Να διευρύνει και να ενδυναμώσει τη σχέση του με την κοινωνική πλειοψηφία σε κάθε γεωγραφική περιοχή, σε κάθε κοινωνικό και επαγγελματικό χώρο. Να σφυρηλατήσει ξανά τον Κινηματικό του χαρακτήρα.

-Να αναπτύξει τα κυβερνητικά του χαρακτηριστικά μέσα από την επιδίωξη της εφαρμογής των πολιτικών του ήδη από τη θέση της αντιπολίτευσης και την ανάδειξη μιας νέας ηγετικής ομάδας με επιτυχημένη παρουσία στην οικονομική και κοινωνική ζωή της Ελλάδας αλλά και διεθνώς.

Το κείμενο της διακήρυξης της υποψήφιας προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νάντιας Γιαννακοπούλου , δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση, το απόγευμα της Τετάρτης 31 Ιουλίου 2024, με τίτλο «Γράφουμε μαζί τη νέα σελίδα στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ και αλλάζουμε ξανά τη χώρα μας». Βρίσκεται αναρτημένο (https://nadiagiannakopoulou.gr/declaration/) στην ιστοσελίδα που δημιούργησε η Νάντια Γιαννακοπούλου για τη διεκδίκηση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ υποψηφιότητά της.

Διαβάστε επίσης

Μεγάλη φωτιά στην Εύβοια: Μήνυμα από το 112 για το Αφράτι – «Απομακρυνθείτε προς Βασιλικό» (Photos – Video)

Ανατροπή στη δίκη για τη δολοφονία Καραϊβάζ: Αθώοι λόγω αμφιβολιών και οι 2 κατηγορούμενοι

Είκοσι χρόνια «χειρουργικά χτυπήματα» ανεβάζουν το θερμόμετρο στη Μέση Ανατολή

«Έχετε κυβέρνηση ή υπουργικό συμβούλιο κατασκόπων;» – Τα τέσσερα ερωτήματα Κασσελάκη στον Μητσοτάκη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter